Basso

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tätäkö olisit valmis vapaaehtoisesti soittamaan?

Basso on soitin, jota soittavat vain ne, jotka eivät muuhun pysty. Sen ikivanha jumboversio, kontrabasso syntyi 1600-luvun alussa, kun eräs zombi teki ruumisarkusta ja hissivaijerista kitaraa muistuttavan ison hökkelin. Soitin levisi nopeasti sinfoniaorkestereihin ja saavutti suuren suosion erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Suuren kokonsa vuoksi sillä näes osui raivoikkaissa orkesteriryhmien välisissä taisteluissa helposti vihollisorkesterin torven luuviulun otekaulaan. Myöhemmin sama zombie perusti bändin luurankojen kanssa ja alkoi soittaa vemputusta, joka sai Negridiväestön keskuudessa nimen jazz. Genren myötä tämä kaapin kokoinen soitin sai lisää mainetta ja käyttäjäkuntaa. Hämmästyttävää sinänsä, kuinka hyvin perinteitä noudatetaan; nykyäänkin joku eläväkuollut on lätkyttämässä kontrabassoa.

Basson uusi versio, sähköbasso, on pirun keksintö. Piru päätti kehittää jotain erittäin kamalaa, ja loi sähköbasson. Voitko kuvitella mitään kamalampaa kuin tuo massiviinen jousisoitin varustettuna mikeillä ja uusimmalla teknologialla. Tämän tarkoituksena oli tehdä bassosta yhtä seksikäs ja cool soitin, kuin sähkökitarasta ja tällä tavoin saada viattomia ihmisiä kokeilemaan bassoa ja jäämään siihen koukkuun. Näin heistä tulisi vähitellen evoluutiossa paljon alempana olevia basisteja ja Saatanan aivottomia kätyreitä.

Basistit[muokkaa]

Bassoa käyttävää olentoa kutsutaan basistiksi, jolloin vastaavaa kansanryhmää kutsutaan basisteiksi. Basisti on jonkinlainen erittäin vähän tai ei ollenkaan älynlahjoja omaava eliö, jonka aivokapasiteetti ei riitä kitaran soittamiseen. Basistien uskotaan polveutuvan nilviäisistä tai nivelmadoista. Basson soiton aloittava ihminen vajoaa vähitellen jousen vinguttelun myötä evoluutiossa basistiksi. Tähän menee yleensä noin viikko tai kaksi, minkä takia jotkut kitaristit voivat joskus hätätilanteessa tuurata basisteja, muuttumatta itse sellaisiksi. Tätä ei kylläkään suositella, sillä basistin mahdollisuus saada naisia on olematon. Onneksi älynlahjoiltaan vähäinen basisiti voi siltikin kokea ilon tunteita: Basson soitto on aivan lapsellisen helppoa, sillä soiton kamalat virheet eivät haittaa mitään, koska basso ei kuulu biiseissä lainkaan. Basistit otentaankin bändeihin vain säälistä, tai koska niillä on hyvän näköinen sisko.

Triviaa[muokkaa]

 • Basistit eivät uskalla käydä kuin Otto-pankkiautomaateilla koska Solo on liian pelottava sana heidän mielestään.
 • Basistin sormi on kuin salama, se ei osu kahta kertaa samaan paikkaan.
 • Ainoa ero kontrabassolla ja ruumisarkulla on, että kontrabassossa ruumis on ulkopuolella.
 • Väitetään, että basisteista 95% on työttömiä, mutta eihän niitä ole edes niin montaa.
 • Parhaat basistit tulevat Sveitsistä, koska he tuntevat neljä vierasta kieltä.
 • Basistin ja syövän ero on se, että syöpä kehittyy.
 • Basistit ovat täysin kykenemättömiä vaihtamaan lamppuja.
 • Basisteja tarvitaan vain yleensä keikkalavan suoristamiseen, kun heiltä valuu kuolaa molemmista suupielistä.
 • Olisihan sitä Cliff Burton... jos Ouija-laudassa olisi kielet!

Tunnettuja basisteja[muokkaa]

 • Jokaisessa bändissä on basisti mutta eivät he tunnettuja silti ole.
 • RIP God

Muita merkityksiä[muokkaa]

Basso tarkoittaa myös musiikin matalaa äänialaa, jossa hertsejä on hintsusti. Matalia ääniä saadaan aikaan soittimilla, äänentoistolaitteilla ja laulamalla.

Bassoäänen tärkein käyttötarkoitus maailmassa on amispopittajien kutsuhuudon naisia tarvittaisiin kipeästi välittäminen suppareiden sekä Japanissa louhitun ja taotun pellin välityksellä. Tällä tavoin myös basistit pystyvät tekemään oman osuutensa ihmiskunnan lisääntymisen hyväksi.

Bassolaulajien tärkein tehtävä on toimia konnan roolissa oopperalavalla. Basistin tapaan bassolaulajakaan ei vedä puoleensa naisia: sopraanotähden saa aina tenori siitä huolimatta, että on keskimäärin 20 kiloa bassoa lihavampi.

Katso myös[muokkaa]

Treble staff with notes 01.svg JA AAMUN KIURU KIRKKAUDESSA SOITTAA. Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä.
Lisäämällä artikkeliin kuorolaisia saat altot ja baritonit paremmin esiin
.