Al Neri

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Brando.JPG
HUOMIO! – Tämä artikkeli on Corleonen mafiaperheen suojeluksessa! Vandalisointi ja muu idioottimaisuus palkitaan erittäin kivualiaalla tavalla...

Albert "Al" Giovanni Neri (s. 15. kesäkuuta 1915, New York) on italialaissyntyinen, mutta amerikkalainen gangsteri, joka kuului Corleonen mafiaperheeseen. Hän on kuulunut Donien Vito-, Michael-, Sonny- ja Vincent Corleonen luotettavimpiin miehiin. Neri myös surmasi casinomies Bugsy Siegelin vuonna 1949, Don Vito Corleonen käskystä.

Al Neri aloitti uransa New Yorkissa poliisina. Hän kuintenkin alkoi työskennellä Corleonen mafiaperheelle 30-luvun lopulla, koska perhe oli hänestä niin mukava (Ja maksoi Nerille mukavia lahjuksia). Hänelle annettiinkin tehtäviä, ja hän heikensi poliisien voimia Corleoneiden jahtaamisessa ("Se on ihan kiltti viaton pikku perhe"). Myöskin hän tappoi ajankuluksi huumediilereitä, huoria sekä masokisteja. Lopulta hänen toimensa poliisissa selvisivät, ja Al joutui oikeuden eteen 1944. Kuintenkin Vito Corleone lähetti lakimies Tom Hagenin puolustamaan Alia, ja tuomari vapautti Alin, koska Corleonen perhe uhkaili tuomaria hevosenpäällä.

Sitten Neristä tuli Corleonen perheen luottomies ja pian caporegime, ja sen jälkeen häneen luotettiinkin. Neri tosiaan oli, ja on yhä lojaali Corleoneille. Hänet määrättiin tappaamaan Bugsy Siegel maksamattomien velkojen takia. Hän salamurhasi pari muutakin velallista, sillä hänen asekäsi kaipasi työtä. Neri myös ampui täyteen reikiä Kolmion Mafian pikkupomon, sekä Barzinin mafiaperheen Don Emilio Barzinin perheen puhdistuksissa 1955.

Al Neri kohosi 1950-luvun lopulla Michael Corleone luotettavimmaksi mieheksi. Don Michael jopa uskoi hänelle sukulaisrakkautta koskeneen tehtävän, nimittäin Fredo-veljensä murhaamisen. Neri ampuikin tätä takaraivoon iloisella pikku kalaretkellä.

Al Neria on syytetty osallisuudesta Cafe Louisin verilöylyssä vuonna 1972, mutta häntä vastaan ei ole pitäviä todisteita.

Al Neri joutui sairaalaan vuonna 1982 jouduttuaan Maskilan Mafian ampumaksi. Neri kuintenkin selvisi hengissä, ja kunnioitus Neriin oli jo niin suuri, että Maskilalle kostettiin julmalla tavalla, nimittäin hevosenpäällä sängyssä. Lisäksi heidän kalliit kaviaarinsa vaihdettiin hernekeittoihin, jonka seurauksena kolme ihmistä tukehtui pieruihin.

Neri sairastui korvanvasarasyöpään 1986, mutta hän selvisi siitä. Iäkästä Neriä yritettiin vielä kerran tappaa vuonna 1988. Hän jälleen selvisi hengissä, mutta joutui jalkoihin kohdistuneiden singon ammusten takia käyttämään loppuikänsä pyörätuolia. Hänellä on vielä tänä päivänäkin suutariksi jäänyt kranaatti vasemmassa jalassa.