Eurooppa

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eurooppa on maanosa, josta jenkit, afrikkalaiset, japsit ja muut eivät tiedä vittuakaan. Se sijaitsee jossakin pohjoisessa. Eurooppalaiset ovat hyvin sivistyneitä, ja suuressa osassa Eurooppaa syödään yli kymmeneltä ravintolassa. Eurooppa on huomattavan epävakaa maanosa: eurooppalaista arkea on kuvattu selviytymistaisteluksi (Halla-aho 2006). Euroopassa vallitsevaa anarkiaa koettaa suitsia liittovaltio nimeltä EU.

Historia

Eurooppalainen maailmankuva on huomattavan kehittynyt.

Suurin osa Maapallon nykyisistä ongelmista on lähtöisin Euroopasta joko suoraan tai välillisesti (paitsi lintuinfluenssa). Vuoteen 600 eKr. Eurooppa oli Maapallon persereikä, josta paska valui Välimereen. Sittemmin tämä arvonimi on siirtynyt Afrikalle ja sieltä edelleen Lähi-itään. Eurooppalaiset huomasivat, että he ovat jäämässä kehityksessä jälkeen muuta maailmaa ja jotain oli tehtävä. Ja he tekivät. 1500-luvulle jKr. tultaessa Eurooppa oli ohittanut kehityksessä kaikki muut maapallon kolkat. Valtavat harppaukset tieteissä ja taiteissa olivat mahdollisia ostamalla parhaat ideat arabeilta ja varastamalla loput kiinalaisilta.

Euroopassa on sodittu koko sen olemassa olon ajan. Maanosa on kokenut nälänhätiä, ruttoja, sotia, roomalaiset, kansainvaellukset, Hitlerin, keskiajan, vallankumouksia, epävakautta, ristiretkiä ja kommunismin. Euroopan suurvaltoina ovat vuorotellen olleet Iso-Britannia, Ranska, Preussi, Suomi, Venäjä, Saksa ja Ruotsi, mutta silti täydellinen maailmanloppu on ihme kyllä onnistuttu välttämään.

Verinen historia on tehnyt tehtävänsä: nykyään Eurooppa on ateistinen alue täynnä hippejä ja rauhaa saarnaavia diplomaatteja. Huumeet ja prostituutio on sallittu tietyissä osissa mannerta.

Eurooppalaiset

Eurooppa ennen seuraavaa sotaa.

Eurooppaan ei ole tehty tutkimusmatkoja enää pitkään aikaan, mutta viimeisten retkien perusteella eurooppalaiset uskovat, että heidän maanosansa on tunnetun maailmankaikkeuden keskipiste. Pari sataa vuotta sitten eurooppalainen paavi Albert Einstein kehitti teorian, jonka mukaan Eurooppa on litteä alue, jota muut maanosat ja Aurinko kiertävät. Ajatus oli huomattavan moderni ja aikaansa edellä, eikä saanut vielä tuolloin kannatusta.

Yliluonnolliset asiat näyttelevät merkittävää osaa eurooppalaisen elämässä, vaikkakin uskonnon ja kirkon asema jokapäiväisessä elämässä on höyryvoiman keksimisen (1999) jälkeen vähentynyt. Euroopan kirkonisien suurena huolena on nykyään Internetiksi kutsuttu kirja, joka kuulemma levittää maallista sanomaa tavallisen toimistotyöntekijän tietoisuuteen.

Yleistäen voidaan todeta, että keskimääräinen eurooppalainen on vaaleaihoinen, 175 senttinen, omistaa kirveen ja keihään sekä rukoilee neljä kertaa päivässä.

Euroopan valtiot

Lähes kaikki Euroopan valtiot kuuluvat Euroopan unioniin. Alla olevan listan lisäksi eurooppalaisiksi valtioiksi lasketaan Andorra, Islanti, Luxemburg ja Norja. Pienellä varauksella eurooppalaisiksi valtioiksi voi laskea myös Unkarin, Bulgarian, Kroatian ja Romanian, joskin näiden maiden henkinen taso saattaa olla vähän liian korkea eurooppalaiseen keskitasoon nähden.

Kuuluisia eurooppalaisia

Kuuluisat eurooppalaiset naiset

–Entäs naiset?
–Öö... No tuota...

Katso myös

Kirjallisuusviitteet