Datsun

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Datsun on japanilaisen Nissan-yhtiön edeltäjä ja huonojen suunnitteluideoiden aarreaitta. Datsuneita on monta mallia, esim. se kuuluisa 100A. Datsun on ruma, mutta niin on moni muukin asia, joten tässä lista miten tunnistaa Datsun:

  • Ruostetta enemmän kuin autoa
  • Kokoa saman verran kuin ostoskärryllä
  • Kyydissä on viisikymppinen äijä ja mukaan ahdettu jääkaapin kokoinen vaimo

Moottori[muokkaa]

Moottori on, kuten arvata saattaa, tehoton. Jokainen Datsunin moottori on koottu riisinlämmittimen pohjalta, joten se ei piru kulje mihinkään. Sylinterit ovat poikkeuksetta tukossa, kaasaria ei ole ja pakosarja unelmaa. Jos katsot tarkkaan pientä, suunnittelijoiden turbolle tekemää reikää (eihän siihen turbo mahdu), saatat löytää rottia, pikkulintuja tai ihan jotain muuta, kuten pienen japanilaisen insinöörin. Niistä ei kyllä ole mitään haittaakaan moottorin ns. toiminnalle, joten jätä eläimistö rauhaan. Koneella on yhtä paljon tehoa kuin moukarilla käsitellyllä leivänpaahtimella, ja molemmissa on huomattavan paljon samoja osia.

Datsun-kuskit[muokkaa]

Tyypillinen Datsunilla ajaja on merkkilippis päässä ajeleva, juuri ajokortin saanut teini. Tietenkin näihin Datsuneihin on käytetty ensimmäinen kesätyötili, jotta äänentoisto saataisiin kuntoon. Datsunin pohjalevy onkin vaarassa, kun riisikuppiin on tungettu musavehkeiden lisäksi kuusi muuta teiniä kaljakoreineen. Näitä ajajia voi bongata lauantai-iltana ajelemassa pillurallia kaupungilla pokkaillen alaikäisiä pissiksiä.

Toinen tyypillinen Datsunilla ajaja on viisikymppinen mies. Nämä ajajat eivät koskaan voisi kuvitellakaan ajamista muilla autoilla, koska isälläkin oli semmonen 100A. He muistelevat aikoja, kun kaikki olivat köyhiä ja ajeltiin niillä Datsuneilla. Näistä Datsuneista ei löydy ruostetta.

Malleja[muokkaa]

  • Se 100A tai Cherry
  • Ensimmäinen urheilu-Datsun 240Z
  • Bluebird
  • Sunny (kyseinen malli piinasi ihmisiä myös Nissan-nimen alla)
  • Skyline (myös tämä auto kiusasi Nissan-puristeja)