Etusivu

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Hikipediaan,

karnevalistiseen luulosanakirjaan, jonne kuka tahansa voi raapustaa.
Suomenkielisessä versiossa on 7 210 artikkelia.
Hikipedia on kirjaimellista Jumalan sanaa.
Cscr-featured.pngSuositeltu sivu
Kansainliiton tunnus, joka muistuttaa hieman erään voittajavaltion tunnuksia. Tämä on tietenkin puhdas yhteensattuma eikä sillä haluta ainakaan saksalaisia provosoida.
Kansainliitto oli vuosina 19191946 toiminut sotaharrastuskerhojen ja -valtioiden kattojärjestö. Sen alaisuuteen kuuluivat perinteiset sotilasurheilumuodot kuten rajaselkkaukset, miehitykset ja täysimittaiset sodat. Kansainliitto huolehti toimikautenaan maailman sotataidon pääsarjan, Maailmansodan organisoimisesta ja pisteyttämisestä. Tämän lisäksi Kansainliitto valvoi sotilasurheilun sääntöjen noudattamista muutamissa pienimuotoisemmissa sotilastapahtumissa.

Kansainliitto perustettiin pitämään kirjaa voittajavaltioiden keskinäisestä ranking-listasta ja kertomaan ranskalaisille, että olisivat jo hiljaa. Kansainliiton käyttämä pisteytysmalli on yksinkertainen: joukkue tai valtio saa pisteitä voittamalla sodan. Tasatilanteessa eniten tappoja tehnyt valtio voittaa. Mikäli nämäkin menevät tasan, ratkaistaan erän voittaja palopommitettujen kulttuurikohteiden määrällä.


Hyviä artikkeleita: Franz Liszt  -  Korso  -  Latteuksen evankeliumi  -  Mannerheim oli homo  -  Neljän keisarin vuosi  -  Nobelin kirjallisuuspalkinto  -  Ruandan kansanmurha  -  Tintin seikkailut  -  Travian  -  Valtion perustaminen
Miten voit auttaa
UncleSamNoCare.jpg

Hikipedia tarvitsee elvytystä! Punainen linkki tarkoittaa sitä, ettei aiheesta ole vielä olemassa artikkelia. Sinä voit tuhlata jonkin verran kallista elämääsi Hikipedian laajentamiseen luomalla punaisten linkkien linkittämät artikkelit. Ainakaan seuraavista aiheista ei vielä ole artikkelia:

Anglikaaninen kirkkoJasser ArafatBahrainBurkina FasoBob DylanDarth VaderF12GalliaGuyanaItäiset Vappusaaret‏‎JalkasieniTove Jansson‏‎JääkausiKevätKomoritKultaLamaMadridprofessori MoriartyPankkiPekingPerunaPirkanmaaPlaneettaRuotsin kieli - SikaTom SawyerTeekkariTuvaluVimpeli‏Antonio Vivaldi‏
Täsmennyssivut ja uudelleenohjaussivut, joiden aiheesta voisi tehdä myös varsinaisen artikkelin

Jos taas törmäät esimerkiksi satunnaisia sivuja selatessasi tylsään tusina-artikkeliin, ole hyvä ja tuo se ylläpidon tietoon merkitsemällä sivu rohkeasti poistettavaksi kirjoittamalla artikkelin alkuun ”{{roskaa}}” (ilman lainausmerkkejä). Lisäksi voit parantaa parannettavia ja huonoja artikkeleita sekä laajentaa lupaavia sivuja ja tynkiä. Voit myös tehdä karhunpalveluksen pyytämällä artikkelia.
Syventäviä talkootöitä voi olla Ajankohtaista-sivun vasemmassa reunassa.
Kuinka promotoit Hikipediaa
Nuvola apps bookcase.pngAihealueita
P social sciences-lightblue.png Henkilöt

Diktaattorit - Filosofit - Idiootit - Ihmistyypit - Johtajat - Poliitikot - Säveltäjät - Sankarit - Tautiset

P history-lightblue.png Historia

Mytologia - Päivät - Sodankäynti - Tapahtumat

P literature.60px.png Kulttuuri

Elokuvat - Kirjallisuus - Media - Musiikki - Populaarikulttuuri - Taide - Televisio

P geography.60px.png Maantiede

Alueet - Kaupungit - Maanosat - Paikat - Valtiot

P physics.60px.png Tiede ja tekniikka

Arkeologia - Biologia - Fysiikka - Geotieteet - Kemia - Kielitiede - Matematiikka - Tietotekniikka - Tähtitiede

P religion-lightblue.png Uskonto

Epäjumalat - Jumalat - Profeetat - Uskonnot

P ps-lightblue.png Yhteiskunta ja politiikka

Ammatit - Aatesuuntaukset - Koulutus - Liikenne - Puolueet - Salaliittoteoriat - Valtiomuodot

