Asdf

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Asdf toi minulle sisäisen rauhan.”

~Tbone

”Alussa Jumala loi taivaat ja maan. Silloin Jumala sanoi: "Tulkoon asdf", ja asdf tuli.”

~Uncyclopedia

”Asdf, ljui gau!”

~Asdfinpalvojien mantra. Suomeksi: Asdf, häntä palvomme!
Hermonsa menettänyt käyttäjä ei näe näppäimistöä selkeästi.

Asdf on nelikirjaiminen sana, joka tarkoittaa kaikkea, mutta ei mitään. Sitä käytetään lähinnä Internetissä. Platon piti asdfia kaiken ideana tai hyvän ideana. Asdf on iäinen ja muuttumaton, vaikka ihmisten tapa kokea se muuttuu. Asdfeja on olemassa vain yksi, mutta toisessa kädessä asdf on kaikkialla ja asdf on kaikki. Asdf on idea, ei niinkään abstrakti käsite. Tämän vuoksi se on useimpien filosofien mielestä mahdoton saavuttaa. Asdf on ollut aina, vaikka se saattaa välillä muuttaa olomuotoaan ja ulkoasuaan. Ole siis varuillasi! Asdf tulee aina olemaan eikä sen syvintä olemusta muuta mikään.

Asdf on tyypillistä kirjainsotkua. Kyseiset kirjaimet ovat näppäimistömme toisen rivin ensimmäiset, minkä vuoksi sana on erilaisten vandaalien ja foorumihäirikköjen keskuudessa erityisen suosittu ja Elisa-vandaalien, tiettyjen foorumien käyttäjien sekä hakkerien ja muiden urpojen keskuudessa jopa legenda. Miltei tähän verrattavia legendoja ovat "aoeu" ja "ddsa", kumpikin erittäin merkityksellisiä sanoja.

Asdf ei nykytiedon valossa tarkoita millään kielellä mitään. Monet n00bit valitsevat asdfin salasanakseen, ja tämä on tr00-peelojen kannalta hyvä, sillä tällainen salasana on erittäin helppo arvata.

Ei tiedetä, kuka käytti asdfia ensimmäisen kerran. Käsite on miltei yhtä vanha kuin Internet. Monille tuleekin Internetistä ensimmäisenä mieleen asdf. Eräs uskonnollinen lahko pitää asdfia jopa elämän tarkoituksena ja avaimena täydellisyyteen. Sanan merkitystä puidaan eri nettifoorumeilla päivittäin, ja jokaisella on termistä hieman eri käsitykset. Taolaisessa filosofiassa asdf on Elämän Puu.

Asdf on tyypillinen roskapostin sisältö. Tällaiset viestit ovat aina salamyhkäisiä, toisinaan ammattirikollisten lähettämiä. Asdf tulee vastaan kaikkialla Internetissä. Verkossa ollessasi et voi välttyä asdfilta!

Asdfia käytetään toisinaan kuvaamaan hermojen menetystä tai jopa kirosanana. "Voi asdf!" Toinen vastaavanlainen voimasana on "ie". Asdf on monen nettipeelon ja vandaalimielisen lempisana.

Ei tiedetä, miten asdf toimii.

Asdfologia[muokkaa]

Kuva, joka todistaa Wikipedian kyvyttömyyden.

Asdf on kaikki nämä sanat välillämme, kulkematon pitkä tie, päivä kohoamaton. Asdf, välittömän tyydytyksen ansa, paholaisen suurin työ - ettei häntä oo.

~A. W. Yrjänä asdfista

Asdfia tutkivaa tieteenalaa kutsutaan nimellä asdfologia.

Monet asdfin tutkijat eli asdfologit uskovat, että asdf koostuu pelkästä energiasta, joka syntyy, kun yhdistetään sekä aan, ässän, deen että äffän elementtejä. A edustaa tulta, s vettä, d Maata ja f hauskaa. Kun tuli, vesi, Maa ja hauska integroituvat, syntyy erittäin merkityksellinen käsite asdf, jonka merkitys on jäänyt jokseenkin hämärän peittoon.

Suomen Asdfologinen Seura SAS perustettiin vuonna 1981, mutta sen uusi nimi on vuodesta 2004 lähtien Asdfologian Sanansaattajat D. F. Tämä siksi, että seuran nimen lyhenne on näin ASDF. Monet tutkijat koettavat tietoisesti tai tiedostamattaan etsiä asdfia ja jollakin tavoin haltioituvat, jopa hurmioituvat sen löytäessään.

Asdfin voimanlähde on edelleen selvittämättä, mutta kuten sanottua, se tiedetään, että asdfin keskeiset elementit ovat tuli, vesi, Maa ja hauska. Asdfologin on päästävä henkilökohtaiseen kosketukseen asdfin mystillisen voiman kanssa ja sisäistettävä sen mahti. Asdfologiaa voi tällä hetkellä opiskella vain ja ainoastaan Shanghaissa. Asdfologian tutkimuskeskus sijaitsee Japanin maaseudulla.

