C (ohjelmointikieli)

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

C-ohjelmointikielien avulla voi saada koneen piirtämään toiminnoilla "Random Cee", "Fancy Cee" tai "Kill-me Windows-Cee" erilaisia C-kirjaimia. Varoituksen sana! älä käytä "Kill-Me Windows-Cee:tä", sillä se johtaa nopeasti Blue Screen Of Deathiin.

Ominaisuudet[muokkaa]

C on erittäin monimutkainen ja monipuolinen kieli. Usein koodaajat kuvittelevat hallitsevansa sen, mutta siitä huolimatta heidän koodinsa on täynnä bugeja. Tästä hyvänä esimerkkinä on Windows, jonka monet ajurit on ohjelmoitu C:llä. Sen bugien määrä ei ole edes suoraan verrannollinen koodin määrään, vaan bugien määrä noudattaa eksponentiaalista käyrää. Normaalin C-ohjelman toiminnallisuuteen kuuluu koneen kaatuminen, laitteiston tuhoutuminen, kovalevyn tyhjeneminen ja tyttöystävän karkaaminen naapurin kanssa. Edellinen virke on sukupuolineutraali, koska useimmat C:llä koodaavat naiset ovat lesboja.

Netissä liikkuu urbaani legenda, että Linus Torvalds on Linuxillaan onnistunut tuottamaan lähes virheetöntä C-koodia. Valitettavasti tämä urbaani legenda ei kestä tieteellistä todistusta, koska Linuxin kernel-versio on 3.18. Tästä voimme päätellä myös sen, että jumalatkin ovat erehtyväisiä.

Käyttö[muokkaa]

C-kielellä ohjelmointi on äärimmäisen yksinkertaista, kuten seuraava esimerkki osoittaa

#include <stdio.h> main(t,_,a)char *a;{return!0<t?t<3?main(-79,-13,a+main(-87,1-_, main(-86,0,a+1)+a)):1,t<_?main(t+1,_,a):3,main(-94,-27+t,a)&&t==2?_<13? main(2,_+1,"%s %d %d\n"):9:16:t<0?t<-72?main(_,t, "@n'+,#'/*{}w+/w#cdnr/+,{}r/*de}+,/*{*+,/w{%+,/w#q#n+,/#{l,+,/n{n+,/+#n+,/#\ ;#q#n+,/+k#;*+,/'r :'d*'3,}{w+K w'K:'+}e#';dq#'l \ q#'+d'K#!/+k#;q#'r}eKK#}w'r}eKK{nl]'/#;#q#n'){)#}w'){){nl]'/+#n';d}rw' i;# \ ){nl]!/n{n#'; r{#w'r nc{nl]'/#{l,+'K {rw' iK{;[{nl]'/w#q#n'wk nw' \ iwk{KK{nl]!/w{%'l##w#' i; :{nl]'/*{q#'ld;r'}{nlwb!/*de}'c \ ;;{nl'-{}rw]'/+,}##'*}#nc,',#nw]'/+kd'+e}+;#'rdq#w! nr'/ ') }+}{rl#'{n' ')# \ }'+}##(!!/") :t<-50?_==*a?putchar(31[a]):main(-65,_,a+1):main((*a=='/')+t,_,a+1) :0<t?main(2,2,"%s"):*a=='/'||main(0,main(-61,*a, "!ek;dc [email protected]'(q)-[w]*%n+r3#l,{}:\nuwloca-O;m .vpbks,fxntdCeghiry"),a+1);}

Koodin kääntäminen suoritettavaan muotoon tehdään tällä komennolla

gcc -o /dev/null source.c -llibuseless -lCtrl-Alt-Del -lcrashcomputer -loser -fnörtti -funroll-all-loops -omg-optimize

C-kielelle altistumisesta aiheutuvia oireita[muokkaa]

Lyhytaikainen altistus on suhteellisen harmitnta. Ensioireita ovat päänsärky sekä Googlettamisen määrän lisääntyminen. Ne voivat tosin äityä hermoromahdukseksi. Pidemmällä aikavälillä kivekset alkavat surkastua. Tämän on havaittu korreloivan työttömyyden kanssa, joka aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, jota on mahdoton parantaa (vrt. WoW-riippuvuus). Muutaman tunnin jälkeen C:lle altistuneella henkilöllä alkaa ilmetä satoja ellei tuhansia finnejä ja paiseita sekä silmien taittovire, johon auttavat ainoastaan pullonpohjasta teetetyt rillit.