Backstreet Boys

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Backstreet Boys A.K.A Backdoor Boys on vuonna 1993 perustettu, alun perin neuvostoliittolainen yhtye. Huhujen mukaan se perustettiin jo vuonna 1989 likaisilla venäläisillä sivukujilla kuuden pienen kerjäläispojan toimesta. Backstreet Boys on maailman kuuluisin yhtye, ehkä siksi koska se on äänestetty Kerrang! -lehden vuosiäänestyksessä seitsemän kertaa peräkkäin maailman turhimmaksi bändiksi.

Kuusi pientä kerjäläispoikaa[muokkaa]

Erään tarinan mukaan Backstreet Boys muodostui vuonna 1989 moskovalaisella hämäräkujalla, jossa kuusi orpoa pikkupoikaa päätti lyöttäytyä yhteen. Heitä oli Nick "Siirappi" Carter, Howie "Latin Lover" Dorough, Brian "Idiootti" Littrell, A. J. "Narsisti" McLean, Kevin "Homo" Richardson sekä Nimetön, joka oli tietojen mukaan unohtanut nimensä jo Kylmän sodan aikana. He yrittivät tienata rahaa ruokaan ja vähemmän rikkinäisiin vaatteisiin laulamalla kaduilla makaaville ruumiille. Tästä syntyikin biisi "Everybody rock your body right, Backstreet's Back alright". Kun he huomasivat, ettei tämä tuottanut tulosta vaan pelkkää kuolleiden ruumiiden vääntelehtimistä surmanloukoissaan, he päättivät siirtyä näpistelyyn.

Backstreet Boysin nousu ja melkein tuho ja nousu uudelleen[muokkaa]

Poikien uusi ura taskuvarkaina tuotti huomattavasti paremmin kuin laulaminen, he ryöstivät joka ikisen ruumiin. Idea oli Nick "Siirappi" Carterin, joka myöhemmin myös johdatteli "vahingossa" Nimettömän Yhdysvaltain miinoittamalle kentälle, koska hän ei osannut laulaa sen paremmin kuin puhuakaan. Kuuden kopla ei varsinaisesti edes jäänyt suremaan vainajaa, mutta Brian "Idiootti" Littrell ryhtyi onnettomuuden jälkeen lakkoilemaan ja kantaa ehkä tälläkin hetkellä Nimettömän jäännöksiä taskussaan. Siitä hän on saanutkin lisänimensä "Idiootti". Yhtye koki myös muita takaiskuja, kuten sen, että Stalinin haamu oli ruvennut vainoamaan Kevin "Homo" Richardsonia, ja hän ryömi saostuskaivoon paetessaan aavetta. Backstreet Boys oli jälleen kärsinyt hirveän menetyksen, kun Kevin "Homo" Richardsonin ruumis tuli jäteveden mukana ulos muutaman tunnin odottelun jälkeen.

Se nousu uudelleen[muokkaa]

No entä se nousu uudelleen? Backstreet Boys, kutistuneena nelihenkiseksi, päätti jatkaa taivaltaan laulamalla englanninkielisiä poikabändipop-lauluja kulkiessaan autioita Moskovan katuja pitkin. Kun he olivat ryöstäneet joka ikisen ruumiin ja tyhjän leipomon, he asettuivat aloilleen hämäräkujalle Kievskajan alueelle. Leipää ei riittänyt kovin pitkäksi aikaa kaikille neljälle, ja he rupesivat tappelemaan ruoasta. Nelikko oli jo nylkeä toisensa elävältä ja syödä Howie "Latin Lover" Doroughin, kun amerikkalainen liikemies ja pedofiili nimeltä Lou Pearlman astui kuvioihin ja löysi pojat. Hän huomasi poikien lahjakkuuden ensisilmäyksellä ja tarjosi heille tuottajasopimusta.

