Alkemisti

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Alkemisti Eetvartti Eerikinpoika näyttää miten nainen isketään alkemian avulla. Ikävä kyllä homma menee kuvassa pieleen, sillä yritys oli ihan ponneton. Kuvan ottamisen jälkeen Eetvartti Eerikinpoika kuitenkin raiskasi neidon alkemian voimin.

Alkemia, tuo taidoista jaloin. Alkemia on kyky muokata ympärillä olevia aineita ja niiden molekyylejä uuteen järjestykseen eräänlaisen syntetigrammin avulla. On yhä hieman epäselvää (vaikka teorioita löytyy) minkä takia ihmiset hylkäsivät niinkin hyödyllisen taidon kuin alkemia, korvaten sen modernilla kemialla, jonka avulla ei pystytä tekemään oikeastaan mitään.

Alkemisti on yksinkertaisesti henkilö, joka osaa alkemiaa, tai ainakin yrittää parhaansa silmänkääntötemppujen säestyksellä.

Nuori Eetvartti Eerikinpoika. Hänen lapsuutensa oli tyypillisen kurja, joten ennen kun hän rupesi alkemistiksi, käytti hän huumausaineita säännöllisesti.

Alkemistien historia[muokkaa]

Alkemian sanotaan alkaneen yllättävästä tapahtumasarjasta, joka johti alkemian valjastamiseen yleiseen käyttöön. Muinaisissa kirjoituksissa kerrotaan, että Eerikki Eetvartinisä, uhmakas mies kun oli, otti leivän, piirsi sen pintaan erikoisen symbolin ja mursi. Yhtäkkiä kirkas valo tulvahti huoneeseen taivaallisten äänenmyllerrysten saattelemana. Tämä aikansa profeetta huomasi tämän jälkeen pitelevänsä käsissään anustappia leivän sijaan. Opetuslapset, joita hänellä ei ollut, ihmettelivät suunnattomasti. Eerikki Eetvartinisä kirjoitti muinaiset kirjoitukset ja rupesi esittelemään taitojaan julkisesti. Yleisön reaktio ei kuitenkaan ollut mieluisa. Kansa piti Eerikki Eetvartinisää kerettiläisenä ja tapatti hänet sivelemällä hänet hunajalla ja tönäisten alas rappusista, suoraan nälkäisen väkijoukon kynsiin.

Eerikki Eetvartinisän äpäräpoika, Eetvartti Eerikinpoika sai kuitenkin käsiinsä isänsä jättämät kirjoitukset ja rupesi harjoittamaan alkemian taitojaan. Hän sai jo nuorena poikana liikanimen alkemisti, joka on oikeasti vain väärin kuultu versio sanasta alkunisti. Eetvartti Eerikinpoika käytti taitojaan yllättävän viisaasti, tappaen kaikki kiihkouskovaiset jotka uhmasivat hänen henkikultaansa. Hän esimerkiksi piirteli syntetigrammeja permanenttitussilla kiihkeimpien uskovaisten kaapuihin, saaden heidän vaatteensa katoamaan kesken messun, joka usein aiheutti kyseisen henkilön välittömän kivittämisen. Syntetigrammeja hän rupesi kutsumaan pentagrammeiksi, ihan vain koska se hänen mielestään kuulosti hieman uskottavammalta.