88px-Question opening-closing svg.png Artikkelityypit

Artikkelit, joita ei ole julkaistu Wikipediassa - Horina - Houreiset sepitykset - Idioottimaisesti kirjoitetut sivut - Ikuisuusprojektit - "Laatuartikkelit" - Mitä vittua -artikkelit - Pelottavat artikkelit - Sivut, joilla on älyttömiä luokkia - Surulliset artikkelit - Tajunnanvirta - Tylsät sivut - Vouhkaus

Nuvola apps browser.pngAjankohtaista

Hikipedia Twitterissä

Hikinews-otsikoissa viime päivinä

28.04.2016 Toivakka pyytää anteeksi
18.04.2016 SSS -hallitus on aloittanut liimaamisen
01.04.2016 Muumilaakson sisällissota on käynistynyt

Sähkeitä maailmalta

 • Ulkomaat, Talous, Sinänsä laillisuudet: Panamalaisen lakiasiaintoimiston vuoto on aiheuttanut lirahtelua ja housupyykkiä eri puolilla maailmaa. Vuodettu aineisto paljastaa, että lukuisat valtioiden ja hallitusten johtajat, huippupoliitikot, talousvaikuttajat, huippu-urheilijat ja huumoriwikien ylläpitäjät ovat vuosien ajan kätkeneet varallisuuttaan Panamaan, Bahamalle, Brittiläisille Neitsytsaarille, Niueen (missä vitussa sekin on?), Seychelleille, Disneylandin liittovaltioon ja Barbadoksen aluevesien tuntumaan ankkuroituun kelluvaan tynnyriin. Paljastukset aiheuttivat poliittisen skandaalin Islannissa, maailman ainoassa vielä Niueakin (oikeasti, mikä semmoinen edes on?) vähäisemmässä maassa, missä ylimääräisiä kalapuikkoja verovalkyyrioiden ulottumattomiin jemmannut pääministeri Sigmundur Davíð Gunnlaugsson joutui suhteettoman poliittisen ajojahdin kohteeksi silkkaa epärehellisyyttään, jääväämättömyyttään ja jäämerennilkkiyttään. Aineistosta käy ilmi, että Nordea-pankki on ollut mukana junailemassa asiakkaidensa varallisuutta leppeämmille leveysasteille kattavilla julkisilla palveluilla raskautettujen eurooppalaisten hyvinvointivaltioiden ikeestä. "Nordea ei ole järjestänyt asiakkailleen verosuunnittelupalveluja, enkä voi tässä kommentoida yksittäisille asiakkaillemme järjestämiämme verosuunnittelupalveluja", kommentoi Nordean yhteiskuntavastuunpakoiluvastaava Bög Waruhus. Nordea vakuuttaa, ettei tästä lähtien enää mahdollista tällaista toimintaa, jota ei tähänkään saakka ole harjoittanut. (viite) (7. huhtikuuta 2016)
 • Parodian tuolla puolen, Olennaisuudet: Parodian merellä parkkiintuneimmat satiirintuottajamme joutuivat tänään pistämään pystyyn kriisipalaverin, koska yrityksistä huolimatta tuntui mahdottomalta löytää minkäänlaista kulmaa Perussuomalaisten nuorten #tyttö_poika-sukupuolikampanjaan. Kampanjaa markkinoivassa kuvassa nuorisojärjestön jäsenet ovat pukeneet päähänsä lippalakit, joissa oleva iso teksti eksplikoi näiden sukupuolen (tyttö tai poika). Järjestö haluaa saada perinteiset sukupuoliroolit takaisin keskustelun alaisiksi, koska niistä ei ole vielä viimeisen runsaan sadan vuoden aikana tapeltu tarpeeksi. Samalla on meneillään Suomen historian raivokkain koulutusjärjestelmän alasajo, jonka suuntaan nuorisojärjestön suusta ei tunnu piisaavan pisaraakaan vaahtoa. Asiaa ei helpota sekään, että järjestön johtaja Sebastian Tynkkynen muistuttaa päivä päivältä enemmän imeläpop-artisti Kasmiria. Oulun yliopiston kasvatustieteellisestä päädystä keppihevosta veistämästä tavoittamamme Tynkkynen kommentoi asiaa näin: "Jos altistaisimme itsemme poliittiselle satiirille, niin se tekisi meistä haavoittuvia. Siksi teemme sen itse. Parodiahorisontin takaa on huomattavasti helpompi tärvellä yhteiskuntarauhaa." (viite) (25. helmikuuta 2016)
 • Lääketiede: Pohjoismaiden ensimmäinen kasvojensiirto on tehty: Vesa Keskisen silmäpussit operoitiin. 30 hengen tiimi joutui työskentelemään kasvojen parissa 21 tuntia. (viite) (viite) (24. helmikuuta 2016)
Kansainvälinen pyyhepäivä
 • 1935 – Baseball-pelaaja Babe Ruth löi uransa 714. kunnarin, mikä säilyi ennätyksenä 39 vuotta. Ruth menehtyi samassa pelissä hypättyään kotipesään ja taitettuaan samalla niskansa.
 • 1939Magneto, ei kun Gandalf Näyttelijä Ian McKellen syntyy.
 • 1979 – Internet Explorer 3.0-satelliitti/internet laukaistiin avaruuteen. Se kuitenkin kaatui käyttäjien vähyyteen, hitauteen sekä Neuvostoliiton avaruuspommikokeisiin.
 • 1981 – Ruotsi voittaa historiansa ensimmäiset heteroseksin MM-kisat täysin yllättäen muiden vetäydyttyä kisoista protestina Ruotsin osallistumiselle.
 • 2005 – Koira kakki Tarja Halosen jaloille.
 • 2006Muumipappa kuoli.
Lisää päiviä
Nuvola 64 apps filetypes.pngTiesitkö, että...
 • ...Ralfia ei enää luokitella miehen nimeksi?
 • ...sekstailun aikana, helteellä tai saunassa edes ylläpitäjä ei välttämättä pidä yllä mitään?
 • ...jos olet värisokea, näet tämän koko paskan mustana?
Cute skull fredrik holmq 01.svgViime aikoina poistuneita:
Risti1.gif

