Etusivu

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Hikipediaan,

rajattomaan luulosanakirjaan, jonne kuka tahansa voi raapustaa.
Suomenkielisessä versiossa on 7 253 artikkelia.
Hikipedian sisältämät lausumat ja mielipiteet ovat kirjoittajien omia, eivätkä ne välttämättä edusta Hikipedian, sen byrokraattien, sen ylläpitäjien, sen käyttäjien, sinun tai kirjoittajiensa mielipiteitä. Tämä koskee myös etusivupoimintoja, ylläpiton tiedotteita, vastuuvapauslauseketta jne.
Suomellippu.gifSuomi 100 v.
Danny yllättyneenä yöpaitasillaan, kun innokas paparazzi taas tunkeutui hänen makuuhuoneeseensa.

Danny eli Ilkka Jokamies Lipsanen (s. 24. syyskuuta 1942, Helsinki) on suomalainen liikemies, joka on tehnyt tilinsä pääosin ääntelemällä. Danny näki ensimmäisen kerran päivänvalon kauan sitten ennen sähkövalon keksimistä. Ensimmäisen kitaransa hän osti pari vuotta tämän jälkeen ja ensimmäinen teinit villiinnyttänyt keikka oli vasta Tutankhamonin haudan harjannostajaisissa 1965 eaa. Danny siis kerkesi harjoittelemaan musiikin esittämistä varsin kauan ennen julkisuuteen astumistaan. Silti edelleenkin tuntuu siltä, ettei hän ole oikein vieläkään valmis.

Liikemies Danny Ilkka Lipsanen on mukavan miehen maineessa. Hän tykkää häslätä missien kanssa ja tuhota heidän elämänsä. Armi Aavikko oli Dannyn suuri valloitus ja lopulta rasite. Danny tajusi vihdoin, ettei hyödy koko naisesta enää mitään ja heidän tiensä erosivat. Dannyn hymy on peräisin Yhdysvalloista ja se pitää uusia aika-ajoin, vaikka aiheuttaakin kustannuksia. Samaa plast-hymyä käyttää myös Reijo Taipale. Hymyn etuihin kuuluu myös, että se peittää raskaankin humalatilan ja mahdollistaa näin esiintymisen kännissä.


Muita Suomi100-artikkeleita: CheekCommand & Conquer: KansalaissotaHetekaUrho Kaleva KekkonenKummeliMannerheim oli homoMatti NykänenSpede PasanenLauri Kristian RelanderSuomen historiaSuomirockPaavo Väyrynen
Cscr-featured.pngSuositeltu sivu
PUTIN-ropotti, idän ihme, lännen kauhu, taustalla kuuluu telaketjuin pauhu.
Saatujen tietojen mukaan Putinoliitto (entinen Jeltsinoliitto, joka puolestaan entinen Neuvostoliitto, joka puolestaan entinen Stalinoliitto, joka puolestaan entinen Leninoliitto) on vaihtelevannimisten tieteisjunttien kulissien takaa ohjailema, vaihtelevanniminen valtio enimmät ajat suurin piirtein samanlaisena pysyvine hallintajärjestelmineen jossain erittäin kaukaisessa (satojen, etäisimmiltä osiltaan jopa tuhansienkin kilometrien etäisyydellä Suomen pääkaupungista sijaitsevassa) Idän Taigamaassa. Putinoliitto on saanut nimensä sitä nykyään hallitsevan KGB-tieteisjuntan nykyisen korkeateknologisen osaamisen tunnetuimman työnäytteen, PUTIN-ropotin (Pysyväksi Uusioitava Turhautuneen Insinööritaitomme Näyte), mukaan.

Hyviä artikkeleita: Gustave Flaubert  -  Huippuja typeryyksiä Hikipedian auteureilta  -  Itsepuolustusopas  -  Itävalta-Unkari  -  Kuusalaliitto  -  Levyarvosteluja  -  Nobelin kirjallisuuspalkinto  -  Panu Höglund  -  Rikollinen  -  Räkä
Miten voit auttaa
UncleSamNoCare.jpg

Hikipedia tarvitsee elvytystä! Punainen linkki tarkoittaa sitä, ettei aiheesta ole vielä olemassa artikkelia. Sinä voit tuhlata jonkin verran kallista elämääsi Hikipedian laajentamiseen luomalla punaisten linkkien linkittämät artikkelit. Ainakaan seuraavista aiheista ei vielä ole artikkelia:

2Jasser ArafatBahrainJames BondDinosaurusBob DylanEtelä-AmerikkaF12 - HeliumTove Jansson‏‎JuustoJääkausiKampelaKoalaKomoritMadridLintuliskoprofessori MoriartyMutanttiAlfred NobelPerinneruokaPilsnerPuntaRuotsin kieliSauronTom SawyerValasVirheAntonio Vivaldi‏Väitöskirja
Täsmennyssivut ja uudelleenohjaussivut, joiden aiheesta voisi tehdä myös varsinaisen artikkelin

