Bangladesh

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bangladeshin tulvavalta
Flag of Bangladesh.JPG
(lippu)
Motto: ”Onko tulva tulossa?
Valtiomuoto Tulvavalta
Hallitsija vuosittainen monsuunitulva
Pääkaupunki Dhaka
Viralliset kielet bengali
Pääuskonnot islam, buddhalaisuus
Itsenäisyys Pakistanista 1971
Valuutta tulvavesi
Kansallislaulu Bang-bang-ladesh

Bangladesh on maa Intian ja Ruotsin liepeillä Afrikassa. Siellä puhutaan henkeviä ja estetään tsunameja haruspeksin neuvoin. Nykyajan hömpötyksistä eritoten Paska-Ankat ja Happy Tree Friends ovat suuressa suosiossa alueella.

Historia[muokkaa]

Bangladeshin historia on räikeä. Sen jälkeen, kun maurit sinne vuonna 1333 eKr saapuivat, on maata kyllä koeteltu. Historian aikana Bangladeshin ovat tuhonneet muun muassa Adolf Hitler ja Winston Churchill. Vuonna 1999 Bangladesh oli vähällä hukkua paskaan. Tilanne saatiin pelastettua YK:n tehostettujen turvatoimien nojalla. Jumala esiintyi maassa 2004. Joukko bangladeshiläisiä pakeni Länsi-Saharaan.

Politiikka[muokkaa]

Bangladesh on viralliselta nimeltään Bangladeshin uusnatsistinen black metal -tasavalta. Todellisuudessa se on konservatiivisen julma monarkkinen tasavalta, jossa vanha kuningas ammutaan ja hänen ruumiinsa syödään. Kuningas nimittää presidentin, joka niin ikään surmataan. Kuolemansa jälkeen presidentti pääsee taivaaseen hallitsemaan yhdessä Jumalan kanssa. Presidentin valitseman pääministerin kohtalona sen sijaan on palaa helvetin liekeissä.

Parlamentti koostuu viidestäkymmenestä peelosta, jotka valitaan huutoäänestyksellä neljän vuoden välein. Vanhat parlamentaarikot karkotetaan Suomeen.

Maantiede[muokkaa]

Bangladesh on suurimmaksi osaksi pelkkää ällöttävää mönjäistä suota. Tästä tuleekin sanonta Bangladeshissa on helppo tappaa, koska jos yrität juosta ampujaa pakoon suossa, uppoat heti suohon. Tämän takia valtion nimeen lisäätiin vuonna 1923 lisäys Bang. Sitä ennen maa tunnettiin nimellä Ladesh. Tulvat ja sateet ovat yleisiä Bangladeshissä, koska sadistiset johtajat eivät halua rakentaa patoja, sillä he nauttivat enemmän katsoessaan satojen ihmisten kuolemista suunnattomien vesimassojen alle. Tälle on jopa perustettu oma TV-kanava nimeltä DeathChannel, jossa voi katsoa kun ihmiset hukkuvat. Kanava on maksullinen ja rahat menevät jäljellä olevien patojen heikentämiseen ja johtajien viinarahoihin.

Urheilu[muokkaa]

Bangladeshissa järjestetään vuosittain tulvathriatlonin Etelä-Aasian mestaruuskisat. Bangladeshissa tykätään myös työntää erilaisia esineitä perseeseen. Bangladeshilaiset ovat kauan vaatineet, että esineperseeseen-laji pääsisi olympialaisiin, mutta vielä ei ole sellaista onnenpotkua sattunut heille. Surffaaminen ja perinteisempi tulvajuoksu ovat myös suosittuja lajeja Bangladeshissa.

Kulttuuri[muokkaa]

Bangladeshin kulttuuri keskittyy viinanjuonnin ja Internetin ympärille. Pornografia on suosittua varsinkin nuorison keskuudessa. Bangladeshin hallituksen ristiretki maan siveellistämiseksi vuonna 2003 epäonnistui niin törkeästi, että Australia julisti Bangladeshin oitis vihollismaakseen.