emeritus, fil. lis., kiimapetteri
Sherlock Adams

s. 23. kesäkuuta 1922
k. 25. toukokuuta 2016

Kuoli pitkäaikaisen mustanaamioistumisprosessin seurauksena.


Muistoa kiroten puoliso ja ystävät sekä puuhevonen


Herpautui hänen kylmenevät jäsenensä,
henki jo väistyi pois valitellen varjojen joukkoon.


Muut hankkeet
HikipediaWikiNotext.png Hiktionary.png Hikibooks.png Hikiopisto4.png HikiSitaatitWiki2Notext.png HikinewsWikiNotext.png Hikipelia5.png Hikiaineisto2.png
Hikipedia
luulosanakirja
Hiktionary
epäsynonyymisanakirja

Hikikirjasto
vapaita oppikirjoja ja oppaita
Hikiopisto
vapaa sisäoppilaitos

Hikisitaatit
avoimet potaattiviljelmät
Hikinews
uutispalvelu
Hikipelit
klikkausvaihtoehtoviihdepalvelu
Hikiaineisto
raaka-ainetta
Sisarhankkeet
Ανεγκυκλοπαίδεια-wiki.png
Nonciclopedia.png
HeLogo.ink.JPG
Wiki-da.png
HikipediaWikiNotext.png
Keinziklopdie logo.png
Valenciclopedia-wiki.png
Uncyclopedia
English
Inciclopedia
Español
Désencyclopédie
Français
Nonsensopedia
Polski
Φρικηπαίδεια
Ελληνικά
Nonciclopedia
Italiano
偽基百科
正體中文
Uncyclopedia.de
Deutsch
Ikkepedia
Norsk
伪基百科
简化字
Desciclopédia
Português
Eincyclopedia
עברית
アンサイクロペディア
日本語
Valenciclopèdia
Valencian
Oncyclopedie
Nederlands
Psyklopedin
Svenska
Hikipedia
Suomi
Unciklopédia
Magyar
Spademanns Leksikon
Dansk
Абсурдопедия
Русский
Keinziklopedie
יידיש
اونسایکلوپدیا
فارسی (Persian·Farsi)
لاويكيبيديا
العربية
Necyclopædia
Latina
Necyklopedie
A CzechBook
Neciklopedija
Српски
백괴사전
한국어
ไร้สาระนุกรม
ไทย
Hatsiklopedia
Malagasy
Absurdipēdijā
Latviešu
Nunyepedia
Asturianu
Butalopedija
Slovenščina
Necyklopedia
Slovenčina
Neciklopediju
Hrvatski
Neciklopedio
Esperanto
Unsaiklopedia
𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺
Ikkepedia
Norsk/Nynorsk‬
Yansiklopedi
Türkçe
Neciklopedija
Bosanski
Juokopedija
Lietuvių
Oxypedia
Български
Ebatsüklopeedia
Eesti
Tolololpedia
Bahasa Indonesia
Pekepedia
Tagalog
Uncyclopedia
Philippine English

Etusivu on artikkeli- eikä Hikipedia-nimiavaruudessa (”Hikipedia:Sivun nimi”). Sotkiko Etusivu mielestäsi Hikipedian artikkelien ilmoitetun määrän? Kyllä? Ei? Osallistu keskusteluun ja äänestä!