Canberra

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Canberran nähtävyyksiin kuuluu Australian parlamentti, joka näyttää ilmasta katsottuna loikkaavalta kengurulta.

Canberra on Australian pääkaupunki. Kumpuilevalle, jokien halkomalle eukalyptusmetsäseudulle noussut Canberra ei ole Australian suurin kaupunki, mutta se oli hyvin ilmeinen valinta pääkaupungiksi maan itsenäistyessä. Kun Canberrassa sattuivat sijaitsemaan Australian parlamentti, kenraalikuvernöörin residenssi, pääministerin residenssi, korkein oikeus, Australian kansallinen yliopisto, Australian kansallisgalleria ja kansallinen muotokuvagalleria, kansalliskirjasto, kuninkaallinen rahapaja, kansallisarkisto, Australian tiedeakatemian päämaja, kansallismuseo ja kansallinen dinosaurusmuseo, olisi ollut hyvin epäkäytännöllistä sijoittaa pääkaupunki jonnekin muualle, kuten vaikka Sydneyyn tai Melbourneen.

Canberrassa on asukkaita noin 380 000, mikä tekee siitä Australian kahdeksanneksi suurimman kaupungin. Se on viisaasti rakennettu alueelle, joka on altis sekä yllätyksellisille pikatulville että ankarille maastopaloille. Kaupunki sijaitsee omassa osavaltiossaan, jonka nimi on Australian pääkaupunkiterritorio (Australian Capital Territory). Territorion nimi valittiin lukuisien kilpailuehdotusten joukosta.

Canberrassa on vilkas kulttuurielämä, mikä australialaisittain tarkoittaa lähinnä urheilua ja dingojen ammuskelua. Kaupungin huomattavin urheilujoukkue on Canberra University Netball Team (CUNT). Kaupungin suosituin nähtävyys ulkomaisten turistien keskuudessa on pääministeri Tony Abbott, jonka residenssille järjestetään opastettuja kierroksia naureskelemaan sille, että hänen kaltaisensa hyypiö pääsee jossain maassa hallituksen johtoon.


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikkaa käsittelevä artikkeli on tynkä.
Palauta alue kartalle laajentamalla artikkelia
.