Etusivu

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Hikipediaan,

älyvapaaseen luulosanakirjaan, jonne kuka tahansa voi raapustaa.
Suomenkielisessä versiossa on 7 081 artikkelia.
Hikipedian sisältämät lausumat ja mielipiteet ovat kirjoittajien omia, eivätkä ne välttämättä edusta Hikipedian, sen byrokraattien, sen ylläpitäjien, sen käyttäjien, sinun tai kirjoittajiensa mielipiteitä. Tämä koskee myös etusivupoimintoja, ylläpiton tiedotteita, vastuuvapauslauseketta jne.
Cscr-featured.pngSuositeltu sivu
Amnesia: The Dark Descent.


Amnesia: The Dark Descent on tuottajiensa edellisten pelien tapaan ensimmäisestä persoonasta kuvattu selviytymiskauhupeli. Peli hyödyntää edistynyttä fysiikkamoottoria joka mahdollistaa pelissä suuressa osassa olevat monimutkaiset pulmapelit, tarkemmin sanottuna ovien avaamiset.

Amnesiassa pelaajalla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta käyttää tai edes löytää mitään kättä pidempää aseenaan, joten on mahdotonta puolustautua Brennenburgin linnassa vaeltavilta hirvittäviltä olennoilta eli morsoilta, joista jotkut ovat näkymättömiä. Pitää myös varoa yhtäkkiä ilmestyvää kuukautisvuotoa. Hirviöiltä ei voi puolustautua millään muulla tavalla kuin nakkelemalla näitä kivenmurikoilla. Koska tilanne on mitä on, on pelaajan luotettava vaistoonsa ja käytettävä hoksottimiaan, eli toisin sanoen nurkissa pölyn ja torakoiden seassa kykkimiseen suositellaan tottumaan jo pelin alussa.

Hyvin tutuksi tulleen hengen lisäksi pelaaja voi menettää järkensä, mikä johtaa hallusinaatioihin, tahattomiin pakkoliikkeisiin makuuasennossa sekä päänsisäisiin ääniin, jotka käskevät ottamaan housut pois jalasta ja hyppäämään ulos ikkunasta. On mainitsemattakin selvää että tällainen vulgaari käytös paljastaa pelaajan olinpaikan hirviöille ja sen jälkeen järki ei ole ainoa asia mikä on karannut hallinnasta. Kaikkia Brennenburgin linnan sokkeloisia käytäviä peittävästä tuonpuoleisesta pimeydestä, joka on yksi syy järjen menettämiseen, yliluonnollisten tapahtumien todistamisen ja hirviöiden tuijottamisen lisäksi, löytyy keino suojautua pelaajaa murhanhimoisesti etsiviltä kauheuksilta. Jottei suojaa hakeva pelaaja kuitenkaan päätyisi linnan viidennen kerroksen ikkunan ulkopuolelle on hänen välillä haettava helpotusta valosta jota saa aikaan tulitikuilla tai öljylampulla. Tulitikkujen keräilystä voi tulla melko helposti pakkomielle ja niiden loputtua, noh.. lähtee se järki.


Hyviä artikkeleita: Afrikka  -  Babylon 5  -  Blue Screen Of Death  -  Ensimmäinen maailmansota  -  Halkivaha  -  Hikipedian vandaalit  -  Homoseksuaalisuus  -  Kambodža  -  Myytinmurtajat  -  Travian
Miten voit auttaa
UncleSamNoCare.jpg

Hikipedia tarvitsee elvytystä! Punainen linkki tarkoittaa sitä, ettei aiheesta ole vielä olemassa artikkelia. Sinä voit tuhlata jonkin verran kallista elämääsi Hikipedian laajentamiseen luomalla punaisten linkkien linkittämät artikkelit. Ainakaan seuraavista aiheista ei vielä ole artikkelia:

AlajärviJasser ArafatBaker IslandBaldrChristine O'DonnellBob DylanF12GalliaGuyanaItäiset Vappusaaret‏‎KomoritKultaMade‏‎MadridAlfred NobelPankkiSpede PasanenTom SawyerSosiaalidarwinismiSyntymäpäiväTutankhamonTuvaluWindows Movie Maker‏Ähtäri
Täsmennyssivut ja uudelleenohjaussivut, joiden aiheesta voisi tehdä myös varsinaisen artikkelin

