Evoluutiopsykologia

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Evoluutio on psykopaatti. Charmantti herrasmies jota on vaikeaa kuvitella julmaksi sarjamurhaajaksi.

Evoluutiopsykologia on tieteenala, joka on keskittynyt evoluution terapoimiseen. Oppiala on hyvin suosittu ja se on nähty tarpeelliseksi. Evoluution terapoiminen nähdään yleishyödylliseksi auttamistyöksi, joka liittyy vahvasti samaan yhteiskunnallisten välttämättömien palvelujen joukkoon kuin sairaanhoito ja mielenterveystyö.

Evoluution mielenterveysongelmien takana on psykoositila, jossa uskotaan transformaatioon. Hänen maailmassaan eläimet muuttuvat toisikseen ja autot muuttuvat taistelijaroboteiksi. Tämä sinänsä viaton, joskin epäuskottava ja taikauskoinen, näkemys vääristää evoluution maailmankuvaa niin paljon, että se ei kykene tulemaan toimeen normaalissa yhteiskunnassa. Paikoitellen hän kykenee elämään ilman valvontaa, mutta evoluutio saa silloin tällöin vaarallisia kohtauksia, joiden aikana se yleensä alkaa karsimaan erilaisia ihmisryhmiä. Siksi valvontaa on hyvä pitää aina, varmuuden vuoksi.

Evoluutioteorian mielenterveys on ollut aina heikko. Evoluutio on normaalitilassa hyvin toimintakykyinen ja älykäs. Ihmiset hurmaantuvat hänen karismastaan. Psykoosikohtauksissaan viattomalta ja älylliseltä näyttävä evoluutio alkaa luonnonvalintapäissään surmaamaan ihmisiä. Näkyvimmät oireet ovat eutanasia, eugeniikka, abortti, holokausti ja Aadolf Hitleri. Koska evoluutiolla on kaksi persoonaa, korostetaan että on tarpeen erottaa esille evoluution paha kaksoispersoona (~evil lution).

Koska asioiden miellyttävyys ja haluttavuus ei tarkoita asian olemattomuutta, tarvitaan evoluutiopsykologiaa. Evoluutio on totta joten evoluution monenlaiset vaarat ja uhkat ovat totta. Siksi evoluutiota on päätetty hylkäämisen sijasta terapoida. Terapiassa evoluutiota palautetaan kertomaan varhaislapsuuden ongelmista. Evoluutioteorian annetaan myös kertoa traumaattisia kokemuksiaan, kuten Snopesin oikeudenkäyntiä ja sitä miten Pekka Reinikainen kiusasi sitä lapsena.

Evoluutio on nykyään jo niin vanha, että hän on kohdannut henkilökohtaisesti mielenterveystyössä tapahtuvat muutokset. Vanhat hoitotavat ovat jättäneet häneen jälkiään. Siksi evoluutio on nykyään vanhuudenheikkoudestaan huolimatta hyvin traumatisoitunut. Menneisyydessä evoluutio nimittäin suljettiin ajan tavan mukaan pieniin virikkeettömiin tiloihin pieniin kylmiin holveihin. Evoluutiolle on myös tehty lobotomia ja hänelle on annettu lukuisia kertoja sähköshokkihoitoa. Nykyään näitä vanhanaikaisia terapoimismuotoja pidetään epätieteellisinä. Nykyään evoluutiopsykologian hoito-ohjeiddsa tarjotaan terapiaa ja sen tueksi myös tarpeen mukaan psyykenlääkkeitä.