Jos taas törmäät esimerkiksi satunnaisia sivuja selatessasi tylsään tusina-artikkeliin, ole hyvä ja tuo se ylläpidon tietoon merkitsemällä sivu rohkeasti parannettavaksi tai poistettavaksi kirjoittamalla artikkelin alkuun ”{{paskaa}}” (ilman lainausmerkkejä). Lisäksi voit parantaa parannettavia ja huonoja artikkeleita sekä laajentaa lupaavia sivuja ja tynkiä. Voit myös tehdä karhunpalveluksen pyytämällä artikkelia.
Syventäviä talkootöitä voi olla Ajankohtaista-sivun vasemmassa reunassa.
Kuinka promotoit Hikipediaa
Nuvola apps bookcase.pngAihealueita
P social sciences-lightblue.png Henkilöt

Diktaattorit - Filosofit - Idiootit - Ihmistyypit - Johtajat - Poliitikot - Säveltäjät - Sankarit - Tautiset

P history-lightblue.png Historia

Mytologia - Päivät - Sodankäynti - Tapahtumat

P literature.60px.png Kulttuuri

Elokuvat - Kirjallisuus - Media - Musiikki - Populaarikulttuuri - Taide - Televisio

P geography.60px.png Maantiede

Alueet - Kaupungit - Maanosat - Paikat - Valtiot

P physics.60px.png Tiede ja tekniikka

Arkeologia - Biologia - Fysiikka - Geotieteet - Kemia - Kielitiede - Matematiikka - Tietotekniikka - Tähtitiede

P religion-lightblue.png Uskonto

Epäjumalat - Jumalat - Profeetat - Uskonnot

P ps-lightblue.png Yhteiskunta ja politiikka

Ammatit - Aatesuuntaukset - Koulutus - Liikenne - Puolueet - Salaliittoteoriat - Valtiomuodot

88px-Question opening-closing svg.png Artikkelityypit

Artikkelit, joita ei ole julkaistu Wikipediassa - Horina - Houreiset sepitykset - Idioottimaisesti kirjoitetut sivut - Ikuisuusprojektit - "Laatuartikkelit" - Mitä vittua -artikkelit - Pelottavat artikkelit - Sivut, joilla on älyttömiä luokkia - Surulliset artikkelit - Tajunnanvirta - Tylsät sivut - Vouhkaus

Nuvola apps browser.pngAjankohtaista

Hikipedia Twitterissä
Hikipedia Facebookissa

Hikinews-otsikoissa viime päivinä

10.10.2017 Suomeen viimein kuninkaallinen vauva
05.10.2017 Nobelin kirjallisuuspalkinto Peelolle
26.09.2017 Paavo Väyrynen on kuollut 1xx-vuotiaana

Sähkeitä maailmalta

  • Ulkomaat, Espanja, Paellan pilaaminen: Katalonian aluehallinnon ja Espanjan hallituksen välinen kriisi on huolellisen lietsonnan seurauksena kärjistymässä niin, että uhriutumismahdollisuuksia on luvassa kaikille kynnelle kykeneville. Tilanteeseen on esitetty useita erilaisia ratkaisuja: Katalonian aluehallinnon johtaja ja messiaskompleksinen Beatles-peruukkiteline Carles Puigdemont on vaatinut asiasta sitovaa Twitter-sotaa. Espanjan pääministeri ja ajatukseton sänki Mariano Rajoy on vaatinut asian ratkaisemista verisellä härkätaistelulla, jossa Katalonia saa valita itse, minkä härän haluaa edustavan itseään. Policía Nacional on harjoitellut picadorien osuutta Barcelonassa. Kuningas ja melko turha äijä Filip VI taas toivoo kansallisen sovun syntyvän siten, että Katalonian asema Espanjassa ratkaistaan El Clásicossa eli Real Madridin ja FC Barcelonan jalkapallo-ottelussa. (viite) (4. lokakuuta 2017)
  • Ulkomaat, Joukkomurhat, Toisto: Yhdysvaltain energiavirasto varoittaa, että nykyisellä joukkoammuskelutahdilla maan ajatus- ja rukousvarannot (thoughts & prayers) ehtyvät vuonna 2025, jolloin saattaa toteutua pahin mahdollinen skenaario: jonkun on ehkä oikeasti tehtävä jotain. (viite) (4. lokakuuta 2017)
  • Ulkomaat, Eurooppa, Vaalit: Saksassa Angela Merkelin johtama CDU:n ja Järjestäytyneen visiottomuuden liitto on säilyttänyt asemansa liittopäivien suurimpana ryhmänä. Merkel kommentoi tulosta vuolassanaisesti. "Akzeptabel", sanoi liittokansleri, kunhan hänen leukansa oli ensin ruuvattu auki. Saksan sosialidemokraatit tekivät eurooppalaisten kollegojensa tapaan jälleen historiansa huonoimman tuloksen. SPD on äärioikeiston kanssa yhtä mieltä siitä, että tämäkin on Merkelin vika. Ja koska "Saksan äärioikeisto" on konseptina niin rauhoittava, niin mainittakoon, että sillä on edustus liittopäivillä ensimmäistä kertaa yli 50:een vuoteen – kolmanneksi suurimpana puolueena. Tämä voi päättyä vain hyvin. Äärioikealle sijoittuva Vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland) onkin ryhtynyt pohtimaan vaihtoehtojaan Saksalle. Ainakin tällä hetkellä AfD:n kannattajien keskuudessa suosittuja vaihtoehtoja olisivat Venäjä ja Reich 4.0, joka korjaisi edellisen version bugeja. AfD:n menestykseen on saattanut vaikuttaa, että liittopäivävaalit on järjestetty kesken Oktoberfestin, samoin kuin se, että Euroopan paholaiskriisin myötä on viimeinkin kehitetty juutalaisia poliittisesti korrektimpi kohde. Koska SPD on ilmoittanut jättäytyvänsä suosiolla oppositioon Reichstagin ja Martin Schulzin kupolin suojiin, on jakkutakkiin ottaneen Merkelin käytännössä ainoa vaihtoehto muodostaa Jamaika-koalitio, jonka muodostajaksi neuvotteluja vauhdittamaan on kutsuttu aiemmin tänä vuonna eläköitynyt Usain Bolt. (viite) (24. syyskuuta 2017)


