Alt-right

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Alt-right.

Alt-right (engl. alt-right, etymologia "alternative right" = "vaihtoehtoinen oikeisto", m. saks. alt = vanha, so. pre-1945) on joukko ei-vasemmistolaisia avohoidokkeja, joiden mielestä totuus löytyy omista väärinkäsityksistä, samanmielisten samanlaisista väärinkäsityksistä, väärinkäsityksistä tosiasiassa erimielisten alt-right-kavereiden väärinkäsityksistä ja internetin keskustelupalstoilta. Ctrl-Alt-Right koostuu pääasiassa etuoikeutetuista valkoihoisista ja salonkikelpoisen rasistisista heterokonservatiivisista miehistä, joilla on liikaa (sossun maksamaa) vapaa-aikaa ja ensimmäisen maailman ongelmiin laskettavia turhaumia ja internetyhteys.

Alt-rightilaiset tiettävästi kannattavat periaatteessa jotain, kuten heimotunteita, sananvapautta tai jopa valkoista identiteettiä, mutta ennen kaikkea kuitenkin vastustavat asioita – toimien siis hieman samoin kuten vaikkapa Vasemmistoliitto, mutta häkellyttävämmillä aate"sisällöillä". Alt-rightin suurimmat möröt Suomessa lienevät suvakki, vihervasemmistolainen ja Astrid Thors. Näistä kolmesta Thors tunnetaan nimeltä, mutta suvakki ja vihervasemmistolainen ovat epämääräisiä platonisia ideaaleja, joiden fyysisestä olemassaolosta ei ole varmuutta, ja joita ainakaan ei uskalleta kutsua nimeltä, koska tällöin näitä koskeva puhe ja väitteet voisivat muuttua falsifioitaviksi. Väitteen tai uskomuksen totuuden mittarina toimii se, kuinka monta kertaa päivässä sitä toistetaan. Alt-right sopii kaikkein parhaiten epävarmoille ja muistihäiriöistä kärsiville, koska ilman toistoa totuus pääsee helposti unohtumaan, ja joskus muinoin luotettavasta lähteestä saaduilla tiedoilla ei ole väliä enivei. Alt-rightille keskeistä tästä syystä on myös oman kuplan muodostaminen ja ylläpito, jotta totuutta toistettaisiin kyllin taajaan, ja epätosien väitteiden toistoa ei vahingossa pääsisi liian usein tapahtumaan eikä epätosi väite näin muuttuisi todeksi. Yhteishengen ylläpitämisessä alt-rightille on tärkeää vahvan viholliskuvan luominen. Tämä onnistuu kaikkein parhaiten käyttämällä mahdollisimman paljon mielikuvitusta, sillä eihän todellisuudessa tietenkään ole olemassa läheskään niin typeriä ja absurdeja ihmisiä ja vastavoimaa, kuin mitä alt-right-eliitti helposti pystyy itse keksimään.

Toisin kuin huumeiden kohdalla, niin kutsutun alt-rightin kanssa porttiteoria toimii. Alt-righteilta on todettu puuttuvan vastustuskyky radikalisaatiolle kaikkia muita verrokkikonservatiiviryhmiä kokonaisvaltaisemmin, ja alt-right-toiminnassa on käytännössä mahdotonta pitää huolta henkilökohtaisista tai järjestön rajoista väkivaltaisiin ja suuruudenhulluihin tahoihin, kuten uusnatsistisiin ääriliikkeisiin ja kadulla vaahto suussa randomisti poikkeustilaa vaativaan roskaväkeen.

Alt-math ja alt-facts[muokkaa]

Vaihtoehtoinen matematiikka tarkoittaa matematiikkaa, joka eroaa tavallisesta matematiikasta, ja jolla on tavalliseen matematiikkaan nähden huomattavia etuja, kuten kyky vahvistaa nk. vaihtoehtoisia tai kilpailevia totuuksia. Vaihtoehtoisia totuuksia tarvitaan, jotta epäilevät tuomaat saadaan uskomaan käsittämätöntä puutaheinää, sillä eihän kukaan oikeasti tahdo aina olla väärässä.

Esimerkkejä alt-factoista, etenkin alt-mathin avulla tuotetuista.

  • Suomalaisten hiljainen enemmistö kannattaa sekä Aito Avioliittoa, Euroopan Unionista eroamista, että kaikkien mamujen ajamista Itämereen, koska suomalaisista 10 prosenttia on Aidon Avioliiton kannalla, 35 prosenttia kannattaa Euroopan Unionista eroamista, ja 3 prosenttia kannattaa kaikkien mamujen ajamista Itämereen. Fakta: äänekäs pieni vähemmistö, jonka osuus suomalaisista on noin 0.10*0.35*0.03=0.00115 eli 0.115 prosenttia, kannattaa näitä kaikkia kolmea asiaa.

Keskeisiä alt-right -veijareita ja -vintiöitä[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Tails-nazi.PNG Tämä natseihin liittyvä tynkäartikkeli kaipaa rodunpuhdistusta.
Voit auttaa Hikipediaa siivoamalla tämän artikkelin juutalaisten propagandasta ja viemällä sen kesäleirille kasvamaan.

Viitteet[muokkaa]

  1. Trumpin kampanjamanageri Kellyanne Conway: Trump White House offered 'alternative facts' on crowd size