Dark Tranquillity

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Zeichen 101.png VAROITUS!! Tämä sivu kertoo hevi- tai metallibändistä!
Tälläisiä sivuja on Hikipediassa jo muutenkin aivan liikaa. Ynnä tämä sivu on kaiken lisäksi aivan turha ja tylsä. Tämä sivu ei tee täällä muuta kuin rasittaa serveriä ja Hikipedian lukijoita. Mikäli sinulla on sanottavaa tästä turhasta artikkelista, sano se keskustelusivulla.

Dark Tranquillity (Pimeä Rauhallisuus) on ruåtsalainen mölybändi. Sen perustivat vuonna 1989 joukko metallimiehiä, joiden mielestä samoihin aikoihin perustettuja melodisen kuolemametallin yhtyeitä ei ollut tarpeeksi (ei niitä ollutkaan kuin kaksi muuta aluksi, In Flames ja At the Gates, mutta auta armias kuinka vuosien saatossa niitä syntyi!).

Historiaa[muokkaa]

Itse asiassa 1989 perustetun yhtyeen nimi ei ollut vielä Dark Tranquillity, vaan Septic Broiler (Skeptinen broileri). Nykyään In Flamesissa karjuva Anders Friden oli DT:n ensimmäinen vokalisti. Nykyinen Mikael Stanne oli sen sijaan In Flamesin entinen vokalisti. Kummallekaan siis ei kelvannut (ruotsalaiset...).

Tästä lähtien Dark Tranquillity on soittanut samaa musiikkia, nyt jo 18 vuotta. Täsmälleen samaa musiikkia. Jos siis kuulet yhtyeen alkupään tuotantoa, älä luule sen kehittyneen.

Diskografia[muokkaa]