Deep Blue Screen

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Top Secret.png
Tämä artikkeli tai osio sisältää huippusalaiseksi luokiteltua tietoa, ja sen tuhoaminen ja levittely voivat johtaa vakaviin seurauksiin!
Taiteilijan näkemys DBSrc:stä
Bill Gatesin hahmotelma DBScr:ksi. Skannattu salaiseksi luokitellusta muistiosta.

Deep Blue Screen (DBScr) on Windowsin taustakuvista alimmainen. Se paljastuu näyttöön, kun järjestelmä kaatuu niin monta kertaa niin totaalisesti, että kaikki muut taustakuvat ovat jo pyyhkiytyneet pois keskusmuistista. Yleensä kaatumisia tarvitaan tähän ääretön kertaa, joka ei yleensä ole ongelma.

Tiettävästi Deep Blue Screen on saavutettu järjesteltyjen laboratorio-olosuhteiden ulkopuolella ainoastaan kerran. Hyvä niin, sillä on todettu, että DBScr aiheuttaa vakavia häiriöitä tietokoneen lisäksi myös aika-avaruusjatkumoon Albert Einsteinin FAT32-suhteellisuuden mukaan.

Kertomus ainoasta tapahtuneesta Deeb Blue Screen -virheestä kulkee tarinana Tiibetiläisten luostarimunkkien keskuudessa. Huhupuheiden mukaan luostarin syvyyksissä oli meneillään salainen zoroastrianismiriitti, joka eteni ihmisuhreja sisältävään kliimaksiinsa juuri kun luostarissa vierailulla ollut kulttuuriantropologisti oli onnistunut räimimään kannettavan tietokoneensa uskomattomaan solmuun lukuisten vähäisempien virheilmoitusten lävitse. Luostarin ainoan eloonjääneen ihmisen, nuoren tiibetiläisen pojan, nähtiin tämän jälkeen kiipeävän vuoren huipulle ja hyppäävän alas ja kailottaneen mystistä mantraa "Windows on paholainen, Linux taas kohtalainen!". Tarinan uskottavuus kärsii monien muiden tarinoiden tapaan siitä, että jos kaikki kuolivat, kuka oli todistamassa tapahtumia?

Tuntomerkit[muokkaa]

Näyttö värjäytyy niin syvän siniseksi, että siihen hukkuu, ellei työskentele avaruudesta käsin. Näytön yläkulmassa on luultavasti teksti: "Deep Blue Screen of Windows". Alempana lukee: "Congratulations! We have a winner! This state of Windows causes dangerous distractions in time space continuum and for computer. Press any key to a send message to Microsoft-corporation about this. To cancel just kill yourself."

Lähde: Microsoftilta varastetut muistiot, 1983: 5

Tekstiä ei siis ole ikinä nähty, joten se voi poiketa Microsoftilta haltuun otetuista versioista. Tiibetiläisen pojan kertoman mukaan DBSrc on aivan kuin jokin suuri nerokkuus, joka tuijottaa ja haluaisi syödä sinut.

Artikkelin kuvat ovat arvailuita, eivätkä perustu tunnettuihin faktoihin. Ks. Hikipedian vastuuvapauslauseke.

Bill Gates paljasti kuolinvuoteellaan, että ilkeät hakkerit koodasivat DBSc:hen pirullisen virus/bugi/errorin, Chaos Screen of Destructionin.

Error-message.png edeltäjä:
Internet Explorer
Windowsin virheilmoitukset
fatal errorit
seuraaja: