Altruismi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ollaksesi todella altruistinen voit hankkia itsellesi useita tietokoneita ja tehdä niiden kautta kokonaisen sukkanukkearmeijan painamaan likeä ties mille hyvälle asialle.

Altruismi on sanafuusio englannin kielen sanaparista alternative truth. Se tarkoittaa useimmiten sitä, että maailmaa parannetaan vaihtoehtoisilla tavoilla ja vaihtoehtoisilla totuuksilla. Lopputulokset ovat usein kyseenalaisia, mutta ne ovat ytimeltään hyväntahtoisia ja ainoastaan toteutukseltaan tehottomia ja perusteiltaan kelvottomia.

Altruistiset ihmiset vaikuttavat usein maailmankuviltaan ja perusteiltaan omituisilta, jopa lapsellisilta. Itsensä mielestä he ovat kuitenkin hyväntekijöitä ja vahvasti hyveellisiä ihmisiä. Altruistisen ihmisen moraali on vahva ja he ovat suoraselkäisiä eettisiä toimijoita. Usein tämä tiivistyy jonkinlaiseen ideologiseen oikeaoppisuuteen joka tiivistyy aforisminomaisiin iskulauseisiin. Suuria ja kompleksisia ongelmia voidaan tämän jälkeen ratkaista vaikka rakentamalla suuria muureja tai laittamalla naamalle punainen nenä jonain sovittuna päivänä.

Tärkein altruismin esiintymistapa on likejen klikkaaminen sosiaalisessa mediassa. Altruistit jakavat ja ennen kaikkea klikkaavat likeä ties minkä asian puolesta. Tällä uskotaan olevan vaikutusta tosimaailmassa. Vaihtoehtoisten faktojen todellisuudessa ei ole väliä, että esimerkiksi Aleppoon ei missään vaiheessa kipata kuorma-autolasteja facebooklikejä. Sillä liket Aleppossa ovat symbolisempia, vaihtoehtoisia todellisuuksia.

Katso myös[muokkaa]

  • Alt-right, vaihtoehtoiset oikeudet.
  • Donald Trump, tekee Amerikan Suureksi, suurelta osin twitterillä.
  • Hyväntekeväisyys, haluaa likejen lisäksi rahaa. Tässä mielessä ikävä asia.
  • Uskonto, toimii vaihtotasolla jossa 10 likeä on 1 rukous. Rukous tosin on tässä yhteydessä kärsinyt voimakkaasta inflaatiosta.