Eetvartti Eerikinpoika, ollessaan 14 vuoden iässä, rupesi kaipaamaan naista joka jatkaisi hänen sukuaan. Hänen taitonsa kuitenkin rajoittuivat alkemiaan, joten kaikki naistenkaatoyritykset menivät puihin. Nokkelana poikana hän oli muutamaan otteeseen alkemian avulla muuttanut puujakkarasta puisen naisen, jota hän oli sitten höylännyt. Siis höylännyt kirjaimellisesti senkin pervo! mutta se ei enää riittänyt hänen kyltymättömään haluun kylvää siementä, hänen puutarhassaan ei enää ollut tilaa. Kerran hän sitten tutustui tyttöön jonka nimen väitetään olleen Vilma Kivikello, mutta vaikka Eetvartti Eerikinpoika kuinka muutti kultaa kaarnaksi ja maitoa piimäksi niin ei hän saanut Vilmaa. Joten hän muutti tytön patsaaksi ja kylvi siemenensä häneen väkivallan keinoin. Tuohon aikaan se ei vielä ollut rikos, vaan enemmänkin ihailtava teko. Näin Eetvartti Eerikinpoika teki usealle naiselle elämänsä varrella, lisäten alkemistien määrää ja samalla luoden itselleen vankan maineen joka soi hänelle ensimmäisen puheenjohtajan paikan Alkemistien Liittoon.

Alkemistien Liitto ja alkemian kulta-aika[muokkaa]

Vuosina, joita kutsutaan nykymaailmassa nimellä Ihmevuodet, Alkemistien Liitto oli kasvanut mittoihin jollaisia ei kukaan osannut odottaa. Tuohon aikaan eli alkemisteja joiden nimet ja taidot ovat jääneet pysyvästi historian kirjoihin. Seuraavat alkemistit niittivät itselleen mainetta ja kunniaa silloisen maailman myllerryksessä.

Alkemisti Eetvartti Eerikinpoika rukoilemassa epäjumalilta lisää hienoja vaatteita.

Eetvartti Eerikinpoika[muokkaa]

Arvo: Puheenjohtaja, Alkemistien Liiton perustaja.

Persoonallisuus: Temperamenttinen johtaja. Hänestä on tärkeää että alkemistit käyttävät valkoisia hanskoja ollakseen katu-uskottavia.

Erikoiskyvyt: Hänen alkemiansa on väkevää ja perusteellista. Lähinnä hänen kykyihinsä kuuluu asioiden uudelleen muovaaminen ja muiden ärsyttäminen. Eräs hänen ominaisuuksistaan on yhteys epäjumaliin, jotka auttavat häntä mielellään valitsemaan uusia vaatteita.

Lainauksia:

 • "Ja minähän aion käyttää pitsihametta!" - Eetvartti Eerikinpoika liiton vuosikokouksessa.
 • "Lopettakaamme nälänhätä ja kurjuus taidoillamme! Kunhan vitsailen." - Eetvartti Eerikinpoika julkisessa lausunnossaan.
 • "No katos, jukolauta!" - Eetvartti Eerikinpoika totesi luodessaan uuden puulajikkeen.
 • "KUKA ON NIIN PIENI VESIKIRPUN PUOLIKAS ETTEI YLETTYISI KIRJAHYLLYN ALIMMALLE HYLLYLLE EDES PALOTIKKAIDEN KANSSA??"' - Eetvarttu Eerikinpoika huusi kun joku sanoi, että hän ei ole kasvanut kovin paljon.
Alkemisti Ford Mustang on himmeä kaveri. Huomaa asiaankuuluva hansikas sekä katse jolla voisi pehmentää jopa Uusiksen kivet.

Ford Mustang[muokkaa]

Arvo: Verbaalisesti lahjakas varapuheenjohtaja. Paljon voimakkaampi kuin Eetvartti Eerikinpoika, vaikkei itse sitä olekaan tajunnut.

Persoonallisuus: Hän puhuu harvoin, mutta silloin kun hän puhuu, on hänellä oikeasti asiaa. Hän seisoo 24/7 huoneessaan ja tuijottaa seinää, johon on tullut syvä halkeama tuijotuksen seurauksena. Humalassa hän kuitenkin riisuu itsensä alasti ja yrittää päästä tuntemattomien ihmisten koteihin.

