Colorado

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cartmanin diktatuuri on aiheuttanut muun muassa sen, että Coloradosta on kuultu Hikipediassakin.

Colorado, coloradonkuoriaisten kotiosavaltio, on suunnaton suunnikkaanmuotoinen erämaa keskellä Yhdysvaltoja. Ulysses S. Grantin väitetään omin pikku kätösin piirtäneen osavaltiolle rajat, mutta todellisuudessa hän vain viivoittimen avustamana vahvisti taittamisesta jääneitä uria kartalle.

Historia[muokkaa]

Varhaishistoria[muokkaa]

Väitetään, etteivät ihmiset löytäneet Coloradoa, vaan Colorado löysi ihmiset. Alueella kukoistaneen Folsomin kulttuurin piirissä elikin vakiintunut käsitys siitä, että maa-alue heidän allaan eli siinä missä ihmisetkin sen päällä. Kalliovuorten karuja kasvoja palvottiin jumalten näköispatsaina ja Suurten tasankojen arveltiin olevan näiltä jumalilta suotu lahja ihmisille. Kokonaisuudessaan paikkaa pidettiin paratiisina, jossa ihminen saattoi asustaa jumaltensa valvovan ja huolta pitävän katseen alla huolettomana ja onnellisna. Vuosituhansia kestänyt läntinen Eeden kuitenkin menetettiin, kun alueella nykyisin asustavien läskipalleroiden esi-isät saapuivat teurastamaan paikallisen väestön 1700-luvun loppupuolella.

Läskipalleroiden aika[muokkaa]

Boulderin kaupunki

Vuonna 1999 käytiin kiivas kädenvääntö Wyomingin ja Coloradon välillä siitä, kumpi saisi luvan kutsua itseään Suorakulmaiseksi Osavaltioksi. Kamppailu päättyi ratkaisemattomana, sillä tarkkojen satelliittimittausten avulla tultiin siihen tulokseen että kummankin osavaltion kaikki kulmat ovat tasan 90 astetta. Mielenkiintoista, eikös vaan?

Coloradon kiistaton ja ylistetty hallitsija on Eric Cartman.

Suurimmat kaupungit[muokkaa]

Boulder on seitsemäntoista neliömailin suuruinen kaupunki, jota ympäröi joka puolelta todellisuus. Boulder on Coloradon suurin kannabiksen ja muiden hamppuartikkeleiden tuottajakaupunki.

Denver varasti nimensä amerikkalaiselta kantrilaulajalta. Aikaisemmin Denverin nimi oli Deutschendorfville.

South Parkin erikoisuus on se, että kaupungissa asuu Eric Cartman sekä piirretty Jeesus. Kaupungista on tämän takia tehty oma televisiosarja, joka on nimeltään... South Park.