Calisota

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Calisota on USA:han kuuluva 52. osavaltio. Osavaltion pääkaupunki on Ankkalinna. Muita suuria Lähde? kaupunkeja ovat Hanhivaara, Sorsakylä ja Kurjenmutka. Calisotan nykyinen kuvernööri on Piri Pöhö.

Yleiskatsaus[muokkaa]

Calisota on pormestarin hallitsema autonominen osavaltio. Alueella on 3,3 miljoonaa asukasta ja väestöntiheys on 22 / km². Virallisina kielinä ovat suomi ja englanti, virallisina vähemmmistökielinä gaeli, hanhi ja italia. Bruttokansantuote on 21 000 000 000 $ / asukas / vuosi (huomionarvoisesti aritmeettisen keskiarvon mukaan). Lukutaitoisia on 100 % Takametsän ulkopuolisesta ja 80 % Takametsän väestöstä.

Kulttuuri[muokkaa]

Calisotalaiset ovat erikoisia. He pitävät erityisesti jalkapallosta, siis jalkapallosta, ei amerikkalaisesta jalkapallosta. Ankkalinnassa vietetään merkittävintä juhlaa kaupungin perustamisen vuosipäivänä, Hanhivaarassa taas päivänä, jolloin sen joukkue Hanhivaaran pallo voitti Ankkalinnan joukkueen Ankkalinnan Palloseuran ensimmäisen kerran ja Sorsakylässä päivänä, jolloin se ensimmäisen kerran mainittiin jossain.

Talous[muokkaa]

Calisotassa talous on joskus hyvä, joskus huono. Calisotan vauraus on keskittynyt Ankkalinnaan Roope Ankan ansiosta, joka omistaa n. 99,9 % kaikista Ankkalinnan bisneksistä ja kustantaa mm. Yhdysvaltain armeijan vuotuiset kustannukset verorahoillaan 94-prosenttisesti.

Patriota.png God bless America, tämä artikkeli on turhan kommunistinen Hikipediaan.
Voit auttaa vapauden ja demokratian levittämistä laajentamalla artikkelia.