Erikoiskyvyt: Hänen potentiaalinsa ylittävät kaikki rajat, mutta hän ei koskaan ole oppinut piirtämään syntetigrammeja. Sen takia hänen kaikki alkemiset voimat tiivistyvät hänen katseeseensa, jonka avulla hän pystyy vähintäänkin aiheuttamaan epileptisen kohtauksen henkilölle ketä hän tuijottaa. Hänelle on teetetty hanskat jossa on syntetigrammit piirrettynä. Jos hän vain tajuaisi kokeilla, voisi hän käristää 48 neilökilometrin alueen maailmankartalta pelkästään kättään heilauttamalla... Mutta kukaan ei ole tietenkään kertonut tätä hänelle.

Lainauksia:

 • " ... " - Ford Mustang lausunnossaan lehdistölle.
 • " ... " - Ford Mustang onnitellessaan äitiään hänen syntymäpäivänään.
 • " ... Lol..." - Ford Mustang humalassa.
Alkemisti Emmett Brown selittää teoriaansa rintojen tilavuuden vaikutuksista aika-avaruusjatkumoon. Tämä tieteellinen läpimurto ansaitsi hänelle nobelin palkinnon.

Emmett Brown[muokkaa]

Arvo: Tieteellisen osaston ylihörhö. Sai paikan heti, osoittaessaan ilmiömäisiä alkemian lahjoja saavuttuaan tulevaisuudesta itse aiheuttaman aika-avaruus vääristymän avulla.

Persoonallisuus: Ylitsepääsemätön nero. Hänen aivonsa toimivat jatkuvasti ylikierroksilla, jonka takia hän kehittää jatkuvasti uusia alkemian muotoja. Sosiaalisesti hän ei kuitenkaan ole kovinkaan lahjakas. Hän pitää muita ihmisiä enemmänkin tutkimuskohteina, kuten hänen edesmennyttä vaimoaan joka oli kokenut tämän moneen kertaan, sillä kuollessaan hänellä oli neljä paria korvia eri puolilla kehoa sekä röntgenkatse.

Erikoiskyvyt: Kehitettyään teoriansa Rinnat ja Aikamatkustus, hän oppi matkustamaan alkemian keinoin ajassa eteen- ja taaksepäin. Hänen kykynsä auttavat häntä olemaan turvassa Peni S. Jatkeen raivolta, sillä Emmett Brown ei tunnetusti käytä alkemistien valkoisia hanskoja. Emmett hallitsee vanhaksi mieheksi kehonsa yllättävän hyvin. Hänen huhutaan pystyneen jopa spagaattiin. Hänen kerrotaan myös hallinneen Gospel-musiikin salat!

Lainauksia:

 • "Roads? Where we're going we don't need roads." - Emmett Brown suostutellessaan muita alkemisteja laivalle kanssaan.
 • "Kun kappale, jolla on tarpeeksi isot rinnat, saavuttaa 140 kilometrin tuntivauhdin, silloin kannattaa pysytellä pois tieltä ja rukoilla." - Emmett Brown tutkimuksessaan "ajan nopeus on suhteellinen rintojen kimmoisuuden kanssa".
Alkemisti Aleksi Käsivahva pullistelee olemattomia lihaksiaan. Huomaa taustalla oleva auringon korona joka näkyy auringon peityttyä jonkin valtavan kappaleen taakse.

Aleksi Käsivahva[muokkaa]

Arvo: Vartioi alkemistien linnaketta, joskus siivoaa.

Persoonallisuus: Luonnetta lähes yhtä paljon kuin säkillisessä perunoita, karismaa suihkuaa yhtä ylväästi kuin 90 vuotiaan eturauhasvaivaisen virtsa pakkasella. Osaa kommunikoida vain ihmisten kanssa joiden lihasten tilavuus vastaa pientä valtiota.

Erikoiskyvyt: Yksi sana, huikeat lihakset. Kukaan ei varsinaisesti tiedä miksi hänet luokitellaan alkemistiksi? Se toisaalta voi johtua siitäkin että kukaan ei uskalla sanoa vastaankaan, kun vaihtoehtoisesti saisi kokea miltä tuntuu saada tankkerialus naamaansa.

