Counter-Strike

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Counter-Strikeä pelataan usein pahanhajuisissa ja hikisissä laneissa (slangisana tiskipöydälle)

Counter-Strike (suom. Laskeva-Isku) on alun perin catering-alan opiskelijoille tehty opetuspeli, jossa mm. tiskataan. Pelistä tuli nopeasti suosittu myös muiden ammattikoululaisten keskuudessa ja kohta se oli jo maailmanlaajuinen hitti. On väitetty, että Counter-Striken musta huumori sekä jännittävä äänimaailma ovat suurin syy pelin suosioon. Esimerkiksi jos osuu lautasella toista naamaan, kuuluu maata vavisuttava ääni: "HEADSHOT!" Counter-Strikesta on myöhemmin tehty myös toinen versio, joka ei sisällä minkäänlaista opetusmateriaalia.

Pelissä käytetään yleisesti hackeja, joilla saadaan muiden pelaajien olo entistä vittumaisemmaksi. Peliin on lähes yhtä helppoa juuttua kuin WoWiin, eikä sillä ole enää opetusmateriaalin poistamisen jälkeen varsinaista ideaa. Suurin osa nörteistä vain mätkii toisiaan tiskihanskoilla saadakseen itselleen orgasmin ja kasvattaakseen virtuaalipippeliä. Headset on pakollinen osa peliä, koska sillä nörtit kommunikoivat keskenään ja/tai paljastavat toisten pelaajien piilopaikat. Nörtin tunnistaa pelissä siitä, että hän ampuu sinut kahden kulman takaa HEADSHOTilla tai kilometrin päästä tiskiharjalla.

Counter-Strikessä on helppo tutustua samoista asioista kiinnostuneisiin uusiin ihmisiin, pitää yhteyttä kavereihin ja vaikka löytää vanha lapsuudenystävä uudelleen!

Counter-Strike -nörtti[muokkaa]

Headshot!

Counter-Strike -nörtit ovat nörttien eräs alalaji, ja he harrastavat Counter-Striken pelaamista. Se, minkä näköisiä nämä oudot, maanis-depressiiviset olennot ovat, on edelleen avoin ja vaikea kysymys, sillä he uskaltautuvat harvoin ulos keittiöidensä tiskinurkkauksista, jopa vessaan menevän CS-nörtin näkeminen on harvinaista. Harvojen havaintojen mukaan he muistuttavat ruumiinrakenteeltaan erehdyttävästi solmupilliä ja kasvonpiirteiden perusteella heitä voisi luulla paviaaneiksi. Tiettävästi CS-nörttihavainnot ovat vuosi vuodelta vähentyneet. Syynä tähän pidetään ns. lanitusiltoja, joissa suuri määrä CS-nörttejä kokoontuu yhteen harjoittamaan usk harrast elämäntapaansa. Nörtit voidaan tuntea myös "nicknameista" eli nimimerkeistä joilla nämä ns. oliot pelaavat. Tunnettuja nimimerkkejä ovat mm. Owner, Pwner, Jack Bauer, Old Owner, ReAlLy OwNs, ), Pöytä, Tiskikone, DMG Dealer ja muut yhtä mielikuvituksekkaat nimet.

CS-tauti[muokkaa]

Vakava tauti, jota esiintyyy joka puolella maailmaa. Taudin oireita ovat erektiohäiriöt, jatkuva BOOM HEADSHOT -huudon kiljuminen ja suun kautta ulostaminen. Nämä paviaania muistuttavat taudinkantajat ovat myös erittäin likinäköisiä.

CS-tauti leviää näytön kautta silmiin ja siitä aivoihin. Yleisin syy tautiin on head-shotin (HS) saaminen, joka vaikuttaa niin suuresti, että aivojen toiminnot hidastuvat joka head-shottia myöten. Vakavampi leviäminen syntyy erikoisservereissä: WC3 tai Superhero-servuissa, joissa pelaaja saa kehitettäväkseen jonkun rodun, joka sisältää vakavan CS-viruksen. Tautiin ei ole tiettävästi muuta lääkitystä kuin ampua uhria haulikolla kolme kertaa päähän kesken pelin. Silloin taudinkantajat eivät näe, kuule, maista, haista tai tunne kun heidän päänsä räjäytetään tohjoksi. Jotta muut Tiski-Iskun pelaajat eivät huolestuisi, kun kaveri ei tee mitään, WHO on valistanut ihmisiä kirjoittamaan koneelle nopeasti sanat "fucking lag!!!!" ja poistumaan pelistä, jottei tauti tarttuisi heihin.

