Elisa

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Elisa-operaattoria. Elisa (nimi) ja Elisa-vandaalit ovat sivut erikseen.
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Elisa on Suomen tunnetuin sukkalankayhtiö. Elisan lankojen erityisominaisuuksiin kuuluu niiden säännöllinen katkeilu. Vanhat mummot ovat kyllästyneet Elisan lankojen huonoihin käyttömahdollisuuksiin, koska vain yhdellä kerralla miljoonasta lanka pysyy ehjänä kuuden ensimmäisen silmukan aikana.

Kaikki muut suomalaiset ihmisvähemmistöt ovat sen sijaan kyllästyneet Elisan lankojen välityksellä toimivien Internet-yhteyksien heikkouteen. Elisan lankaverkkojen heikon laadun ja huonon kaupankäynnin ansiosta Elisa-nörtit Pauli ja Taikakaulin kehittivät langattoman verkon, joka mullisti koko Suomen (lähde: Elisa). Tämä "koko Suomen" mullistus yletti Pasilan lähettimestä lähes Kehä I:lle asti pohjoiseen, etelään päin verkko yletti puolestaan lähes Tallinnaan asti.

Elisahan on koko kansalle yhtä tasapuolinen, sillä langattoman kuukausihinta on aina sama kuukausipalkkioista riippumatta. Pienen ongelman yhteyksien suhteen tosin muodostaa verkon ulottumattomuus, sillä verkko kattaa vain 0.00012 % Suomen valtion maapinta-alasta. Tästä pienestä ulottuvuudesta huolimatta Elisan langaton on melko suosittu etenkin työläisten keskuudessa, sillä Elisa mainostaa itseään hyvin halpana. Sitähän se on. (Tässä pätee myös se, että rahoilleen on yleensä tapana saada vastinetta.)

Elisan verkkojen hintojen edullisuuden johdosta Elisalla ei ole varaa palkata itselleen lisätyöntekijöitä. Niinpä yhteyksien korjaustöitä hoitavat Pauli ja Taikakaulin 27 tuntia vuorokaudessa. Pauli ja Taikakaulin asuvat Sködsjären majakassa keskellä Suomenlahtea, joten matkoihin kuluu melko kauan aikaa, varsinkin, kun he taittavat työmatkansa joko soutuveneellä tai kävelemällä. Täten Pauli ja Taikakaulin elävät lähinnä matkakorvausten varassa.

Elisa mainostaa vuonna 2019 niin sanottua valinnan vapautta, tämä on kuitenkin on aivan täysin illuusiota ja hyvin Trumpilaista. Se tarkoittaa sitä, että Elisa antaa taikka toimittaa asiakkaalleen uuden sähköposti-tilin, siitä mitään tiedottamatta taikka lupaa tähän kysymättä. Tuota sähköpostin tiliä käytetään myös vankien teloitukseen. Sähköpostin aukaisu johtaa aina yhden elinkautisvangin teloittamiseen. Vastaus: "yes" antaa myrkkyruiskeen, ja vastaavasti vastaus: "no" toimittaa sähkötuoliin. Vastaus "en tiedä/EOS" toimittaa tuomitun Meksikoon, missä tuomitulle annetaan 30 vuotta harkinta-aikaa.