YK:n kansallinen köyhyydenpoistopäivä. Lähde sinäkin lahtaamaan köyhälistöä ghettoon tai lähiöihin!
Lisää päiviä
Nuvola 64 apps filetypes.pngTiesitkö, että...
  • ...Wikipediaan ei pitäisi luottaa, koska kuka tahansa voi kirjoittaa sinne mitä tahansa, ja se on sen jälkeen fakta?
  • ...Jumala loi Suomen kokeillakseen rajojaan?
  • ...Sebastian Tynkkynen on ensimmäinen suomalainen poliittisen puolueen varapuheenjohtaja, joka on levittänyt julkisella sometilillään kostopornoa?
Cute skull fredrik holmq 01.svgViime aikoina poistuneita:

Trump Text Logo.png

solmiovalintojen pioneeri
Ecchi Talleyrand

s. 21. heinäkuuta 1924
k. 17. lokakuuta 2017

Mäntyynnaulittiin, kuoli ja haudattiin rohtuneiden mummojen vittuiluun.


Suremaan jäivät ystävät, 5 lasta sekä veljenpoika


Ruumis kielletty.


Muut hankkeet
HikipediaWikiNotext.png Hiktionary.png Hikibooks.png Hikiopisto4.png HikiSitaatitWiki2Notext.png HikinewsWikiNotext.png Hikipelia5.png Hikiaineisto2.png
Hikipedia
luulosanakirja
Hiktionary
epäsynonyymisanakirja

Hikikirjasto
vapaita oppikirjoja ja oppaita
Hikiopisto
vapaa sisäoppilaitos

Hikisitaatit
avoimet potaattiviljelmät
Hikinews
uutispalvelu
Hikipelit
klikkausvaihtoehtoviihdepalvelu
Hikiaineisto
raaka-ainetta
Sisarhankkeet
Ανεγκυκλοπαίδεια-wiki.png
Nonciclopedia.png
HeLogo.ink.JPG
Wiki-da.png
HikipediaWikiNotext.png
Keinziklopdie logo.png
Valenciclopedia-wiki.png
Uncyclopedia
English
Inciclopedia
Español
Désencyclopédie
Français
Nonsensopedia
Polski
Φρικηπαίδεια
Ελληνικά
Nonciclopedia
Italiano
偽基百科
正體中文
Uncyclopedia.de
Deutsch
Ikkepedia
Norsk
伪基百科
简化字
Desciclopédia
Português
Eincyclopedia
עברית
アンサイクロペディア
日本語
Valenciclopèdia
Valencian
Oncyclopedie
Nederlands
Psyklopedin
Svenska
Hikipedia
Suomi
Unciklopédia
Magyar
Spademanns Leksikon
Dansk
Абсурдопедия
Русский
Keinziklopedie
יידיש
اونسایکلوپدیا
فارسی (Persian·Farsi)
لاويكيبيديا
العربية
Necyclopædia
Latina
Necyklopedie
A CzechBook
Neciklopedija
Српски
백괴사전
한국어
ไร้สาระนุกรม
ไทย
Hatsiklopedia
Malagasy
Absurdipēdijā
Latviešu
Nunyepedia
Asturianu
Butalopedija
Slovenščina
Necyklopedia
Slovenčina
Neciklopediju
Hrvatski
Neciklopedio
Esperanto
Unsaiklopedia
𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺
Ikkepedia
Norsk/Nynorsk‬
Yansiklopedi
Türkçe
Neciklopedija
Bosanski
Juokopedija
Lietuvių
Oxypedia
Български
Ebatsüklopeedia
Eesti
Tolololpedia
Bahasa Indonesia
Pekepedia
Tagalog
Uncyclopedia
Philippine English

Etusivu on artikkeli- eikä Hikipedia-nimiavaruudessa (”Hikipedia:Sivun nimi”). Sotkiko Etusivu mielestäsi Hikipedian artikkelien ilmoitetun määrän? Kyllä? Ei? Osallistu keskusteluun ja äänestä!