Cho Seung-Hui

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cho Seung-Hui
Koko nimi: Choyoshi Kabanossi "Cho" Seung-Hui
Syntymäaika: 18. tammikuuta 1984
Syntymäpaikka: Korean valtakunta
Uskontokunta: psykoosinen kirkko
Kuolintapa: ei vielä kuollut, aikoo kuitenkin ampua itsensä
Hiusten väri: yleensä musta, ellei toisin värjää
Saavutukset: 32 Virginia Tech -yliopistossa opiskelleen tai työskennelleen tappaminen
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Lähetti itsestään kuvia NBC:lle
Pilkkanimet: aika monta, ei jaksa luetella

Cho Seung-Hui (s. 18. tammikuuta 1984) on pohjoiskorealainen ylioppilas sekä standup-koomikko. Cho on kenties maailman tunnetuin koomikko, hänen huonon englannintaitonsa, köyhyytensä ja psykoosinsa takia. Cho tunnettiin erityisesti naisten miehenä, vaikkakin tytöt kammoksuivat häntä. Chon väitettiin myös olleen eteläkoreasta, mutta Etelä-Korean hallituksen teettämän tutkimuksen mukaan hän olisi peräisin Pohjois-, eikä Etelä-Koreasta.

Saavutukset[muokkaa]

  • Kaksi päivää mielisairaalassa
  • Syyte kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta
  • Ex-tyttöystävän ampuminen
  • 31 muun ampuminen
  • Lähetti kuvia NBC:lle itsestään

Virginia Techin verilöyly[muokkaa]

Cho oli lähettänyt vajaa viikkoa ennen verilöylyä säälikuvia itsestään, että saisi vähän rahaa perheelleen. 16. huhtikuuta 2007 Cho päätti pilailla kaveriensa kustannuksella. Hän otti kouluun mukaan vesipyssyjä, jotka hän oli tosin ladannut oluella, koska ei ollut puhdasta juomavettä. Klo 7.15 hän otti kesken matikantunnin pyssyt esille ja alkoi ampua kaljaa ympäri huonetta. Luokkatoverinsa alkoivat juoda kuitenkin sitä ja pian jokainen huoneessa ollut oli humalassa. Bileet alkoivat virallisesti klo 8.00 ja se jatkui yömyöhään. Tapauksesta tuli ilmoitus hätälaitokseen heti juhlien alkaessa.

Klo 8.50 olut kuitenkin loppui ja humalainen Cho kävi hakemassa lisää alkoholia opettajienhuoneesta. Juhlat yltyivät ja kaikki olivat umpihumalassa. Cho otti kuitenkin erään nimeltä mainitsemattoman luokkatoverinsa mukaanottamat, oikeat aseet, joissa oli kudit ladattuna valmiiksi. Cho poisti varmistimen ja klo 9.00 ammuskelu alkoi alusta. Sitä jatkui kolme tuntia, johon mennessä 22 ihmistä oli kuollut.

Poliisi, joka oli sattumoisin ohikulkumatkalla, piipahti katsomaan, oliko yliopistossa kaikki kunnossa. Poliisipäälllikkö Clancy Wiggum kuuli laukauksia ja hänen joukkonsa lähtivät etsimään ampujaa, mutta he löysivätkin vain laatikollisen donitseja, jotka kaikki Wiggum söi. Pienen tauon jälkeen Cho heräsi krapulassa ihmetelleen valtavaa ruumismassaa ympärillään. Hän yritti lähteä pois, mutta törmäsi poliiseihin. Poliisit kysyivät oliko hän nähnyt ampujaa, mutta korealaspoika sai jonkinlaisen kohtauksen, minkä takia hän ampui poliiseja. Poliisit ampuivat takaisin, mutta kukaan ei kuollut tapahtumassa. Wiggumin vatsaan osui paljon luoteja, mutta suuri ihramassa esti luotien osumisen tärkeisiin sisäelimiin. Cho pakeni paikalta.

Pari minuuttia myöhemmin, Chon "ruumis" löydettiin verisenä mekaniikanluokasta. Hän oli ampunut kiinalaissyntyisen tekniikanopettajansa (joka näytti ihan Cholta) ja laittoi tälle aseen käteen. Chon vahvistettiin kuolleen. Kaikkiaan Cho tappoi 32 ihmistä koko yliopistosta. Oikeastaan 33, tosin yksi oppilaista oli marakatti.

Nykyaika[muokkaa]

Tällä hetkellä asuu Alpeilla, Sveitsissä nimellä Hermann Peter Raichelt.

Katso myös[muokkaa]