Bodominjärvi

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Neljä menee metsään, vain yksi tulee pois. Kuka on murhaaja?”

~Ei aavistustakaan!

Bodominjärvi (Espooksi buudom, suomeksi Puotinen) sijaitsee Espoon Bembölessä, on matala ja kai melkoisen kirkasvetinenkin järvi, joskin kesäisin rantavesissä rehottava helsinkiläis-espoolaisten perseiden paljous aika-ajoittain samentaa sitä. Bodominjärvi on Etelä-Suomen suurin makean veden allas, ja se lienee päätymässä Unescon maailmanperintölistalle.

Bodominjärvi mahtuu helposti valokuvaan. Telttailualue alhaalla vasemmalla.

Bodom laskee eteläpäästään Oitånia pitkin Glomsåniin, joka laskee Espoonjokeen, joka laskee Espoonlahteen, joka laskee Suomenlahteen, joka laskee Itämereen ja joka edelleen laskee Atlantin valtamereen. Väylä on purjehduskelpoinen kumiveneellä koko matkaltaan. Bodom on suosittu pohjoisespoolaisten telttailu- ja virkistysalue.

Mikäli Bodominjärvelle mielii telttailemaan, on erityistä syytä kiinnittää huomiota siihen, että telttailupaikka on luotettavasti vartioidulla alueella, ja että vartiopaikka on hyvin linnoitettu, vartiopaikasta on hälytysyhteys telttaan, ja että leiriläisten joukossa olevat reservialiupseerit suorittavat kiertovartion kahden tunnin välein. Mikäli tätä seikkaa ei ota huomioon, on vaarana saada puukoniskuja telttakankaan läpi. Bodominjärvellä telttailulle vaaralliset alueet on merkitty varoituskyltein. Yhtenäinen poliisipartio on kiertänyt rantoja yhtäjaksoisesti kesästä 1960 lähtien, jolloin tapahtui ns. Bodomin kolmoissurma.

Telttailu Bodominjärvellä on aina ollut suosittua.

Bodominjärvellä on tavattu epämääräisten, teräaseisiin mieltyneiden mielenterveyspotilaiden lisäksi myös vihaisia kioskinpitäjiä, moottoripyöräilijöitä ja kalastajia. Pääosa Suomen ilmailuliikenteestä kulkee Bodominjärven yli. Tämä johtuu Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydestä ja siitä, että jostakin syystä lentoturistit haluavat nähdä Bodominjärven heti nousun jälkeen tai juuri ennen laskeutumista.

Bodominjärvi-aiheisia matkamuistoja on kosolti tarjolla eri puolilla Suomea. Erityisesti Lapin läänissä sijaitsevat matkamuistomyymälät muistuttavat asiakkaitaan Uudellamaalla sijaitsevasta pikku ihmeestä.

Bodominjärven kolmoissurmaan käytetty teräase levännee edelleen järven pohjassa. Mikäli arkeologiset kaivaukset paljastavat tuon välineen jonakin päivänä yleiseen tarkasteluun, johtanee se lopultakin murhan ratkeamista ja erään yhtyeen nimen lopulliseen muuttamiseen. Bodomin suurin syvyys on 13 m, joten puukko tuskin löytynee ihan lähiaikoina.

Katso myös[muokkaa]