Etusivu

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Hikipediaan,

älyvapaaseen luulosanakirjaan, jonne kuka tahansa voi raapustaa.
Suomenkielisessä versiossa on 7 624 artikkelia.
Selaamiseen tarvitaan tietokone. Muista olla rikkomatta Kanadan lakeja.
Nuvola apps bookcase.pngAihealueita
 • 1889Charlie Chaplin syntyi. Viikset olivat jo havaittavissa.
 • 1912 – Harriet Quimby ylitti ensimmäisenä naisena Englannin kanaalin lentäen. "Jo oli aikakin että se noita-akka vaihtoi maata", kommentoi Quimbyn vävypoika Eric Nubbendahl. Quimbyn mukaan lento oli sujunut muuten hyvin paitsi hänen kissallaan oli ollut vaikeuksia pysytellä luudan päällä.
 • 1927Paavo Paavi Benedictus XVI syntyi.
 • 1943 – Tohtori Albert Hofman kävi ensimmäisellä LSD-tripillä.
Lisää päiviä
Miten voit auttaa
UncleSamNoCare.jpg

Hikipedia tarvitsee elvytystä! Punainen linkki tarkoittaa sitä, ettei aiheesta ole vielä olemassa artikkelia. Sinä voit tuhlata jonkin verran kallista elämääsi Hikipedian laajentamiseen luomalla punaisten linkkien linkittämät artikkelit. Ainakaan seuraavista aiheista ei vielä ole artikkelia:

Aleksanteri III- Baker IslandBaldrBeninChristine O'DonnellEino Leino(!) – F12Itäiset Vappusaaret‏‎ - Kaarlo CastrénKomoritKurmitsaKakritsi - Made‏‎Malawi - Oskari Mantere - Tietosanakirja
Lisäksi voit parantaa parannettavia ja huonoja artikkeleita sekä laajentaa lupaavia sivuja ja tynkiä. Voit myös tehdä karhunpalveluksen pyytämällä artikkelia.
Syventäviä talkootöitä voi olla Ajankohtaista-sivun vasemmassa reunassa.
Jeeman.JPGViime aikoina poistuneita:
Risti2.gif

A. W. M. Puurtinen

s. 25. lokakuuta 1944
k. 16. huhtikuuta 2014

Kuoli Zalgon tullessa.


Kaipaamaan jäivät puoliso, ex-puolisto, sekä Hikipedian käyttäjäkunta


Haudattu neljän tien risteykseen pää irti leikattuna, suu tungettuna täyteen valkosipulia ja puuvasama sydämen läpi iskettynä.

