Argentiina

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Argentiinan perstasavalta Anusrepública Argentina
Argentinean flag.JPG
(lippu)
Motto: ”Et itkeä saa, Argentiinaa
Valtiomuoto niin lähellä tasavaltaa kuin Etelä-Amerikassa voi olla
Hallitsija yligauchita Eva Perón (post. bals.)
Pääkaupunki Hyvät ilmat (Buenos Aires)
Viralliset kielet espanja
Pääuskonnot roomalaiskatolisuus
Itsenäisyys 1816 (Espanjasta, daa-ah!)
Valuutta joku arvoton valuutta, jossa seteleissä on sotilasunivormuun pukeutuneiden miesten kuvia
Kansallislaulu Et kitkeä saa, Argentiinaa


Argentiina on persläpi Etelä-Amerikassa. Sen elinkeinot ovat vajavaiset ja selviytymiskeinot puutteelliset. Näistä lähtökohdista se on ryhtynyt terrorisoimaan muuta maailmaa vastaanottamalla esimerkiksi velkaa enemmän kuin ihmisjärjellä käsittää voidaan. Argentiina on piruuntuneiden ja elämäänsä vittuuntuneiden ihmisolentojen tyyssija (tämän voi tosin suomalaisen näkökulmasta yleistää lähes mihin tahansa maailman kolkkaan, kuten Hikipediassa nopeasti voi huomata). Kaikki olemassaolonsa käsittävät tahot kokevat kaiken turhaksi ja ryhtyvät taistelemaan kaikkia vastaan. Argentiina ei ole yhtään mitään. Se on alkeellinen häpeäpilkku ihmiskunnan ajantajussa ja ansaitsisi kehitysyhteistyön moninkertaismiljardisoinnin takauksia vastaan. Niitä Argentiinalla ei kuitenkaan ole, eikä nykykäsityksessä edes voi olla olemassa. Siksi Argentiina olkoon edelleen luonteva jatke Antarktikselle, jossa olosuhteet elämälle ovat äärimmäisen vihamieliset. Argentiinalla on paha identiteettikriisi. Tämä johtuu siitä, että naapurimaa Brasilia on paitsi isompi, myös parempi jalkapallossa.

Historia[muokkaa]

Argentiina löydettiin 1500-luvulla ja intiaanit tapettiin melko ripeästi. Argentiina pysyi Espanjan siirtomaana aina 1800-luvun alkuun asti, jolloin Napoleon Bonaparte syöksi Espanjan kuninkaan vallasta. Aina lojaalit ja pelottomat argentiinalaiset päättivät julistaa maansa itsenäiseksi, kun kukaan ei voisi tehdä mitään vastustaakseen sitä.

Itsenäisyyden alkuajoista lähtien Argentiina on seurannut Latinalaisen Amerikan maiden normaalia kehityskulkua: sotilasdiktaattorit kaappasivat vuorotellen vallan toisiltaan. Eräällä diktaattorilla, Juan Perónilla, on aivan erityinen asema argentiinalaisten sydämissä. Hän oli julma diktaattori, joka murhautti ja kidutti vastustajiaan, mutta hei, hänellä oli sentään niin nätti vaimo! Eva "Evita" Braun Perón on niin suosittu, että hänet haudataan uudelleen aina parinkymmenen vuoden välein.

Argentiina teki panoksensa toisessa maailmansodassa ottamalla sodan loppuvaiheessa ja pitkin 1940-luvun loppua vastaan useita sotarikoksista etsittyjä natseja ja takaamalla heille ihmisarvoisen elämän.

Argentiinalaisten suunnaton poliittinen ja strateginen arvostelukyky ja urheus tulivat jälleen esille 1980-luvun alussa, kun Argentiinan sotilasjohto päätti, että Etelä-Atlantilla sijaitsevat Falklandinsaaret – anteeksi, Malvinassaaret, joukko tuulenpieksämiä kiviä keskellä merta, kuuluivatkin Argentiinalle. Saarilla asuneet 22 brittiä, 10000 lammasta ja Margaret Thatcher eivät olleet samaa mieltä. Seurannutta Falklandin sotaa pidetään yleisesti eräänä ihmiskunnan historian järkevimmistä ja tarkoituksenmukaisimmista sotilasoperaatioista.

Nykyään pieni räkälä nimeltään Gualeguaychu vastustaa Metsä-Botnian rakentamaa sellutehdasta. Heillä ei ole ollut paljoa menestystä, mutta kuitenkin enemmän kuin italialaisilla toisessa maailmansodassa. Näitä mielenosoittajia kutsutaan Piketeroiksi.

Mielipiteen vapautus[muokkaa]

Argentiinassa saa toki olla asioista aivan mitä tahansa mieltä, mutta liian äänekäs osallistuminen esimerkiksi valtiojohdon taholta ilmevien epäkohtien raportoinnissa voi aiheuttaa protestoijan pysyvän katoamisen maailmankartalta. Argentiinalaiset ovat hyvällä menestyksellä omaksuneet itse natseilta elävältähautaamisen tekniikan. Ihmisoikeusjärjestöt raportoivat tapauksista, mutta kukaan ei ole vielä uskaltanut mennä itse paikan päälle todistamaan asiaa - tai muussa tapauksessa todistaja on kuollut.

Vaticanearth.jpg Tämä valtiota käsittelevä artikkeli on tynkä, varaton ja riidanhaluinen.
Voit auttaa Hikipediaa toteuttamalla taktisesti sijoitetun fission sen alueella.