Hiktionary:C

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Chicago)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

C niin kuin chauvinismi

Call of Duty

Call of Duty on jonkun seinähullun keksimä peli, joka yhdistelee ominaisuuksissaan toista maailmansotaa (muut hahmot) ja Teräsmies-sarjakuvia (pelaaja). Pelissä yritetäään selvästi olla maailman Herroja ja tappaa Hitler, vaikkei koko pelisarjan missään osissa edes mainita Hitleristä mitään. Tiettävästi Call of Duty aiheuttaa samanlaista riippuvuutta heikkolahjaisemmissa henkilöissä kuin tunnetut huumausaineet CS ja WoW.

Catch and release

Catch and release on kalastajien harrastama sadomasokistinen leikki, jossa ihmiseläimen ravinnonetsintä muutetaan silkaksi ruuan kanssa leikkimiseksi ja haaskaamiseksi. Aktin sadistisessa osassa kalastaja narraa pienen poloisen puolustuskyvyttömän kalan koukkuun normaalisti ja päästää sen takaisin veteen kudosvaurioiden kera vain narratakseen sen koukkuun uudestaan. Leikin masokistiset vivahteet syntyvät kalastajan tunnoista jo napattua kalaa menemään päästäessä. Leikkiä harrastavat irstailijat perustelevat alakulttuuriaan kalakantojen suojelulla ja ylikalastuksen välttämisellä, mutta jättävät huomiotta että kerran koukutetut kalat kuolevat sadan prosentin varmuudella.

CCR

CCR on ruosteenpoistoainetta, joka keksittiin Kontulassa vuonna 1999 järjestetyssä tapahtumassa Fogerty Fest Finland.

CD

CD on noin millin paksuinen ja halkaisijaltaan noin kahdentoista sentin mittainen pyöreä esine, jossa on keskellä noin kahden senttimetrin kokoinen reikä. Toisella puolella on yleensä jokin kuva tai tekstiä tai jopa molempia, toisella on hopean-harmaa pinta, jossa voidaan havaita värillisiä raitoja, jotka lähetvät keskustasta ja levenevät reunaa päin. Raitojen väri ja leveys vaihtelee katsomiskulmasta riippuen.

CD:ille kirjoitetaan dataa polttamalla sen hopean harmaata pintaa laserilla. Tämän vuoksi varhaiset CD:n-polttolaitteet olivat hyvin tulenarkoja. Lukijat puolestaan lukveat polttojälkiä heikommalla laserilla ja heijastusanturilla tai jollain... Ei sillä niin väliä kuha vaa toimii. CD:t on jo muutenkin poistettu käytöstä vanhanaikaisena.

Floppy.svg edeltäjä:
Levyke
Datan tallennus seuraaja:
DVD

Cell

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli CELListä (yhtä huono kuin tämä).

Cell on Dr. Geron luoma Androidi. Cell metsästää DBZ:tassa kahta Androidia, strippari-18:aa ja transseksuaalista 17:aa. Hän joutuu Kiinalaista yksinhuoltajaa Tienshinhania ja vihreää pedofiilia, (todisteita löytyy, tyyppi vietti nelivuotiaan kanssa puoli vuotta) Piccoloa vastaan. Goku, supervahva pystytukkainen sankari (?) käy pelastamassa nämä ja vähän ajan kuluttua, Vegeta, ihmeellinen superegoinen pystytukka tulee kehiin ja Cell saa kyytiä. Trunksin vastusteluista huolimatta Cell ei suostu kimppakivaan, vaan Vegeta -aktin jälkeen hän syö penik... hännällään 18:n. Edes Vegeta ei pärjää tätä vastaan, sillä hän on väsynyt melkoisen peuhun jälkeen. Cell sanoo Vegetalle ja Trunksille, että aikoo pitää homopirskeet viikon päästä. Goku ja Gohan (Piccolon uhriksi joutunut ex -nelivuotias) estävät sen, kun Goku vie Cellin King Gayoon planeetalle, jossa se Cell joutuu olemaan Gayoon seksiorjana räjähtämiseensä saakka. Cell kuitenkin palaa entistä homompana ja Gohan tuhoaa sen Yhden penik... käden Isän, pojan ja Pyhän Hengen kuulalla. DBGT:ssä Cell lyöttäytyy Freezan kanssa yhteen ja Freezan kaverit pakenee Maapallolle riehumaan (lue: homoilemaan. Tehdään myös selväksi, että Cell ja Freeza eivät ole yhdessä, se oli vain yhden yön juttu).

Celsius-asteet

Asteikko, jonka joku ulkolainen tyyppi on keksinyt. Kylmällä ilmalla asteet ovat negatiivisia ja lämpimällä ne ovat positiivisia. Neutraalia celsius-astetta ei ole, koska myös nollassa asteessa celsiusta on tautisen kylmä varsinkin ilman vaatteita. 100 celsiusastetta on veden kiehumispiste, 90 astetta on Hämeenpuiston ja Satakunnankadun kulma, 360 astetta on ympyrä ja 38 astetta tarkoittaa sairauslomaa.

Chekkoslovakia

Chekkoslovakia-nimitystä käytetään suomalaisessa populaarimusiikin kentässä 2010-luvulla vallinneesta suomirap-totalitarismista. Diktatuurissa harjoitetun aivopesun turruttavuudesta kertoo jotain se, että jopa jotkut toimittajat alkoivat pitää suomalaista valtavirtaräppiä jonkin sortin musiikkina, josta voidaan puhua julkisesti arvostavaan sävyyn.