Nuvola apps browser.pngAjankohtaista

Hikinews-otsikoissa viime päivinä

Sähkeitä maailmalta

 • Kotimaa, Paranormaliikka, Uskonto: Palmusunnuntai, eli kevään halloween, on koittanut. Tähdet ovat oikeassa asennossa ja avanneet ulottuvuuksien välisen portin ja noidat ja trullit ovat heränneet unestaan. Kansalaisten ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä havaintojen mukaan noidat tuovat omat roviopuut mukanaan. (viite) (13. huhtikuuta, 2014)
 • Kotimaa, Politiikka, Talous: Ensimmäinen suomalainen oligarkki on jättänyt maan. Ruotsi on toivottanut "Karhun" tervetulleeksi ja toivoo muiden seuraavan perässä. Jakomäki on julistettu itsenäiseksi "Pазделение Xолма:n" valtioksi ja paikalliset hallintorakennukset on vallattu venäjää puhuvien "itsepuolustusjoukkojen" toimesta. Alueen joukkoliikene on pysäytetty. Venäjän viranomaiset ovat esittäneet huolestumisensa Pазделение Xолма:n venäläisten turvallisuudesta ja on lähettänyt lisää joukkoja Karjalan varuskuntiin. (viite) (11. huhtikuuta, 2014)
 • Kotimaa, Politiikka, Jyrsijät vesiliikenneonnettomuuksissa: Pääministeri Jyrki Katainen luopuu Kokoomuksen johdosta ja pääministerin tehtävistä kesäkuussa. Mission Accomplished -bannerin alla patsastellut Katainen ilmoitti ratkaisustaan 5.4.2014. "Olen tosi ylpeä hallituksen tekemästä työstä. On kaivettu hyvät kuopat, nyt saatte itse asettua niihin ja kuopia mullat päällenne", pääministeri evästi kansalaisia ja seuraajiaan. "So long, suckers", toivotti pääministeri noustessaan kuumailmapallossaan kohti tuntematonta. (viite) (6. huhtikuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Japani: Japanin puolustusministeri Itsunori Onodera on kutsunut kaikkia vapaaehtoisia liittymään kamikazejoukkoihin. Nimetön tietolähde kertoo ministeri Onoderan sanoneen: «Meidän satamiljoonainen (asukasluku 126 659 683) kansamme liittyy yhtenä kilpenä suojelemaan jumalallista keisariamme, emmekä hyväksy enää Pohjois-Korean "ohjuskokeita".» Eläköityvä kulttuurihenkilö Hayao Miyazaki sanoo tahtoneensa lähettää panssarivaunuja eristäytyneeseen, kommuuniutopistiseen, hiton omituiseen rinnakkaistodellisuuteen jo aikoja sitten. ([1]) (viite) (5. huhtikuuta, 2014)
 • Luokitellut ilmoitukset, henkilökohtaista, mies(♂) etsii naista(♀): Omillaan toimeentuleva, juuri eronnut 61 v. urheilullinen mies, etsii vapaata naista rinnalleen. Harrastan kartanoni sisustamista, mutta ehdoton suosikkini on matkustaminen. Yst. vast. tl. kont. nimim. "Kaksoiskotka". PS: Seikkailijat älköön vaivautuko. (viite) (2. huhtikuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Some-uho, Politiikka: Hikipediaa ja sen muunkielisiä vastineita uhkaa sulkeminen Turkissa; Hikipediaan pääseminen onkin takkuillut. Turkki on jo sulkenut pääsyn Twitteriin, YouTubeen, Naamakirjaan, CNN:n sivuille, Suomen hallituksen virallisille sivuille ja Wikipediaan. Turkin viranomaiset ovat suositelleet kaikkia siirtymään Google+:n käyttäjiksi. "Jos se ei ole Koraanissa, se on turhaa ja jos se on siellä, sitä ei tarvita Hikipediassakaan", sanovat maan uskonoppineet. Sulttaani Recep Tayyip Erdoğan opiskelee parhaillaan Wikipedian vandalisoimista ja aikoo tiettävästi aloittaa vandaaliretkensä Wien-artikkelista. (viite) (29. maaliskuuta, 2014)
Cscr-featured.pngSuositeltu sivu
PUTIN-ropotti, idän ihme, lännen kauhu, taustalla kuuluu telaketjuin pauhu.
Saatujen tietojen mukaan Putinoliitto (entinen Jeltsinoliitto, joka puolestaan entinen Neuvostoliitto, joka puolestaan entinen Stalinoliitto, joka puolestaan entinen Leninoliitto) on vaihtelevannimisten tieteisjunttien kulissien takaa ohjailema, vaihtelevanniminen valtio enimmät ajat suurin piirtein samanlaisena pysyvine hallintajärjestelmineen jossain erittäin kaukaisessa (satojen, etäisimmiltä osiltaan jopa tuhansienkin kilometrien etäisyydellä Suomen pääkaupungista sijaitsevassa) Idän Taigamaassa. Putinoliitto on saanut nimensä sitä nykyään hallitsevan KGB-tieteisjuntan nykyisen korkeateknologisen osaamisen tunnetuimman työnäytteen, PUTIN-ropotin (Pysyväksi Uusioitava Turhautuneen Insinööritaitomme Näyte), mukaan.
Hyviä artikkeleita: Glenn Beck  -  Kymenlaakson ammattikorkeakoulu  -  Maanviljely  -  Yleistämismi
Nuvola 64 apps filetypes.pngTiesitkö, että...
 • ...paavi on hottis?
 • ...Lemminkäinen piilopoika sata neitsyttä makasi, tuhat nuorta morsianta, yhtenä kesäisnä yönä?
 • ...vittuilla osaa kuka vain, mutta sarkasmi on taitojali?
Muut hankkeet
Hiktionary
epäsynonyymisanakirja
Hikikirjasto
vapaita oppikirjoja ja oppaita
Hikiopisto
vapaa sisäoppilaitos
Hikisitaatit
potaattikokoelmia
Hikinews
uutispalvelu
Hikipelit
klikkausvaihtoehtoviihdepalvelu
Hikiaineisto
raakaa ainetta
Sisarhankkeet
Ανεγκυκλοπαίδεια-wiki.png
Nonciclopedia.png
HeLogo.ink.JPG
Wiki-da.png
Hikipedia.png
Keinziklopdie logo.png
Valenciclopedia-wiki.png
Uncyclopedia
English
Inciclopedia
Español
Désencyclopédie
Français
Nonsensopedia
Polski
Φρικηπαίδεια
Ελληνικά
Nonciclopedia
Italiano
偽基百科
正體中文
Uncyclopedia.de
Deutsch
Ikkepedia
Norsk
伪基百科
简化字
Desciclopédia
Português
Eincyclopedia
עברית
アンサイクロペディア
日本語
Valenciclopèdia
Valencian
Oncyclopedie
Nederlands
Psyklopedin
Svenska
Hikipedia
Suomi
Unciklopédia
Magyar
Spademanns Leksikon
Dansk
Абсурдопедия
Русский
Keinziklopedie
יידיש
اونسایکلوپدیا
فارسی (Persian·Farsi)
لاويكيبيديا
العربية
Necyclopædia
Latina
Necyklopedie
A CzechBook
Neciklopedija
Српски
백괴사전
한국어
ไร้สาระนุกรม
ไทย
Hatsiklopedia
Malagasy
Absurdipēdijā
Latviešu
Nunyepedia
Asturianu
Butalopedija
Slovenščina
Necyklopedia
Slovenčina
Neciklopediju
Hrvatski
Neciklopedio
Esperanto
Unsaiklopedia
𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺
Ikkepedia
Norsk/Nynorsk‬
Yansiklopedi
Türkçe
Neciklopedija
Bosanski
Juokopedija
Lietuvių
Oxypedia
Български
Ebatsüklopeedia
Eesti
Tolololpedia
Bahasa Indonesia


Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruustiedot

Muuttujat
Toiminnot
Valikko
tärkeitä
foorumi
Työkalut
Muilla kielillä