Jos taas törmäät esimerkiksi satunnaisia sivuja selatessasi tylsään tusina-artikkeliin, ole hyvä ja tuo se ylläpidon tietoon merkitsemällä sivu rohkeasti poistettavaksi kirjoittamalla artikkelin alkuun ”{{roskaa}}” (ilman lainausmerkkejä). Lisäksi voit parantaa parannettavia ja huonoja artikkeleita sekä laajentaa lupaavia sivuja ja tynkiä. Voit myös tehdä karhunpalveluksen pyytämällä artikkelia.
Syventäviä talkootöitä voi olla Ajankohtaista-sivun vasemmassa reunassa.
Kuinka promotoit Hikipediaa
Nuvola apps bookcase.pngAihealueita
P social sciences-lightblue.png Henkilöt

Diktaattorit - Filosofit - Idiootit - Ihmistyypit - Johtajat - Poliitikot - Säveltäjät - Sankarit - Tautiset

P history-lightblue.png Historia

Mytologia - Päivät - Sodankäynti - Tapahtumat

P literature.60px.png Kulttuuri

Elokuvat - Kirjallisuus - Media - Musiikki - Populaarikulttuuri - Taide - Televisio

P geography.60px.png Maantiede

Alueet - Kaupungit - Maanosat - Paikat - Valtiot

P physics.60px.png Tiede ja tekniikka

Arkeologia - Biologia - Fysiikka - Geotieteet - Kemia - Kielitiede - Matematiikka - Tietotekniikka - Tähtitiede

P religion-lightblue.png Uskonto

Epäjumalat - Jumalat - Profeetat - Uskonnot

P ps-lightblue.png Yhteiskunta ja politiikka

Ammatit - Aatesuuntaukset - Koulutus - Liikenne - Puolueet - Salaliittoteoriat - Valtiomuodot

88px-Question opening-closing svg.png Artikkelityypit

Artikkelit, joita ei ole julkaistu Wikipediassa - Horina - Houreiset sepitykset - Idioottimaisesti kirjoitetut sivut - Ikuisuusprojektit - "Laatuartikkelit" - Mitä vittua -artikkelit - Pelottavat artikkelit - Sivut, joilla on älyttömiä luokkia - Surulliset artikkelit - Tajunnanvirta - Tylsät sivut - Vouhkaus

Nuvola apps browser.pngAjankohtaista

Hikipedia Twitterissä

Hikinews-otsikoissa viime päivinä

28.08.2015 Suomi–Saksa-seura markkinoi Suur-Saksan karttaa
27.08.2015 Hikipedia julkistaa listansa ihmisistä jotka ovat haitaksi yhteiskuntarauhalle
27.08.2015 Putkosen shitlist palautti uskon julkiseen keskusteluun

Sähkeitä maailmalta

  • Talous, Politiikka, Jouluvalmistelut: Joulupukki on selvinnyt konkurssiuhastaan. Venäläisten matkailijoiden vähyys EU-pakotteiden ja vastapakotteiden takia rokotti myös joulupukin kesätienestejä, ja jonkin aikaa konkurssi uhkasi Rovaniemellä sijaitsevaa kammaria. Myös amerikkalaisten Pohjoisnavalla asustava Santa Claus on huolissaan, koska Venäjä vaatii navan ympäristöä ja mannerjalustaa hallintaansa, mikä toteutuessaan ajaisi Santan pois navalta.(viite) Hollantilaisten Pyhä Nikolaus on joutunut rasismisyytösten kohteeksi apulaisensa Mustan Peten takia, joka selitetään mustaksi, koska "on laskeutunut savupiipusta", sen lisäksi, että on murjaaniorja.[1] Venäläisten Pakkasukko taas yrittää olla hyvää pataa sekä Kremlin valtaapitävien että Coca-Colan kanssa peläten joutuvansa kaikkien mustalle listalle.(viite) (viite) (29. elokuuta 2015)
  • Politiikka, Eurooppa, Kansainvaellukset: Euroopan unioni muuttaa alueelleen kohdistuvan siirtolaispaineen vuoksi symbolejaan. Uudessa EU-lipussa tähdet korvataan keskinäistä solidaarisuutta symboloivilla sormilla, jotka osoittavat aina seuraavaan sormeen. Tämä edustaa EU:n keskinäistä vastuunkantoa. Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoo, että EU:n liput vaihdetaan heti, kunhan Saksa, Ruotsi ja Itävalta vain suostuvat maksamaan viulut. (viite) (27. elokuuta 2015)
Lisää päiviä
Nuvola 64 apps filetypes.pngTiesitkö, että...
  • ...kukaan ei ymmärrä datiiveja?
  • ...vuodessa on 365 päivää, ja sinä tuhlaat niitä täällä... ?
  • ...et voi välittää sanallisesti tietoa siitä, kumpi on vasen ja kumpi oikea, viittaamatta tiettyyn ympäristöön jonka opetettavasikin tuntee? On muuten jännä.
Cute skull fredrik holmq 01.svgViime aikoina poistuneita:
Risti2.gif