CS-taudin sivuvaikutuksia[muokkaa]

CS-taudilla on tiettävästi myös monia epämiellyttäviä - joskin muille tiskaajille miellyttäviä - sivuvaikutuksia, joista yleisimmiksi käynneiden luettelo tässä:

 1. Aamulla äitisi herättää sinut kouluun ja vetää verhot pois huudat sokaistuneena "Teamflash, fucking n00b!!"
 2. Aamupalaa syödessäsi vaihtelet nopeasti haarukkaa ja veistä kädessäsi.
 3. Kouluun mennessäsi otat (tietysti) puukon käteen liikkuaksesi nopeammin!
 4. Koulun pihalla tapaat kaverisi ja huudat hänelle "Storm the front!"
 5. Ruokajonossa huutelet "STOP BLOCKING l33tazzes!?!?"
 6. Kokeen aikana tokaiset taskuradioonlaskimeen "Need backup!"
 7. Heität eturivin idioottia kumilla päähän ja huudat "HEADSHOT!"
 8. Tunnin jälkeen juokset ovelle ennen muita ja huudat "Sector clear"
 9. Raahaat neljää naapuriluokan hottista "hossualueelle" ja tokaiset "Hostages have been rescued!"
 10. Joku heittää sinua lumipallolla ja huudat "Awikkahomo AIMBOTTERI!"
 11. Koulusta tullessasi otat (tietysti) puukon käteen liikkuaksesi nopeammin!
 12. Kotimatkalla hypit puskissa ja osoittelet muita päähän ja huudat "POWND!!!"
 13. Menet sisään kotiisi. Isäsi tulee kulman takaa ja huudat "Team, Fall back!"
 14. Pikkuveli/sisko heittelee sinua leluilla, sanot "Taking fire... need assistance!"
 15. Havaitset kissan kusta tyynylläsi, sanot "WFT yu PWND me you fatassed faggotshit"
 16. Paskalla, syötyäsi tabasco-täytteisen tacon, huudat "Fire in the hole!"
 17. Hengaamassa kavereittesi kanssa ostoskeskuksen nurkilla, paikalle ilmaantuu liikkeen yksi vartija, ja siksipä huudat "Base, move out!"

Oireet ovat CS-tautia sairastavan arkipäivää eikä niille tilapäisesti valitettavasti voi mitään. Kela suhtautuu Tiski-Iskuun kuten Runescapeen.

Kopio[muokkaa]

Kolmen (1.6, Sourcen ja Global Offensiven) CS-peliversion lisäksi Suomessa tehtiin ilmainen nettipeli kamppailemaan suosiostaan saastaisia, kaupallisia versioita vastaan. Jottei tämä nettipeli herättäisi Valvea ruususenunestaan, pelin tekijät ristivät luomuksensa Critical-Strike Portableksi (suom. Kriittinen-Isku Siirrettävä). Peli toimii samoilla näppäimillä, kuin alkuperäinen CS, mutta graaffisesti Portable on jälkeenjääneempi. Peli eroaa myös alkuperäisestä siten, että pelaaja ei voi puhua muiden pelaajien kanssa, joka vähentää Nykyisin peli on suosittua niin kauas, minne lähin serveri kantaa. Peliä pelaavat usein hax0rit, jonnet ja persoonat, jotka eivät alistu nuolemaan kapitalistisen Valven persettä.

Adminit[muokkaa]

Adminin tunnistaa siitä, että jos tapat adminin, hän joko potkii sinut servusta tai antaa varoituksen.

Lisää tunnusmerkkejä: haukut adminia huonoksi = kick/ban, tapat adminin = kick, heität flasyn = kick, olet adminia parempi = kick, tapat adminin headshotilla = ban. Jotkut ovat niin tyhmiä tai koukussa CS:ssään että maksavat 5$ kuukaudessa siitä, että saavat potkia pelaajia ja käyttää wallhackia, aimbottia, flashhackia ja vastaavaa kamaa ilman että kukaan potkii.

Aiheesta muualla[muokkaa]