Pitkäjänteisestä tutkimustyöstä huolimatta tutkijat eivät ole vielä päässeet yksimielisyyteen siitä, mikä asdf on. Eräskin mies kuoli opiskeltuaan asdfologiaa Himalajan buddhalaismunkkiluostarissa 17 vuotta. Asdfin voima on elämää suurempi. Asdf on yhtä maailmankaikkeuden kanssa. Asdfia ei esiinny oikein missään ja se tarkoittaa kaikkea, mutta ei oikein mitään.

Asdfologiaa on opiskellut maailmanlaajuisesti n. 200 ihmistä. Alan suurin asiantuntija lienee muuan Tiibetillä asuva Wanha Wiisas, joka meditoi päivittäin päästäkseen yhteyteen salaperäisen asdfin kanssa. Tämä mies on asunut yli 60 vuotta syrjäisessä munkkiluostarissa, ja hänellä kasvaa pitkä parta.

Jotkut tutkijat ovat vakuuttuneita siitä, että asdf on jumalainen voima, ja tämä näkemys on tuotu esiin myös Moderneissa Idän Uskonnoissa.

Asdf on ennen kaikkea idän mysteeri. Jotkut tutkijat pitävätkin edellytyksenä sen löytämiselle kiinan, japanin, korean, tiibetin, dzongkhan ja vietnamin sujuvaa osaamista.

Www.asdf.com[muokkaa]

Www.asdf.com on äärimmäisen suosittu sivusto, joka yrittää parhaansa mukaan selvittää tämän mystillisen sanan käyttötarkoituksia. Sivulta voit myös kuulla asdf-laulun!

Sivulla on kaksi osiota: "about asdf" ja "what is asdf?"

What is asdf? -osiossa käy ilmi muun muassa, että:

 1. Asdf vain on.
 2. Asdf ei ole mitään.
 3. Asdf on vihreä.
 4. Aoeu on asdfin serkku.
 5. Asdf on vapaa.
 6. Asdf on huomattava ero.
 7. Asdf on, mitä tapahtuu fadsille.

Tietyt puristiset tahot opettavat, että asdfia ei tule koskaan kirjoittaa isolla alkukirjaimella. Aoeu on miltei asdfin kaltainen legenda. Ei kuitenkaan ihan.

Historia[muokkaa]

Vuonna 1221 maureja oli vastassaan epätavallinen vihollinen: ulkoavaruuden oliot. He lahjoittivat maureille reilun kamppailun hengessä mysteerisen asdf-merkin, joka tuotiin samana vuonna Turkkiin. Asdf-merkki katosi joulupäivänä 1223. Samana yönä taivaalle ilmestyi isoilla kirjaimilla kirjaimet "asdf". Kirjaimet alkoivat vilkkua ja välkkyä, kunnes ne auringon noustua haihtuivat. Sen koommin ei ole asdf-merkistä kuultu.

Asdf nousi pinnalle jälleen 1900-luvun lopulla, kun Internet saavutti massain suosion. Ei liene sattumaa, että a, s, d ja f ovat tavallisen, terveiden ihmisten näppäimistön toisen rivin ensimmäiset kirjaimet. Mikä sitten yhdistää näitä kirjaimia? Tarkkaan ei tiedetä - kaikki ovat hyvin yleisiä kirjaimia, kenties jopa Internetin yleisimmät.

Vuonna 1998 löytyi avaruuksista muinaisten aikojen papyrus, jossa paljastettiin, että asdf on seurausta fadsista. Tarkkaan ei tiedetä, milloin, miksi ja miten fads muuttuu asdfiksi, mutta eräitä Wahwoja Weikkauksia on. Joka tapauksessa tämä papyrus osoittaa, että ulkoavaruuden oliot ovat saavuttaneet Maan jo ammoisina aikoina. Asdf onkin lähtöisin ulkoavaruudesta. Vaikka fads muuttui asdfiksi, ei vielä tiedetä, mikä asdfista tulee. Afds? Todellisuudessa asdf muuttaa muotoaan vain n. kerran 30 000 vuodessa.

Vuonna 2001 havaittiin, että eräs marsilainen vandaalikansa ja levykevandaali käyttävät tervehtiessään juurikin ilmaisua "asdf".

Mestarillani ei ole selkeää kantaa asdfin perimmäiseen olemukseen.

~Levykevandaalin kätyri

Asdf Googlessa[muokkaa]

Rakas ystävämme Google tarjoaa asdfilla 6 650 000 osumaa. Yllättävän vähän, eikö totta? Luultavaa onkin, että Googlen ylläpito on sensuroinut hakutuloksia.