Nousu ja melkein tuho kakkonen[muokkaa]

Poikabändi uudelleensijoittui Orlandoon, Floridaan ja sai käydä siellä englanninkielistä koulua. Pearlman lupasi luotsata poikia, kunhan saisi seksuaalisesti väärinkäyttää heitä vuorotellen. Pojilla ei ollut muita vaihtoehtoja, ja lukuisien traumojen jälkeen Backstreet Boysin debyyttialbumi Backstreet Boys ilmestyi kauppojen hyllyille Isossa-Britanniassa. Se oli jättimenestys, ja pojista tuli kuuluisia. Kävipä niin, että A.J. "Narsisti" McLean erehtyi paljastamaan haastattelussa, että nelikolla oli salasuhde Pearlmanin kanssa. Pearlman ei kuitenkaan suostunut tunnustamaan oikeudessa, ja hänet päästettiin vapaaksi. Hän ja Nick "Siirappi" Carter karkasivat salaa naimisiin ja Pearlman lukitsi salaa Nickin hääsviitin komeroon Bahamasaarille ja hyväksikäytti häntä useiden vuosien ajan. Backstreet Boys piti tauon 2001-2004, koska se halusi "pitää taukoa rankasta kiertue-elämästä ja keskittyä muihin asioihin". Näiden kolmen vuoden ajan Brian "Idiootti" Littrell tuomittiin rattijuopumuksesta ja ihmiskaupasta, Howie "Latin Lover" Dorough amfetamiinin hallussapidosta ja A.J. "Narsisti" McLean sekaantumisesta eläimiin.

Lopullinen tuho[muokkaa]

Selvittyään telakkavuosien kaaoksesta pojat olivat kaikki taas vapaalla jalalla (toiset tosin edelleen yhdyskuntapalvelussa), myös Nick "Siirappi" Carter, josta Lou Pearlman sai tarpeekseen. Pearlman tuli kuitenkin mustasukkaiseksi, kun Nick löysi uuden kullan, Paris Hiltonin ja uhkasi irtisanoa Bäkkäreiden sopimuksen. Pearlman kuitenkin jäi kiinni lapsien hyväksikäytöstä lopullisesti, kun hänen entisistä salasuhteistaan oli tullut satoja valituksia. Backstreet Boysin kolme edellistä albumia olivat flopanneet täydellisesti. Yhtye yritti paluuta listoille Never Gone -albumilla, jolla Kerrang! -lehden mukaan voisi pyyhkiä perseensä. Unbreakable oli viimeinen tikki. Kaduilla järjestettiin mielenosoituksia Bäkkäreitä vastaan polttamalla jäljelle jääneitä BSB-faneja elävältä. Nick "Siirappi" Carter muutti pieneen alkuasukaskylään Meksikoon ja ryhtyi kuljetusalalle. Howie "Latin Lover" Dorough otti "vahingossa" yliannostuksen amfetamiinia ja Brian "Idiootti" Littrell hirtti itsensä hotellihuoneen pyyhkeeseen. A.J. "Narsisti" McLean joutui konkurssiin ja velkaantui, sekä velkaannutti myös Jive Recordsin, joka ryhtyi lähettelemään A.J.:lle pommeja kirjekuorissa. A.J. katosi salaperäisesti.

Diskografia[muokkaa]

 • Backstreet Boys (1995)
 • Backstreet's Back (1997)
 • Ne kaksi, joita ei edes kehtaa mainita
 • Never Gone (2005)
 • Unbreakable (2007)
 • Unforgettable (2008)
 • Unmistakable (2009)
 • Unpublishable (2010)
 • Unwrittable (2011)
 • Undeletable (2098)
 • Unworstable (2102)

Vuoden 2007 jälkeen julkaistut levyt ovat epävirallisia, mutta niiden uskotaan olevan omakustanteita Bäkkäreiden aiemmin julkaisemattomista biiseistä. Kaikki biisit, jotka nämä levyt sisältävät, päättyvät lähes aina -able -päätteeseen.