Bukefalos

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Bukefalos (156-243) oli Aleksanteri Suuren hevonen ja itsekin verenhimoinen ja julma hallitsija.

Bukefalos syntyi Kreikka Makedonian jouluisilla aroilla keväällä 156. Hän muutti vuonna 167 Sloveniaan ja syyllistyi vandalismiin yrittäessään pelastaa Tbonen sielua ikuiselta kadotukselta. Aleksanteri Suuri ryösti Bukefaloksen 170-luvun melskeissä. Bukefalos sai vuonna 187 hallittavakseen puolet Albaniasta. Hän perusti diktatuurin ja hallitsi maata vandaalin tavoin, kunnes tukehtui pullamössöön jouluaattona 243. Aleksanteri Suuren murhattua itsensä 222 Bukefalos peri hänen massiivisen valtakuntansa, joka ulottui Makedoniasta aina Kiribatiin asti.

Bukefalos ei ollut mikään talousnero. Tämän vuoksi hänen perimänsä Aleksanteri Suuren imperiumi romahti pahamaineisissa uudenvuodenaaton 242 häröilyissä. Bukefalos alkoi yllättäen hourailla kesäkuussa 243. Hänellä todettiin aivokuume, joka vei hevosvanhuksen hengen saman vuoden syyskuussa. Bukefalos oli aika saatanan pervo humma ja harrasti monesti epätavallisia rituaaleja käsittänyttä rajua seksiä. Hän harrasti myös seksiä kohteenaan myös lehmät, ja pahat kielet kertovat, että Aleksanteri Suurella ja Bukefaloksella olisi ollut 170- ja 180-luvuilla "fyysinen suhde".

Bukefalos syyllistyi vuonna 176 törkeän vittuilun yritykseen luonnehdittuaan Väinämöistä "saatanan vammaiseksi paskaksi".