Googlen kuvahaku se asdfille vasta mielenkiintoisia osumia tarjoaakin:

Ei heikkohermoisille

Kuinka monta Google-osumaa kullakin?[muokkaa]

Asdfasdf, asdfasdfasdf, asdfasdfasdfasdf jne. ovat niin kutsuttuja laajennettuja asdfeja.

 • asdf = 10 300 000 osumaa
 • asdfasdf = 440 000 osumaa
 • asdfasdfasdf = 342 000 osumaa
 • asdfasdfasdfasdf = 119 000 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdf = 42 700 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdf = 15 500 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 9 730 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 16 500 osumaa (merkittävä muutos, syitä tutkitaan)
 • asdfasdfadsfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 62 osumaa(taas kääntyi laskuun)
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 1 410 osumaa (Nyt taas nousee, mitä vittua?)
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 968 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 721 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 952 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 360 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 1 170 osumaa (odottamaton käänne)
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 215 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 103 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 145 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 119 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 150 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfadsfasdfasdfadsfasdf = 2 osumaa (Surprise, motherfucker!)
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 297 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 185 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 1 680 osumaa (mittausvirhe)
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 94 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 117 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 126 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 127 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 102 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 172 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 892 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 107 osumaa
 • asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf = 0 osumaa (Liian pitkä sana, Google kaatuu itsensä ympärille)

Googlella luultavasti on salaliitto asdfologiaa vastaan. Tämä johtuu siitä että esimerkiksi hakukone Bing näyttää asdf tuloksia paljon pidemmälle. Pisin löydetty asdf on tällä hetkellä asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdf, joka tuottaa peräti kolme (luultavasti kohta neljä) tulosta. Asdfologian edustajat toivovat silti, että asdfologia menisi paljon pidemmälle.

Kerrassaan kiehtovaa, eikö totta? Pelkkä yksinkertainen asdf tullee johtamaan tätä joukkoa vielä pitkään. Kun kirjoitat asdf, varo ettet typota ja kirjoita sen sijaan "adsf" - sinut bannataan, mutta pahin rangaistus on vielä edessä, eikä sitä rangaistusta voi paeta...

Noin yleisesti ottaen asdfologia on äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta aivan liian vähän tutkittu tieteenala. Alan ensimmäinen väitöskirja valmistui syksyllä 2004. Jotkut konservatiivit ovat kyseenalaistaneet asdfintutkimuksen mielekkyyden. He väittävät sitä mm. "mielisairaaksi paskaksi", mutta me järkevät tiedämme, että asdf on harvinaisen merkityksellinen sana, kuten myös aoeu (sen serkku) ja ddsa! Niin ikään jkl saattaa olla asdfille jotain sukua.

Asdfin mysteeri tulee kiehtomaan tutkijoita vielä vuosisatojen ajan. Vielä ei tiedetä, mikä sanasta tekee niin kiehtovan ja mystisen. Sanaan liittyy kaukoitäläinen kutku. Se liitetään monesti Muinaisten Aikojen Petoihin ja Internetin Mielisairauksiin. Jälkimmäinen saattaa juontaa juurensa siihen, että vain mielisairas ihminen luo Wikipediaan artikkelin, jossa lukee "asdf".

On esitetty, että asdf voisi olla oma maailmansa yhtä hyvin kuin tämän salamyhkäisen maailmankaikkeuden asukas. Asdf on yliluonnollinen. Asdfiin on äärimmäisen vaikea saada yhteys, ja se saattaa vaatia jopa vuosien harjoittelun ja tiukan keskittymisen. Asdfologian opiskelu onkin erittäin haasteellista eikä sovellu kaikille.

Varoituksia[muokkaa]

 • Dvorak-näppäimistön käyttö saatetaan tulkita voimakkaaksi poliittiseksi kannanotoksi asdfia vastaan, joten Hikipedia suosittelee sinua käyttämään normaalia terveiden ihmisten näppäimistöä. Jos jossain elämäsi vaiheessa törmäät Dvorak-näppäimistöön, tuhoa se. Dvorak-näppäimistön käytön seuraukset voivat olla katastrofaaliset. Älä siis pilkkaa asdfia.
 • Älä koskaan lausu pahaa sanaa asdfista. Se saattaa olla jumalainen voima, vaikka kukaan ei oikein tiedä, mikä tämä mystinen kirjainyhdistelmä on.
 • Älä ole liian utelias. Vuonna 1923 eräs brittitutkija tuhoutui taivaallisesta iskusta yrittäessään selvittää asdfin perimmäistä olemusta!
 • Ylistä asdfia. Ylistä sitä joka päivä, sillä asdf on Internetin kuningas.
 • Älä väitä tietäväsi, mikä asdf on, sillä sinä et tiedä.

Kotitehtävä[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]