sir
Ülermi Bomberg

s. 27. tammikuuta 1963
k. 29. elokuuta 2015

Kuoli harhauduttuaan Kalevan kommenttipalstalle.


Affektiolla muistaen puoliso ja ystävät, rakastajatar sekä mafia


Ilmoitusta ei kustannettu, toimitus krakattu.

My heart will go on.


Muut hankkeet
HikipediaWikiNotext.png Hiktionary.png Hikibooks.png Hikiopisto4.png HikiSitaatitWiki2Notext.png HikinewsWikiNotext.png Hikipelia5.png Hikiaineisto2.png
Hikipedia
luulosanakirja
Hiktionary
epäsynonyymisanakirja

Hikikirjasto
vapaita oppikirjoja ja oppaita
Hikiopisto
vapaa sisäoppilaitos

Hikisitaatit
avoimet potaattiviljelmät
Hikinews
uutispalvelu
Hikipelit
klikkausvaihtoehtoviihdepalvelu
Hikiaineisto
raaka-ainetta
Sisarhankkeet
Ανεγκυκλοπαίδεια-wiki.png
Nonciclopedia.png
HeLogo.ink.JPG
Wiki-da.png
HikipediaWikiNotext.png
Keinziklopdie logo.png
Valenciclopedia-wiki.png
Uncyclopedia
English
Inciclopedia
Español
Désencyclopédie
Français
Nonsensopedia
Polski
Φρικηπαίδεια
Ελληνικά
Nonciclopedia
Italiano
偽基百科
正體中文
Uncyclopedia.de
Deutsch
Ikkepedia
Norsk
伪基百科
简化字
Desciclopédia
Português
Eincyclopedia
עברית
アンサイクロペディア
日本語
Valenciclopèdia
Valencian
Oncyclopedie
Nederlands
Psyklopedin
Svenska
Hikipedia
Suomi
Unciklopédia
Magyar
Spademanns Leksikon
Dansk
Абсурдопедия
Русский
Keinziklopedie
יידיש
اونسایکلوپدیا
فارسی (Persian·Farsi)
لاويكيبيديا
العربية
Necyclopædia
Latina
Necyklopedie
A CzechBook
Neciklopedija
Српски
백괴사전
한국어
ไร้สาระนุกรม
ไทย
Hatsiklopedia
Malagasy
Absurdipēdijā
Latviešu
Nunyepedia
Asturianu
Butalopedija
Slovenščina
Necyklopedia
Slovenčina
Neciklopediju
Hrvatski
Neciklopedio
Esperanto
Unsaiklopedia
𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺
Ikkepedia
Norsk/Nynorsk‬
Yansiklopedi
Türkçe
Neciklopedija
Bosanski
Juokopedija
Lietuvių
Oxypedia
Български
Ebatsüklopeedia
Eesti
Tolololpedia
Bahasa Indonesia

Etusivu on artikkeli- eikä Hikipedia-nimiavaruudessa (”Hikipedia:Sivun nimi”). Sotkiko Etusivu mielestäsi ilmoitetun Hikipedian artikkelimäärän? Kyllä? Ei? Osallistu keskusteluun ja äänestä!