Esko-Juhani Tennilä

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Esko-Juhani Tennilä (s. 1947) on lappilainen muinaisseita, joka on ollut eduskunnassa Venäjän vallankumouksesta lähtien. Hän on ehtinyt edustaa noin kahtatoista kommunistipuoluetta, -faktiota, -ryhmittymää tai -sissiliikettä, kaikkia niistä tavallisesti yksin. Tennilä tiettävästi kannattaa joitakin asioita, mutta ennen kaikkea hän vastustaa vielä useampia asioita.

Tennilällä on merkittävä rooli opposition sisäisenä oppositiona. Vielä kaiken tieltään tuhoavaa riistokapitalismiakin voimakkaammin hän on vastustanut puolueensa kulloistakin puheenjohtajaa.

Tennilä ei ainoastaan vastusta Suomen Nato-jäsenyyttä, vaan suojaa työhuoneensa Natolta valkosipulin ja Nevajoen pyhän veden avulla. Hän antaisi erinäisten kehitysmaiden ennemmin romahtaa kuin päästäisi niihin suomalaisia rauhanturvaajia toimimaan yhteistyössä ruttoa levittävien amerikkalaisten kanssa. Eduskunnassa Tennilä on ängennyt itsensä kaikkiin mahdollisiin valiokuntiin ja valtuuskuntiin, joissa vain jotenkin kykenee vaikeuttamaan Suomen yhteistyötä kaikkien Valko-Venäjästä länteen sijaitsevien demokratioiden kanssa.

Tennilä on myös herkkä runopoika. Hänen suurimpiin runollisiin saavutuksiinsa kuuluu eeppinen heksametrirunoelma Karl Marxin Pääomasta.


CommieBac.jpg Kaikki maailman työläiset liittykää yhteen! Tämä artikkeli on liian kapitalistinen Hikipediaan.
Voit auttaa kommunismin ja sosialismin levittämistä laajentamalla tätä artikkelia.