Columbinen verilöyly

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Columbinen verilöyly oli vuonna 1999 tapahtunut kahden koululaisen Eric Harrisin ja Dylan Kleboldin älynväläys.

Tapahtumat[muokkaa]

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että John Galt on insinööri.

Eräänä kauniina aamuna 20. huhtikuuta Eric Harris ja Dylan Klebold keksivät hienon idean tehdäkseen kunniaa suurelle Adolf Hitlerille tämän syntymäpäivänä. Enempää miettimättä kaksikko marssi haulikoin ja konepistoolein Columbinen lukioon ja pistivät vähän rähäkäksi. Jotta saataisi vähän enemmän julkisuutta ja mainetta, päättivät Harris ja Klebold asettaa pommeja ympäri koulua.

Asekaksikko asettivat propaanipommit, sitä varten, että räjähtäessään ne romahduttaisivat yläpuolella olleen kirjaston ruokalan päälle. Koska koulun vahtimestari oli kovassa krapulassa juuri tuona aamuna, ei hän muistanut tallentaa sitä videolle.

Kaikki ei tietenkään juuri silloin onnistunut, kun Harris ja Klebold unohtivat virittää pommit. Kaksikko kävi äkkiä virittämässä, mutta eivät ne pamahtaneet silti oikealla tavalla. Paniikkia se sai silti aikaan ja kohta monta luokallista oppilaita juoksi suoraan Harrisin ja Kleboldin ampumia luoteja päin.

Sitten mentiin ruokalaan. Pelokkaat oppilaat olivat pöydän alla, mutta Harris ja Klebold huusivat: "Se, kuka haluaa kuolla, nousee ylös!". Kukaan ei ihme kyllä noussut ja niinpä kaksikko sai taas ammuttua muutaman oppilaan päät irti ja suolet pitkin seiniä. Lopulta kaikkien potkaistua tyhjää Klebold sai todellisen neronleimauksensa, sillä hän alkoi viillellä ruumiita. Tällä välin Harris linkaisi polttopullon kirjastoon, mutta ei räjähtänyt, koska sytytysneste olikin itseasiassa merivettä.

Lopulta kaksikko liikkui meni takaisin kirjastoon ja halusivat vähän toimintaa. Niinpä he ampuivat poliiseja, mutteivat osuneet, sillä silmät auki olisi ollut helpompi ampua.

Senpä jälkeen kaksikko kyllästyi ja molemmat lasauttivat itseään päähän.

Stop hand.png VAROITUS!
Edellä oleva tekstiosuus sisälsi juonipaljastuksia. Et toivottavasti ehtinyt spoilautua lukemalla, että Bruce Willis on aave. Ai et? No hyvä. Voit nyt sulkea tietokoneen.

Reaktiot[muokkaa]

Arabimaissa Harrisia ja Kleboldia ylistettiin sankareina. Venäjän hallitus myönsi Harrisille ja Kleboldille kunniakansalaisuuden. Tapahtuma on ollut suositettu ja sen kunniaksi on tehty pelikin. Myös Harris ja Klebold toimivat innoittajina Pekka-Eric Auvisen teolle.