Etusivu

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Hikipediaan,

älyvapaaseen luulosanakirjaan, jonne kuka tahansa voi raapustaa.
Suomenkielisessä versiossa on 7 234 artikkelia.
Hikipedia on allergiatestattu eläin- ja ihmiskokein. Ravintola- ja elintarvikealan keskusliiton hyväksymä.
Cscr-featured.pngSuositeltu sivu
Cheekin albumitaidetta.

Jare Henrik Tiihonen eli Cheek (s. 22. joulukuuta 1981) on räppäävä tradenomi. Hän on 2010-luvun Suomen johtava taiteilija. Visionääri, nero ja playboy on julkisesti verrannut itseään John F. Kennedyyn ja James Bondiin. Lahdessa uransa aloittanut Cheek on rakentanut uransa suomalaisen kulttuurin keskiöön tinkimättömän materialistisella hiphopilla, joka on saanut vaikutteita mm. F. E. Sillanpään biologismista, T. S. Eliotin sekä Ezra Poundin rytmillisyydestä, Sigurd Undsetin syvällisen paatoksellisesta ihmistuntemuksesta ja Evelyn Waugh’n puoli-ironisesta aristokraattisesta fetisismistä. Cheekin sanoitukset muistuttavat Thomas Mannin tuntemusta oman kirjallisen aseman keskeisyydestä osana länsimaista kaanonia, mutta ilman saksalaisen nöyryyttä tämän tietoisuuden edessä. Cheekin filosofisena oppi-isänä voidaan nostaa esiin Samuli Edelmann. Maailman johtavassa tietosanakirjassa, englanninkielisessä Wikipediassa, on Cheekistä kahden virkkeen mittainen artikkeli. Se on kaksi virkettä pidempi kuin Encyclopaedia Britannican vastaava.


Hyviä artikkeleita: Alastomuus  -  António de Oliveira Salazar  -  Britannian historia  -  Hattu  -  Heinäkuun vallankumous  -  Hikipediapuolue  -  John Ronald Reuel Tolkien  -  Kambodža  -  Ulkoinen Jakaminen  -  
Miten voit auttaa
UncleSamNoCare.jpg

Hikipedia tarvitsee elvytystä! Punainen linkki tarkoittaa sitä, ettei aiheesta ole vielä olemassa artikkelia. Sinä voit tuhlata jonkin verran kallista elämääsi Hikipedian laajentamiseen luomalla punaisten linkkien linkittämät artikkelit. Ainakaan seuraavista aiheista ei vielä ole artikkelia:

Anglikaaninen kirkkoJasser ArafatBahrainBurkina FasoBob DylanDarth VaderF12GalliaGuyanaItäiset Vappusaaret‏‎JalkasieniTove Jansson‏‎JääkausiKevätKomoritKultaLamaMadridprofessori MoriartyPankkiPekingPerunaPirkanmaaPlaneettaRuotsin kieli - SikaTom SawyerTeekkariTuvaluVimpeli‏Antonio Vivaldi‏
Täsmennyssivut ja uudelleenohjaussivut, joiden aiheesta voisi tehdä myös varsinaisen artikkelin

Jos taas törmäät esimerkiksi satunnaisia sivuja selatessasi tylsään tusina-artikkeliin, ole hyvä ja tuo se ylläpidon tietoon merkitsemällä sivu rohkeasti poistettavaksi kirjoittamalla artikkelin alkuun ”{{roskaa}}” (ilman lainausmerkkejä). Lisäksi voit parantaa parannettavia ja huonoja artikkeleita sekä laajentaa lupaavia sivuja ja tynkiä. Voit myös tehdä karhunpalveluksen pyytämällä artikkelia.
Syventäviä talkootöitä voi olla Ajankohtaista-sivun vasemmassa reunassa.
Kuinka promotoit Hikipediaa
Nuvola apps bookcase.pngAihealueita
P social sciences-lightblue.png Henkilöt

Diktaattorit - Filosofit - Idiootit - Ihmistyypit - Johtajat - Poliitikot - Säveltäjät - Sankarit - Tautiset

P history-lightblue.png Historia

Mytologia - Päivät - Sodankäynti - Tapahtumat

P literature.60px.png Kulttuuri

Elokuvat - Kirjallisuus - Media - Musiikki - Populaarikulttuuri - Taide - Televisio

P geography.60px.png Maantiede

Alueet - Kaupungit - Maanosat - Paikat - Valtiot

P physics.60px.png Tiede ja tekniikka

Arkeologia - Biologia - Fysiikka - Geotieteet - Kemia - Kielitiede - Matematiikka - Tietotekniikka - Tähtitiede