Lainauksia:

 • "Katsokaas näitä kullannuppuja!" - Aleksi Käsivahva aiheuttaessaan auringonpimennyksen pullistellessaan lihaksia väkijoukolle.
 • "Sori..." - Aleksi Käsivahva nojattuaan erehdyksessä kaupungintaloon, aiheuttaen sen sortumisen.
Alkemisti PipBoy tekee tylsiä tieteellisiä kokeita, tietämättään tämän joskus ajavan alkemistit sukupuuttoon.

PipBoy[muokkaa]

Arvo: Ei ole varmaa mitä PipBoy teki liitossa, ainoa fakta on se että hän oli liitossa viides jäsen, mutta hänen tietonsa ovat yhä epäselvät.

Persoonallisuus: Tiedemiehet ovat tutkineet fossiilisia löytöjä ja tulleet siihen johtopäätökseen että PipBoy oli erilainen nuori mies. Hän osasi alkemiaa ja oli siinä vielä erittäin lahjakaskin, mutta jostain syystä hän kyllästyi siihen. Hänen sanotaan oppineen alkemiasta kaiken sen mitä ihminen voi ja hyljänneen nämä opit pian sen jälkeen. PipBoy osasi myös läträtä eri värisillä aineilla taitavasti. Hän huomasi että jos hän sekoitti liuosta A liuokseen B, sai hän lopputulokseksi liuoksen AB. Tämä kiinnosti häntä paljon. Joskus myös värit muttuivat ja liuos saattoi ruveta kuplimaan. Ilmeisesti PipBoy oli ensimmäinen henkilö joka rupesi kutsumaan tätä tiedettä nimellä kemia.

Erikoiskyvyt: Hänen kerrotaan osanneen alkemiaa monipuolisemmin kuin kenenkään muun. Mutta todellisen kiinnostuksen hän osoitti liuosten kanssa pelehtimiseen.

Lainauksia: Ei mitään

Ihmeteot[muokkaa]

Myös leipä oli alkemistien keksintö.

Alkemistien Liiton aikoina tekivät alkemistit seitsemän ihmetekoa jotka siihen aikaan olivat suuria ja merkittäviä tekoja.
Alkemistien tuho[muokkaa]

Sanotaan että alkemistit vain lakkasivat olemasta. Ehkä jokin korkeampi voima poisti heidät tästä maailmasta koska he olisivat olleet vaaraksi? Tämä kysymys on edelleen auki, mutta arkeologit ovat löytäneet kaivauksista esineitä ja jälkiä, joiden perusteella voidaan päätellä mitä tapahtui.

Alkemistit yrittävät pelotella PipBoyta pois´, mutta turhaan. Käsien taputtelu ei tehonnut häneen.

Alkemistien Liiton mystisin jäsen, PipBoy, oli harjaantunut alkemian käytössä nopeammin kuin muut. Ihmiset rupesivat ihmettelemään ilmaston outoa käyttäytymistä, ja muita luonnonmullistuksia jotka olivat selvästi alkemian aikaansaannoksia. Alkemistien Liitto otti tämän puheeksi vuosikokouksessaan, jolloin PipBoy ilmoitti aikovansa erota Liitosta. Se oli ensimmäinen kerta kun joku päätti erota Liitosta. Tämän jälkeen alkemistit vain kuolivat yksi kerrallaan, mitä ilmeisimmin myrkkyihin, joita PipBoy osasi valmistaa. PipBoy tämän jälkeen rupesi Kemia -nimisen tieteenlajin yksinvaltiaaksi ja diktaattoriksi. Sen jälkeen ei enää alkemiaa tässä maailmassa ole nähty, paitsi muutaman kerran Curlingin MM-kisoissa. Nykyään siis luotetaan epätarkkaan ja tylsään tieteeseen nimeltään kemia. Legendojen ja ihmeiden ajat ovat ohi.