Dualismi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
René Descartes kehitti kartesiolaisen dualismin. Siitä on varmaan artikkeli Wikipediassa. Lue se.

Dualismilla tarkoitetaan kaksijakoista käsitystä todellisuudesta; olennaista on siis se, että jakaa käsityksensä ja normistonsa kahtia käsitteisiin "Me" ja "muut". Tämä kahtiajako tarkoittaa sitä että "Me" olemme parempia kuin "muut", ja kaikki vastaväitteet kumotaan puhumalla muista asioista ja huitomalla käsillä niin että ilmatieteen laitos joutuu tekemään erityisilmoituksen paikallisesta näkökenttää häiritsevästä sumusta.

"Meitä" koskevat eri säännöt kuin "muita", esimerkiksi jos "muut" väittävät jotain, heidän on todistettava asia aukottomasti, muuten hän on väärässä. "Me" taas ovat oikeassa ellei joku ehdottoman aukottomasti osoita että "Me" on väärässä – ja silloinkaan asia ei ole aivan varmaa, onhan toki tavallista että kyseessä on vain "muiden" tekemä virhe.

Dualismin historia[muokkaa]

Zarathustra[muokkaa]

Alussa oli Zarathustra. Ja Zarathustra sanoi "tulkoon ensimmäinen dualistinen uskonto", ja uskonto tuli. Muinaiset persialaiset tätä sitten harjoittivat. Ensimmäinen tunnettu dualistinen uskonto oli syntynyt! Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni ensimmäinen päivä.

Herramme Jeesuksen Kristus[muokkaa]

Ja Saatanan kanssa aikansa painittuaan Jeesus katsoi dualismia ja näki että näin oli hyvä. Hän kirosi ihmiset, jotka eivät häntä vastaan ottaneet, ikuiseen itkuun ja hammasten kiristykseen ja päätti perustaa uskonnon, joka perustui osittain muinaispersialaiseen uskontoon sekä osin juutalaisuuteen. Toinen tunnettu dualistinen uskonto oli syntynyt. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni toinen päivä.

Muhammad[muokkaa]

Ja Muhammad siunasi heidät kaikki ja sanoi seuraajilleen: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. JIHAD! Allah Akbar! Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu." Ja niin Muhammad perusti uskonnon joka perustui osittain juutalaisuuteen sekä osittain kristinuskoon, mutta käytti kokoaikaisemmin kurmoottavaa rekisteriä. Kolmas tunnettu dualistinen uskonto oli syntynyt. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kolmas päivä.

Paavo Mooses Lipponen[muokkaa]

Sosiaalidemokraatit olivat Kuningatar Halodeksen ikeen alla ja Paavo näki, ettei näin ollut hyvä. Ja Paavo päätti uudistaa Sosiaalidemokraattien poliittisen kannan ja näin Paavo perusti uuden dualistisen "Minä ja Me -kuplat" -uskonnon, joka perustui osittain kristinuskoon ja osittain populismiin. Neljäs tunnettu dualistinen uskonto oli syntynyt. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni neljäs päivä.


P philosophy.60px.png Tämä löyhästi filosofiaan liittyvä tynkäartikkeli sotkee keskenään arvot ja tosiasiat.
Auta Hikipediaa paljastamalla artikkelin naturalistiset virhepäätelmät.