P religion-lightblue.png Uskonto

Epäjumalat - Jumalat - Profeetat - Uskonnot

P ps-lightblue.png Yhteiskunta ja politiikka

Ammatit - Aatesuuntaukset - Koulutus - Liikenne - Puolueet - Salaliittoteoriat - Valtiomuodot

88px-Question opening-closing svg.png Artikkelityypit

Artikkelit, joita ei ole julkaistu Wikipediassa - Horina - Houreiset sepitykset - Idioottimaisesti kirjoitetut sivut - Ikuisuusprojektit - "Laatuartikkelit" - Mitä vittua -artikkelit - Pelottavat artikkelit - Sivut, joilla on älyttömiä luokkia - Surulliset artikkelit - Tajunnanvirta - Tylsät sivut - Vouhkaus

Nuvola apps browser.pngAjankohtaista

Hikipedia Twitterissä

Hikinews-otsikoissa viime päivinä

25.07.2016 Soldiers of Odin -katupartionti saanut suursuosion
22.07.2016 Ulkoministeri nähtiin tänään seuraamassa IPV:n peliä — ei osallistunut eilen EU-maiden ulkoministerikokoukseen
18.07.2016 Unix-vessoilla halutaan poistaa käyttöliittymäerot

Sähkeitä maailmalta

  • Politiikka, Ulkomaat, Ultimate 50-State Fuck-the-World Garbage-Fire Some-Men-Just-Want-to-Watch-the-World-Burn Bada-Bing-Bada-Boom Jesus-Has-Left-the-Building Abandon-All-Hope-Ye-Motherfuckers Grand (Marnier) Shitshow 2016 Anno Debili: Yhdysvalloissa republikaanit ja demokraatit ovat tuhonneet Clevelandin, Philadelphian ja kylmän sodan jälkeisen toivon aikakauden nimittämällä presidenttiehdokkaikseen Amerikan naispuolisen paavoväyrysen Hillary Clintonin ja kesäale-saatana Donald Trumpin. Ko. urapaskiainen ja helvetinkoira ovat muuten mielipidemittauksissa suurin piirtein tasoissa valittaessa maailman mahtavimman sotavoiman ja suurimman ydinasearsenaalin ylipäällikköä. Are you not entertained? Lisäksi siellä on joku libertaari, joka on n. 40-prosenttisesti järjissään, mikä ei ole tänä vuonna huonompi luku, ja koko libertaarisen liikkeen historian paras suoritus. Demokraateilla perintöprinssiksi päätyi ulkojäsen, Jäitä hattuun -TV-sarjan tähti Bernie Sanders, republikaaneilla taas kakkospaikalle jäivät uikuttamaan Ted Cruz, Zuul, H. P. Lovecraft, Voldemort, Rudolf Hess ja Iivana Julma (järjestyksessä laimenevan katastrofaalisuuden mukaan). Amerikkalaisia on aiemmin moitittu siitä, että he äänestävät sitä ehdokasta, jonka kanssa olisi kiva käydä kaljalla, mutta tänä vuonna he ovat päätyneet ehdokkaisiin, joiden kanssa tekisi lähinnä mieli pistäytyä paskalla. Hikipedia ottaa osaa amerikkalaisten suruun – jota tosin lievittää Washingtonin, Jeffersonin, Lincolnin ym. haudassakierinnän synnyttämä virkistävä maankuoren liike, jonka ansiosta Yhdysvallat saavuttanee energiaomavaraisuuden lokakuun loppuun mennessä. (viite) (26. heinäkuuta 2016)
  • Ulkomaat, Politiikka, Reichstagsbrand Türkei: Turkkilaiset retrohipsterit yrittivät elvyttää maan vahvasti 1960-, 70-, 80- ja 90-lukulaista sotilasvallankaappaustraditiota, mutta projekti sai yhtä suuren suosion kuin pienpanimo-olut AKP-puolueen koraanikoulussa. Valtakunnankansleri Recep Tayyip Erdoğan (Ğ on Turkin opposition tapaan lähes äänetön) nousi puolustamaan demokratiaa ja siirsi koko systeemin valvomaansa kassakaappiin pitääkseen sen turvassa. Maallisia arvoja korostaneen vallankaappausyrityksen takana ovat Erdoğanin mukaan hänen ex-BFF:nsä ja ex-rakastajansa, vähintään Erdoğan-luokkaisesti epämääräisen "saarnaaja" Emmanuel Goldstein Fethullah Gülenin johtamat salaliittolaiset, joita on kymmentuhatmääräisesti puhdistettu armeijasta, oikeuslaitoksesta, virkamieskunnasta, yliopistoista, opettajistosta ja Izmirin jätehuoltolautakunnasta. Lisäksi kurdin puhuminen on terrorismia. Ettei pääsisi unohtumaan. Kuinka ollakaan, Erdoğan on sattumalta samanaikaisesti normalisoinut ja rekisteröinyt suhteensa Vladimir Putinin ja Benjamin Netanjahun sykkiviin libidoihin. (viite) (26. heinäkuuta 2016)


