Aleksi Tolvanen
”Jos veroihin menee tuloista esimerkiksi 35 %, tarkoittaa tämä 35 % orjuutta. Ei tarvitse olla matematiikkanero ymmärtääkseen tämän. Kysymys kuuluukin, onko orjuus eettisesti hyväksyttävää? Mielestäni ei.”
~Aleksi Tolvanen[1]
Aleksi-Erik Tolvanen[2] on nuori suomalainen libertaari idiootti. Hän tähtää pankkiiriksi ja sumuttajaksi.[3] Tolvanen oli kuuluisimmillaan ehdottaessaan Uuden Suomen blogissaan 29.4.2013, että yliopistot pitää yksityistää ja opintotuet lakkauttaa.[4] Tolvanen on myös Suomen Ludwig von Mises -järjestön varapuheenjohtaja. Yleisesti ottaen tämä ei olisi kiinnostanut terveitä, jotka eivät olisi saaneet sitäkään tietoonsa, vaan median ansiosta toisin kävi, ellei olisi tätä kyseistä kirjoitusta olemassa. Siinä Tolvanen sanoo myös:
” |
|
” |
Koska rahoitus kohdistuisi enemmälti hyvinvointia edistäviin aloihin, on Tolvasen mukaan yliopistoyrittäjän intresseissä keskeistä oltava paremman maailman rakentaminen. Ihminen voi järjellään, jonka tulisi olla ajattelun perusta, myös analysoida maininnan rahoituksen kohdistumisen tuottomotiivin ja muiden vapaaehtoisuuteen perustuvien tekijöiden perusteella järkevyydestä, sijoitettuna kontekstiinsa, joka avautuu hänelle noemaattisessa aktissa. Jos teemme näin, hieman kuten silloin, jos analysoimme tämän artikkelin aloittaneen lainauksen implisiittistä määritelmää orjuudesta (tai yksilönvapaudesta), huomaamme, että järkevyys mainitaan poliittisesta kontekstista irrotettuna l. sitä pidetään itseisarvoisten tuoton maksimointipyrkimysten sekä pedagogiikan painotusten sen, mikä kasvattajaa sattuu huvittamaan, mukaan määräytymisen intrinsisenä ominaisuutena.

Vanhemmassa blogiartikkelissa (4.11.2012)[5] Tolvanen peräänkuuluttaa kaiken sosiaaliturvan asteittaista poistamista, koska ihmiset havahtuisivat silloin vailla illuusioita valtiontuista harjoittamaan hyväntekeväisyyttä. Tuloksena olisi vähäosaisten aseman selvä koheneminen. Tolvanen löytää perusteen aloitteensa altruistiselle paremmuudelle myös siitä, että hänen visiossaan sitten ainakin auttajat kyttäisivät, ettei apurahoilla laiskoteltaisi. Mekanistinen sosialismi ei kysele alistetuiltaan lupaa nakertaa sisältäpäin kuin tauti heidän todellista sisäsyntyistä välittämistään. Se välittää siksi, jotta voisi tuhota välittämisen.
” |
|
” |
Näin retorisin elkein päättyy kirjoitus:
” |
|
” |
Lukijalle ei varmaankaan ole tässä vaiheessa yllätys, että Tolvasen mukaan valtionyritykset ovat periaatteellinen vääryys. Kirjoitus ”Yksityistäisin kaikki valtionyhtiöt” (5.11.2013)[6] sukeltaa tämän turmion keskukseen. Suomi paljastuu kolmessa ekonomisessa tekstikappaleessa[7] ”talouspoliittisesti erittäin fasisti[seksi] maa[ksi]”. Tolvanen huomauttaa verotuksen olevan valtiojohtoisuuden muoto yrityselämässä, jota verotus voi vain kahlita ja haitata. Määritelmällisesti fasismista paistaa jo läpi sukulaisuus sosialismiin, ja artikkelinsa Suomen tasavaltaa fasistiseksi siinä ainoassa maailman modaliteetissa, jossa hän voi vilpittömästi tunnistaa olevansa ja toimivansa, kutsumalla aloittanut kirjoittaja lopettaa yleisen fasismianalyysinsä sanoihin ”vasemmistolaisten ja sosialistien tyypillinen fasismin vastaisuus on siis vain tekopyhää valehtelua, sillä fasismi on heidän oman ideologiansa yksi osa-alue tai päinvastoin”.
