Algeria

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Algerian mahtava ja demokraattinen kuningaskunta
الجزائر – الجمهورية الجزائرية الديمقراطية الشعبية
Dadsadas.gif
(lippu)
Motto: ”Allah rankaisee
LocationFrance.JPG
Valtiomuoto Vaihtelee viikoittain
Hallitsija Oikeudenmukainen hallitsija Abdelaziz Bouteflika
Pääkaupunki Marseille
Viralliset kielet Uukumbamabahalarata
Pääuskonnot Terrorismi
Itsenäisyys 2007
Valuutta Hiekanjyvä (HJ)
Kansallislaulu Lnā rhybh al Jumhuriyya al Jazā'iriyya ad-Dīmuqrāţiyya ash Sha'biyya
Hallitsijan nimi on muuten oikeasti tuollainen. Kato vaikka Wikipediasta!

”Au cours de ma vie, je n'ai jamais bien aime l'Algebre.”

~Nicolas Sarkozy Algeriasta

”Mitä vittua?”

~Tuntematon ylemmästä kommentista

Algeria on maailman merkittävin sotilasmahti heti Venezuelan ja Bhutanin jälkeen. Se sijaitsee Venäjän ja Irakin välissä, mikä tekee siitä osan Pahan Akselia. Näillä faktoilla tosin tarkoitetaan vain Algerian mahtavia puolustusvoimia, sillä tämä demokraattinen valtio on oikeastaan varsin mukava lomakohde. Siellä kadut ovat tehty luonnonmukaisista materiaaleista, hamppu on yhä laillista, ja koko valtio on virallisesti kieltänyt kasvihuoneilmiön, matematiikan ja Wikipedian olemassaolon. Kaikkea tätä säätelee Algerian oikeudenmukainen hallitsija Abdelaziz Bouteflika huvilastaan Meksikon ranikolta.

Historia[muokkaa]

Vanhoina hyvinä aikoina Algeria oli saari Meksikonlahden keskellä. Kuitenkin pian valkoiset valloittivat saaren (tämä on osa aika monen maan historiaa) ja siirsivät sen Meksikonlahden pohjoisosaan lähelle Teksasia, jossa kaikki on suurempaa. Paetakseen valitettavaa asiantilaa algerialaiset hyppäsivät mereen ja pakenivat mahdollisimman kauan Teksasista. Jostakin syystä he päätyivät Afrikkaan.

"Eh... minä antaudun."

Sillä välin "sivistyneessä" Euroopassa valtio nimeltä Ranska kärsi väkiluvun noususta. Maassa käytettiin paljon alkoholia, jonka käyttö taas johtaa intiimeihin tilanteisiin. Ja ehkäisyähän ei oltu vielä keksitty, joten väestöä piti dumpata jonnekkin, ettei maa kävisi ahtaaksi. Joten ei muuta kuin matkalle kolonisoimaan lähin kehitysmaa (siis muilta mantereita, ettei Euroopan kehitysmaiden valloittaminen suututa vain brittejä). Ja niin ranskalaiset muuttivat köyhän Algerian vielä köyhemmäksi.

Pelokkaat algerialaiset kestivät ranskalaisia yllättävän kauan, joitakin satoja vuosia. Mutta eräänä päivänä ranskalaiset päättivät alkaa haalia algerialaisilta hiekan maastatuonti- ja maastavientiveroa. Se oli liikaa, ja algerialaiset ottivat aseensa naulakosta ja ryhtyivät vastarintaan. Näin sai alkunsa maailmanhistorian verettömin sota: ketään ei ehtinyt kuolla, kun ranskalaisten päällikkö ilmoitti antautuvansa ja häipyi joukkoineen. Niin algerialaiset pääsivät nauttimaan itsenäisyydestä ja vapaista hiekkamarkkinoista.

Algerialaiset ovat luultavasti kostamassa Ranskan valtauksia tänäkin päivänä, sillä pian koittaa päivä, kun algerialaiset maahanmuuttajat ovat Ranskassa enemmistö... MWAHAHAHAHAHAA!

Väestö[muokkaa]

Kuvitusta englanninkielisen Wikipedian artikkelista Algeria. (Ne eivät kai koskaan tajua, että kuva otettiin Itävallassa.)

Algeriassa on viimeaikoina ollut suoranlainen väestöräjähdys, sillä ihmiset ovat köyhiä pitävät seksistä. Kaiken lisäksi siitä päivästä, kun algerialaiset tiedemiehet löysivät ikivanhan Barney -teemapuiston maan omistamasta palasta Saharaa, talous on kasvanut ja maahan on alkanut virrata likaisia turisteja pohjoisesta ja lännestä sekä laittomia maahanmuuttajia idästä ja etelästä.

Väestötyypit Algeriassa[muokkaa]

  1. Lihavat kenraalit ja sotapäälliköt, jotka vievät koko maan kehitysavun omiin taskuihinsa
  2. Rahattomat kyläläiset ja pummit
  3. Teksasilaiset juntit, jotka onnistuivat seuraamaan aikoinaan saarelta paenneita algerialaisia
  4. Wannabe-eurooppalaiset wannabe-sosiaalipummi-maahanmuuttajat
  5. Orvot
  6. Laiskat, teetä kuluttavat "sivistyneistön jäsenet"
  7. Algerian mafia eli ainoat, jotka uskostavat vastustaa väestötyyppiä numero yksi
  8. Juutalaiset (Kyllä, niitä on täälläkin.)
  9. Ne ranskalaiset uudisasukkaat, jotka eivät ehtineet pakeneviin laivoihin
  10. Terroristit.

Politiikka[muokkaa]

Algerian politiikka on malliesimerkki globaalista katastrofista. Tosin monet turistit ilmoittavat, että Algeria on suhteellisen rikas ja mukava lomapaikka, mutta tätähän eivät Yhdistyneiden Kansakuntien byrokraatit tunnusta ja heittävät maalle (tai oikeastaan sen sotapäälliköille) lisää ja lisää kehitysapua. Algerian armeijalla on hallussaan paljon ruostuneita ja vanhoja Neuvostoliiton aseita, sillä Kylmän sodan aikaan Algeria hieroi suhteita NATOon ja ilmoitti, että tämä neutraali maa olisi hyvä paikka säilyttää kaapattua asevarustelua. Ja sinnehän ne aseet jäivätkin. Algeria on myös antanut Ranskan tehdä ydinkokeita maaperällään (osa ydinaseista katosi mystisesti ennen kokeiluja). Nykyään näillä aseilla on tärkeä asema Algerian politiikassa.

Algerian parlamentissa on neljä paikkaa, ja maassa vallitsee yksipuoluejärjestelmä. Usein ehdokkaita on neljä. Jos ehdokkaita on vähemmän, joku ehdokkaista voi vallata lisääkin paikkoja.