Lisää päiviä
Nuvola 64 apps filetypes.pngTiesitkö, että...
  • ...voit vierailla koska vain esi-isiesi luona syanidin avulla?
  • ...Wikipedian artikkeleissa Wikipedian merkittävyyskynnyksen ylittävät sanat tehdään linkeiksi näiden sanojen nimisiin artikkeleihin?
  • ...tietosanakirjoissa viitataan vain artikkelin aiheeseen liittyviin artikkeleihin, mutta pitäähän sitä netissä nyt hyödyntää teknologiaa, joka meillä on?
  • ...Iisakin kirkon rakentaminen kesti neljäkymmentä vuotta, samoin kuin sen maksaminenkin?
Cute skull fredrik holmq 01.svgViime aikoina poistuneita:
Risti1.gif

Rakkaamme
João Gustavo ”Oskari”
Chabot

s. 21. huhtikuuta 1927
k. 26. heinäkuuta 2016

Kuoli elintoimintojen romahtamiseen koska hänen kohdalleen osui äärimmäisen tylsä tarkemmin määrittelemätön tilastollinen sydän- tai verisuonisairaus. ... Ei hitto mikä urpo!


Perinnöttä jäivät puoliso ja ystävät, Keisarillinen Inkvisitio sekä velalliset, koska hän oli niin hyvä ihminen


Ruumis kateissa.

Ja sitten me ryypättiin.


Muut hankkeet
HikipediaWikiNotext.png Hiktionary.png Hikibooks.png Hikiopisto4.png HikiSitaatitWiki2Notext.png HikinewsWikiNotext.png Hikipelia5.png Hikiaineisto2.png
Hikipedia
luulosanakirja
Hiktionary
epäsynonyymisanakirja

Hikikirjasto
vapaita oppikirjoja ja oppaita
Hikiopisto
vapaa sisäoppilaitos

Hikisitaatit
avoimet potaattiviljelmät
Hikinews
uutispalvelu
Hikipelit
klikkausvaihtoehtoviihdepalvelu
Hikiaineisto
raaka-ainetta
Sisarhankkeet
Ανεγκυκλοπαίδεια-wiki.png
Nonciclopedia.png
HeLogo.ink.JPG
Wiki-da.png
HikipediaWikiNotext.png
Keinziklopdie logo.png
Valenciclopedia-wiki.png
Uncyclopedia
English
Inciclopedia
Español
Désencyclopédie
Français
Nonsensopedia
Polski
Φρικηπαίδεια
Ελληνικά
Nonciclopedia
Italiano
偽基百科
正體中文
Uncyclopedia.de
Deutsch
Ikkepedia
Norsk
伪基百科
简化字
Desciclopédia
Português
Eincyclopedia
עברית
アンサイクロペディア
日本語
Valenciclopèdia
Valencian
Oncyclopedie
Nederlands
Psyklopedin
Svenska
Hikipedia
Suomi
Unciklopédia
Magyar
Spademanns Leksikon
Dansk
Абсурдопедия
Русский
Keinziklopedie
יידיש
اونسایکلوپدیا
فارسی (Persian·Farsi)
لاويكيبيديا
العربية
Necyclopædia
Latina
Necyklopedie
A CzechBook
Neciklopedija
Српски
백괴사전
한국어
ไร้สาระนุกรม
ไทย
Hatsiklopedia
Malagasy
Absurdipēdijā
Latviešu
Nunyepedia
Asturianu
Butalopedija
Slovenščina
Necyklopedia
Slovenčina
Neciklopediju
Hrvatski
Neciklopedio
Esperanto
Unsaiklopedia
𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺
Ikkepedia
Norsk/Nynorsk‬
Yansiklopedi
Türkçe
Neciklopedija
Bosanski
Juokopedija
Lietuvių
Oxypedia
Български
Ebatsüklopeedia
Eesti
Tolololpedia
Bahasa Indonesia
Pekepedia
Tagalog
Uncyclopedia
Philippine English

Etusivu on artikkeli- eikä Hikipedia-nimiavaruudessa (”Hikipedia:Sivun nimi”). Sotkiko Etusivu mielestäsi Hikipedian artikkelien ilmoitetun määrän? Kyllä? Ei? Osallistu keskusteluun ja äänestä!