Kuitenkin tarjoaa Tolvanen täydelliselle yksityistämiselle muitakin syytä kuin periaatteet. Kyse on uhkakuvien ennaltaehkäisystä. Luokaapa katseenne tähän upeaan ajatusketjuun:
” |
|
” |
Loppu kirjoitus esittää ratkaisun, jo mainitun yksityistämisen (kaiken), se käsittelee suomalaisen fasismin muotoja viherfasismista kateusfasismiin (uudissanat Tolvasen), Seppo Lehdon harmittomuutta tähän kaikkeen pahuuteen verrattuna. Suosittelemme artikkelin jakamista osiin ja lukemista loppupuolisko toisella kertaa erikseen. Itse kunkin lukijan on vaikea seurata keskittyneenä loppuun saakka neljännessä, yllä toisinnetussa kappaleessa tarjotun ilmestyksen jälkeen. Kaupankäynti lähteekin libertaarin idealismin pohjalta, joten vapautettuna se johtaisi yhä suurempiin yksilönvapauksiin jokaiselle. Jokainen ”poliitikkojen ja virkamiesten järjettömyy[s]”, joka haittaa kaupankäyntiä, on osa Hitlerin ujuttautumista pikkuhiljaa kohti oikeutta surmata miljoonia syntyperän perusteella. ”Yksityistäisin kaikkien valtionyhtiöiden” visiossa järjestelmä, kuten rahan vallan yli harjoitettu valta, on onnettomuus – ja ne virkamiehet kans – ja valtio näyttäytyy kaikista onnettomuuksista suurimpana.
Ikuisuudesta Tolvanen kirjoittaa näin:[10]
” |
|
” |
Entäpä ilmastonmuutos?
” |
|
” |
Ja paitsi siihen, niillä tulee myös olemaan enemmän resursseja mm. kasvattaa vaaleanpunaisia elefantteja ja sitten surmata ne tuhansin puukoin.
” |
|
” |
Tolvanen kannattaa oppivelvollisuuden poistamista ja koulutuksen täyttä yksityistämistä.[11] Kilpailu jalostaisi tällöin koulutuksesta parempaa myös vähäosaisille, vaikka mahdollisuuksien tasa-arvo tässä suhteessa olisikin huonompi. Parempi koulutus merkitsee bloggarin määrittelyssä enemmän työllisyyttä tuottavaa, joten sikäli otsikko Julkinen koulutus ja oppivelvollisuus eivät ole vauraan sekä sivistyneen yhteiskunnan edellytys pitäisikin kutinsa, jos eläisimme Aleksi Tolvasen maailmassa. Tolvanen viittaa esikoulupakkoisan ajan Iso-Britannian ja Yhdysvaltain koulutuksen menestystarinaan: vanhemmista ”lähes kaikki” hommasivat lapsensa yksityisiin kouluihin. Yhtään jutun kokeilussa nykyaikana ei olisi väliä sillä, miten helpoksi on muodostunut markkinoinnissa mielikuvilla sisällön sijaan menestyminen sekä ennenkaikkea johonkin tiedonhakunopeuteen ym. panostava wikipediasivistys. Vain jokin Hommaforumin tasoinen julkisen keskustelun tuottaja voisikin olla tarpeeksi kyyninen, suorastaan kevytparanoidi, nähdäkseen ongelmia Tolvasen ideassa[12].
Tolvanen argumentoi vielä, että yleinen oppivelvollisuus ja julkinen koulutus loukkaavat ihmisten vapautta sisällöllisesti. Kieliasun erikoisuudet palvelevat tälle retoriikalle ominaista identiteetin hämärtämistä ja kiinnittävät siihen huomion:
” |
|
” |
Tolvanen jättää siis epäselväksi, pitääkö hän lapsia vanhempien yksityisomaisuutena vai heidän yksilöllisyytensä symbioottisina jatkeina.
Kirjallinen ura[muokkaa]
” |
|
” |
Katso myös[muokkaa]
Viitteet[muokkaa]
- ↑ http://aleksitolvanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78257-kapitalistinen-markkinatalous-on-eettisesti-ylivertainen-yhteiskuntamalli
- ↑ oik. Aleksi Tolvanen – Nuori, kansainvälinen ja liberaali.
- ↑ ”Haluan nopeasti työelämään, mieluiten Lontooseen rahoitusalalle investointipankkiiriksi tai varainhoitoalalle. Jos tekee sillä alalla uraa, saa asiantuntijaimagon ja voi esimerkiksi kommentoida uskottavammin julkisessa keskustelussa.” http://www.kylteri.fi/post/78536065748/provosoitko-tahallasi-aleksi-tolvanen
- ↑ http://aleksitolvanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139040-opintotuki-lakkautettava-ja-yliopistot-yksityistettava
- ↑ http://aleksitolvanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123512-lapsilisat-ja-kaikki-muukin-sosiaaliturva-poistettava
- ↑ http://aleksitolvanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/153245-yksityistaisin-kaikki-valtionyhtiot
- ↑ ”Suomi on talouspoliittisesti erittäin fasistinen maa. Oikeastaan fasismi on vain sosialismin eräs spesifi osa-alue tai muoto. Kummassakin on kyse liberalismin vastaisesta valtiojohtoisuudesta. Mittavan sosialismin lisäksi Suomen julkinen sektori ja poliitikot ovat kunnostautuneet myös fasismissa leveällä rintamalla. Itse olen liberaalina yhtä paljon antifasisti kuin antisosialistikin.
