Caterham

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
"Legendaarinen" Caterham 7.

Caterham Cars on lyijynraskaita urheiluautoja valmistava, alkujaan brittiläinen autonvalmistaja. Jos etsit laatua, olet aivan väärässä paikassa, nimittäin mm. Ferrarin, Lamborghinin, Porschen, Bugatin ja monien muiden urheiluautojen ohella Caterhamit ovat suhteellisen surkeita romuja, jotka kestävät ajamista hädin tuskin edes muutamaa tuhatta kilometriä ilman vakavia vikoja.

Historia[muokkaa]

Autonvalmistajana[muokkaa]

Caterham Classic näyttää modatulta Bradhamin vanhalta F1-autolta.

Eräs viiksimies nimeltään Colin Chapman julkisti epäinnovatiivisen ja epäkäytännöllisen urheiluautonsa vuonna 1957 ja sille annettiin nimeksi Lotus 7[1][2]. Vuonna 1959 Graham Nearnin Caterham Car Services nimitettiin Lotus 7 -jälleenmyyjäksi ja vuonna 1973 Caterham osti oikeudet Lotus 7:ään ja edellisenä vuonna lakkautettu tuotanto palautettiin. Vuonna 2011 Team Lotus Enterprises osti Caterham Carsin.[2]

Konsepti[muokkaa]

Lotus 7 on säilyttänyt alkuperäisen muotonsa vuosikymmeniä ilman, että siihen olisi kummemmin kajottu. Uudet mallit on julkaistu vain eri värisinä ja toisinaan oikeutus uuden mallinumeron käyttämiseksi on saatu pelkällä teippauksella. Urheiluautoilua harrastavaa kansaa onkin sahattu silmään urakalla ja kauppaa on käyty tähän päivään saakka edelleen varsin laajamittaisesti.

Kaikkein "äärimmäisin" tehtaan valmistama moottori/kori yhdistelmä on vuoden 2004 R500, jossa on 230 hv MG Rover -moottori ja auto painaa jopa 2430 kiloa. Näin ollen auto kiihtyy alle 34 sekunnin 0–100 km/h.

Paketointi[muokkaa]

Yleensä Caterhamit myydään muiden automerkkien tapaan valintamyymälöissä suoraan asiakkaille. Yritys on kuitenkin kokeillut myös toisenlaista lähestymistapaa ja teki aikoinaan sopimuksen tanskalaisen LEGOn kanssa. Sopimuksen ansiosta yli 18-vuotiaille leikkiville nuorukaisille ja aikuisille lanseerattiin oma aikuisten Caterham-rakennussarja, jonka kokoamalla saa ikioman auton. Pakkauksen mukana toimitetaan kaikki Caterhamin osat, monimutkainen ja hankala kokoamisopas sekä ruuvimeisseli. Yleensä Caterhamin kokoamiseen kuluukin vuosia, mutta näitä sarjoja myydään kuitenkin kohtuullisesti, koska niiden hinta on halvempi kuin kokonaisina ostetuilla autoilla. Todellisuudessa Caterhamin kokoojat joutuvat ostamaan runsaasti särkylääkettä auton kokoamisesta aiheutuvan päänsäryn vuoksi. Näin ollen itse koottu auto on vain harvoin halvempi kuin valmiina ostettu auto.

Kilpakäytössä[muokkaa]

Formula 1 -talli (2012–2014)[muokkaa]

Caterham F1 2012 featuring an Angry Bird.

Kun Tony Fernandes oli ostanut Caterham Carsin vuonna 2012 ja tallin nimi oli muutettu Caterhamiksi, päätti hän korvata Jarno Trullin nuoremmalla kuljettajalla. Hänelle tuli hätä, koska hän ei löytänyt varikolta yhtään vapaata suomalaista kuskia. Sitten hän kuuli, että eräs Lada-kuski oli kotoisin Viipurista ja muisti, että se on joskus kuulunut osaksi Suomea. Fernandes onnistuikin (tapansa mukaan) palkkaamaan tämän "Viipurin rakettina" tunnetun Vitali Petrovin riveihinsä kaudelle 2012.

Vaikka tallin nimi muuttuikin, ei tallin suorituskyky parantunut lainkaan vuonna 2012. Heikki ja Vitali joutuivat köröttelemään joukon hännillä, mutta lohdutukseksi Fernandes osti heille Angry Birds -karkkia ja Angry Birds -tarrat kypäröihinsä.

Kaudesta 2013 lähtien Caterhamin F1-tallia johti ranskalainen Cyril Abiteboul[3]. Näin ollen tallilla ei ollut enää paineita valita suomalaisia, suomensukuisia, suomenmielisiä tai Suomen lähellä asuvia kuljettajia.

Vuonna 2014 ilmoitettiin, että talli oli kaatumassa talousvaikeuksiin[4].

Muut luokat[muokkaa]

Iso-Britanniassa Caterhamilla on ajettu erilaisissa merkkiluokissa. Caterhamin tehopainosuhteesta johtuen se on ollut erittäin heikosti menestyvä pienempiä ja tehottomampia superautoja vastaan. Caterhamin kilpailukäyttö kiellettiin 1960-luvulla Yhdysvalloissa sen ollessa "Too slow to race" ja Iso-Britaniassa kilpailukielto astui samasta syystä voimaan 1970-luvulla. Caterhamin käyttö on evätty myös FIA:n kilpailuissa ja useimmissa kansainvälistä kilpailuissa. Caterham saikin kilpailla F1-sarjassa vain ja ainoastaan poikkeusluvalla.

Viitteet[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]