Eritrea

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Eritreasta.
Hagärä Ertra Ertra Ertra دولة إرتريا Eritrean näennäinen valtio
Eritrean flag.jpg
(lippu)
Motto: ”Ertra, Ertra, Ertra
Valtiomuoto ei ole
Hallitsija Isaias Afwerki
Pääkaupunki Asmara (Olisitko tiennyt?)
Viralliset kielet arabia, Ertra Ertra Ertra
Pääuskonnot islam, kristinusko, Ertra Ertra Ertra
Itsenäisyys 1993
Valuutta kuivuneet kamelin jätökset, Ertra Ertra Ertra
Kansallislaulu "Ertra Ertra Ertra"

Eritrea (Ertra Ertra Ertra) on näennäinen valtio Itä-Afrikassa. Eritrean kansallinen olemassaolo rakentuu pelkästään Etiopiaa vastaan käytävien sotien varaan. Maailmassa on vain harvoja valtioita, joilla ei ole lainkaan valtiomuotoa. Eritrea on yksi niistä, ja siellä menee juuri niin hyvin kuin voisi olettaakin.

Historia[muokkaa]

Esihistoria[muokkaa]

Esihistoriallisena aikana Eritreaa asuttivat kaksi apinaa ja korppikotka.

Myöhempi esihistoria[muokkaa]

Myöhempänä esihistoriallisena aikana Eritreaa asuttivat kolme apinaa ja korppikotka.

Myöhemmän esihistoriallisen ajan jälkeinen aika[muokkaa]

Myöhemmän esihistoriallisen ajan jälkeisenä aikana Eritreaa asuttivat neljä apinaa ja Saban kuningatar.[1] Saban kuningatar hallitsi Saban kuningaskuntaa, ja oli siten luultavasti historian ensimmäinen avoimesti transvestiitti. Tämän vuoksi hänet mainitaan myös Raamatussa ja Koraanissa, jotka ovat suvaitsevia ja avoimia kirjoja ja kannustavat cross-dressingin tapaiseen hupsutteluun.

Myöhäishistoria[muokkaa]

Jossain välissä italialaiset onnistuivat tekemään alueesta siirtomaan. Kyseessä oli italialaisten ensimmäinen ja viimeinen sotilaallinen menestys. Eritreassa ei tosin ole mitään, minkä takia kukaan (paitsi Italia ja Etiopia) voisi haluta sen itselleen, ja siten italialaisten tarvitsi kukistaa vain viisi apinaa ja Saban "kuningatar". Kahakassa loukkaantui kolmesataatuhatta Italian armeijan eliittisotilasta, jotka kaikki saivat pysyviä vammoja Saban "kuningattaren" bitch-släpeistä. Myöhemmin italialaiset joutuivat kuitenkin vetäytymään alueelta kohtaamatta vastarintaa, minkä jälkeen Italian Itä-Afrikan armeija antautui Etiopiassa kahden eksyneen lampaan suljettua siltä tien.

Eritrea liitettiin lyhyen brittihallinnon jälkeen Etiopiaan toisen maailmansodan jälkeen, kun kenellekään YK:ssa ei tullut mitään parempaakaan mieleen. Eritrean itsenäisyystaistelijat kävivät Etiopiaa vastaan aina 1960-luvulta asti jatkuvaa sotaa, josta ulkopuoliset eivät tajunneet mitään. Lopulta 1990-luvun alussa Eritrea saavutti taistelemalla itsenäisyyden Etiopiasta. Eritrealaiset riemuitsivat siitä, että nyt he saattoivat aloittaa ihan oikean, valtioiden välisen sodan Etiopian kanssa. Sota aloitettiin 1998, ja se mahdollisesti jatkuu yhä. Ketään ei asia kiinnosta, eikä siitä kuitenkaan mitään ymmärtäisi.

Politiikka[muokkaa]

Eritrean politiikka on rikol diktato täysin kaoottista hulabal omalaatuista. Maassa ei ole perustuslakia eikä oikein mitään muutakaan, paitsi sotaa. Sitä on kompensaation vuoksi keskimääräistä enemmän.

Kulttuuri[muokkaa]

Tämä osio oli niin hauska, että se piti lainata kokonaan suomenkielisen Wikipedian Eritrea-artikkelista.[1] Tässä siis Eritrean kulttuuri -osio kokonaisuudessaan:

Eritreassa on yksi hallituksen kontrolloima radiokanava.

Mitä ihmeen väliä jollain Eritrealla on?[muokkaa]

Eritrealla ei olisi mitään merkitystä, ellei se sijaitsisi strategisesti tärkeässä paikassa Punaisenmeren rannikolla. Ei sillä nytkään ole paljon väliä, mutta jotain kuitenkin.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Saban tarkka sijainti on hämärän ja hiekan peitossa. Etiopian ja Eritrean ohella vahva ehdokas on Jemen, joka ei surkeudessa tai takapajuisuudessa häviä edellä mainituille kuin niukasti.
Vaticanearth.jpg Tämä valtiota käsittelevä artikkeli on tynkä, varaton ja riidanhaluinen.
Voit auttaa Hikipediaa toteuttamalla taktisesti sijoitetun fission sen alueella.