Fasismissahan on talouspolitiikassa kyse siitä, että valtio kontrolloi erinäisin keinoin yritystoimintaa. Yleisimpiä keinoja ovat suoraan valtio-omisteiset yritykset ja firmojen kansallistaminen tai yritystoiminnan ohjailu valtion rautakouralla esimerkiksi byrokratian, sääntelyn ja lainsäädännön kautta. Yksityisomaisuuden sääntelykin on yksityisten omistusoikeuksien rajoittamista. Tietenkin valtion on helpompi kontrolloida osittain tai kokonaan valtion omistamia yrityksiä, minkä vuoksi valtio-omisteisuus on fasisteille mieluisampaa.
Periaatteena on kuitenkin yritystoiminnan mielivaltainen alistaminen valtion palvelemiselle. Esimerkiksi siis jo ihan pelkkää verotusta voidaan pitää sosialistisen lisäksi myös fasistisena, koska verotus vaikeuttaa ja vääristää aina yritystoimintaa valtion palvelemisen perusteella. Jo fasismin määrittelystä siis ilmenee sen rinnasteisuus sosialismiin. Esimerkiksi vasemmistolaisten ja sosialistien tyypillinen fasismin vastaisuus on siis vain tekopyhää valehtelua, sillä fasismi on heidän oman ideologiansa yksi osa-alue tai päinvastoin.” - ↑ sic
- ↑ ks. myös Weimarin tasavalta
- ↑ http://aleksitolvanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46603-ymparistoongelmat-uhkaavat-vapaa-markkinatalous-ja-kapitalismi-pelastavat
- ↑ http://aleksitolvanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/47875-julkinen-koulutus-ja-oppivelvollisuus-eivat-ole-vauraan-seka-sivistyneen-yhteiskunnan-edellyty
- ↑ ”Libertarismi on uskonto siinä missä kommunismi tai monikultturismikin. Kuten tuostakin tekstistä käy ilmi, hänelle vääryys on aina vääryys, eikä ole olemassa suurempia tai pienempiä vääryyksiä. Lapsilisät ovat yhtä väärin kuin kehitysmaiden pummien houkutteleminen tänne, vaikka jälkimmäinen johtaa pitemmällä aikavälillä merkittävästi suurempaan verorahojen haaskuuseen. Hän vaikuttaa vielä aika epäkypsältä kirjoittajalta. Tuota kirjoitusta on tykätty Facebookissa yli 10 000 kertaa, mutta se ei välttämättä ole asialleen parhaaksi. Noin karkeaa tekstiä vastaan olisi helppo käydä, mutta ainakaan kommentoijat eivät ole sitä vielä havainneet.” – nimim. Ajattelija2008 [1]
- ↑ sic
- ↑ sic
- ↑ sic
- ↑ sic
- ↑ sic
- ↑ http://aleksitolvanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56063-julkinen-koulutus-uhkaa-uskonnonvapautta
- ↑ https://www.youtube.com/watch?v=81Ejyr-ddgw
- ↑ https://www.facebook.com/aleksierik.tolvanen/posts/10203124480461445
- ↑ Aleksi Tolvasen Twitter
- ↑ Ks. myös Alt-right edistää libertarismin päämääriä (28.3.2017) (Archive.is). ”Yleisesti ottaen ajatukset ja tunteet kansallismielisyydestä sekä rakkaudesta omaa perhettä, lähimmäisiä ja rotua kohtaan ovat tavallisesti aivan luonnollisia, eivätkä ne edellytä minkään valtiojohtoisen ideologian kannattamista (Bokhari & Yiannopoulos 2016). Sen sijaan patoutunutta vihaa täynnä olevat vasemmisto, punavihreät, pseudoliberaalit yms. pyrkivät usein tukahduttamaan näitä luonnollisia tuntemuksia.”
- Filosofit
- Lapset
- Paskiaiset
- Idiootit
- Nössiäiset
- Psykopaatit
- Suomalaiset poliitikot
- Mielipidevaikuttajat
- Kokoomusnuoret
- Internet-persoonat
- Meemit
- Esimerkit siitä, miltä hyvän sivun pitäisi näyttää
- Artikkelit, joita ei ole julkaistu Wikipediassa
- Kaverit, joiden naamalla on aina todella vituttava ilme
- Nolot jätkät
- Väärinymmärretyt nerot
- Tyyli-ikonit
- Trollit
- Räppärit
- Surrealistiset runoilijat
- Kusipäät
- Huijarit