Chicago

Chicago on Yhdysvalloissa sijaitseva jo valtaosaltaan Michiganjärveen vajonnut pikkukaupunki, joka sijaitsee kyseisen järven rannalla. Chicago on Montvardian osavaltion pääkaupungin Barackvillen varapääkaupunki (Amerikan osavaltioilla on oltava perustuslain pykälän 772 mukaan todennäköisen ydintuhon varalta ennalta-arvaamattomat varapääkaupungit). Chicago on myös valtion veronkeruukeskus ja useiden kärrypolkujen risteyskohta.

Coldplay

Maksettu ilmoitus

Maailmankuulu brittibändi, jota juuri kukaan turvenuija Suomessa ei tunne. Myynyt miljoonia levyjä ja hitit soivat radiokanavilla - ne ovat kaikille tuttuja juuri kenenkään suomalaisen tunnistamatta silti mistä bändistä on kysymys. Bändi koostuu Gwyyneth Palthroun ikiomasta bändäristä (laulaja), kaljusta rumpalista (eri ukko kuin Genesiksen rumpali) ja parista melko hyvännäköisestä kitaransoittajasta. Bändi levyttänyt neljä levyä ja YouTubesta löytyy tolkuton määrä musiikkivideoita, joista osa saa heteronaiset (miksei myös homppelit) heräämään talviunestaan. Kaikille jotka ovat elämäänsä sen verran väsyneitä, että pelkkä rytke aiheuttaa päänsärkyä ja/tai iskelmämusiikki vituttaa. (Vähän kuin Radiohead ilman munia, joka on vähän sellainen ilmaisu kuin Pink Floyd jos ne olisi huumeissa [kuvaa puolestaan yhtyettä Paternoster].)


Maksettu ilmoitus

COLOSSAL CAVE ADVENTURE

COLOSSAL CAVE ADVENTURE ON MAAILMAN ENSIMMÄINEN SEIKKAILUPELI. PELI ON TEKSTIPOHJAINEN, JOTEN KOMMUNIKOINTI TOIMII PÄÄASIASSA HUUTAMALLA. OHJELMOINTIKIELENÄ ON KÄYTETTY FORTRANIA, JONKA TAITAVAT VOIVAT AISTIA PELIN ULKOMUODOSTA. PELISSÄ SEIKKAILLAAN MUUN MUASSA LUOLASTOSSA, JOKA PERUSTUU OIKEAAN LUOLASTOON. PELIN TEKIJÄ ON LUULTAVASTI SAANUT INNOITUKSEN OIKEASTA LUOLASTA PELIN MONILLE REALISTISILLE OMINAISUUKSILLE. PELIÄ VOI KÄYTTÄÄ MYÖS MIINAHARAVASSA HUIJAAMISEEN

Corpus delicti

Corpus delicti (lat. rikoksen keho t. korppu). Oikeusperiaate, jonka nojalla täytyy olla todistettu rikoksen tapahtuneen ennen kuin ketään voidaan tuomita ko. rikoksesta. Jotkut heikkolahjaisemmat ja latinansa vaillinaisesti lukeneet n00bit, kuten John George Haigh (1909–1949), ottavat tämän niin kirjaimellisesti, että luulevat henkirikostuomion käyvän mahdottomaksi, jos itse ruumis (corpus) on hävitetty riittävän alkeishiukkastasolle. Näin ei ole asian laita, joten mietihän vielä ennen kuin tilaat sen kemianteollisuustuotepaketin venäläisen netin pimeältä puolelta ajatellen sitä isotätiäsi, joka omistaa kolme Vermeeriä.

Cui bono

1. Cui bono (lat. kenen hyväksi), roomalainen kaksoisdatiivi, joka todistaa aukottomasti, että teon X takana on taho, joka siitä (eniten tai merkittävässä määrin) ultimaattisesti hyötyy. Näin ollen voidaan todistaa, että George W. Bush järjesti vuoden 2001 terrorihyökkäykset New Yorkiin ja Washingtoniin nostaakseen kannatuslukunsa erittäin tiukan ja vituiksi menneen presidentinvaalin jälkeen. Cui bono on ohittamaton ja pitävä todiste, sillä sitä käytti jo Cicero, joka on ehkä paras ja arvovaltaisin Jo Muinainen Roomalainen.

2. Cui Bono. Rock-artisti Bonon tekeillä oleva albumi ranskalais-liettualais-venäläisen säveltäjä César Cuin (1835–1918) sävellysten vokalisaatioista.

3. Kui Bono? Kysymys, jonka turkulainen esittää kuultuaan, että Bono on päätynyt (jälleen) Nobelin rauhanpalkinnon saajan ehdotuslistalle.

Cuius regio, eius religio

Augsburgin rauhassa (1555) asetettu kansainvälisoikeudellinen ja ihmisoikeudellinen periaate, jonka mukaan valtionpäämiehen uskonto määrittää tämän alamaisten uskonnon. Tätä pidettiin merkittävänä läpimurtona keisarin ja protestanttien välisissä suhteissa, mutta siitä luovuttiin pian, kun Jehovan todistajat kohdistivat kaikki resurssinsa pelkästään Kaarle V:n kotiovelle, mikä kävi pidemmän päälle kestämättömäksi. Käytössä yhä esim. Iranissa ja Saudi-Arabiassa, joilla ei ollut lainkaan edustusta Augsburgissa, mutta jotka muuten vain pitävät varhaismoderneista valtiollisista ja oikeudellisista konsepteista.


Sisällysluettelo