Ajattelu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Kyllähän ajatukset on aina mielessä.”

~Jonne, Temptation Island Suomi

Ajattelu on assosiatiivinen prosessi. Seuraavassa esimerkissä se aloitetaan kysymyksellä "Missä olen?"

Missä olen?[muokkaa]

Olet tyhjiössä. Mitä näet? Näen karvaisia hikijumppaajia. Mitä hikijumppaajat tekevät sinulle? Työntävät jättikokoisia napojansa suuhuni. Haluasitko pysyä tässä paikassa? En tiedä. Et tiedä?! En tiedä. Siinä tapauksessa kutsun psykoterapeutin tänne. Nalle puh tule tänne. Mikä on ongelman nimi? Ajatteluni kaipaa ulottuvuutta. Mitä vitun ulottuvuutta? No sellaista ulottuvuutta, että voin kutsua ajatteluani filosofiseksi ja jakaa sitä kansalle kirjan muodossa. Mihin sinä tarvitset kuuluisuutta ja muiden hyväksyntää? Että pääsisin pukille. Huomaan että sinulta puuttuu ulottuvuutta ajattelukyvystäsi. Mitä voin tehdä asialle? Et mitään. Synny uudestaan äläkä ole noin helvetin tyhmä. Tyhmä? Kuka on tyhmyydestä puhunut? Mistä tiedän että henkilöllisyytesi ylipäätänsä on Nalle Puh? No jos olisin alkueliö, huomaisit. Enkä huomaisi. Huomaisit. Enkä huomaisi. Huomaisit. Ei minua kiinnosta. Se on sitten ensimmäinen askel kohti henkevää ajattelua. Niinkö? No kyllä. Toinen askel sisällyttää World of Warcraftin pelaamista ja vessassa käyntiä. Oih kiitos hyvä mestari. Nyt elämälläni on uusi ihana merkitys. Ole hiljaa, minua ei kiinnosta. Kiinnostaa kiinnostuksesi, idiootti.

Ajattelijaa ei häiritä

Kivi ja Harja[muokkaa]

Kiinnostaako vielä ajattelu? Kurkataanpas eteenpäin. Tässä kuvassa näet norsun verkkarit jalassa. Mitä ajattelet? Norsun haaroja. Ei! Sinun tehtäväsi on oppia herkkä, filosofinen ajattelutapa. Ajattele norsua pallona. Pallona, joka on punainen, mutta ilman kimmoisuutta. Mitä järkeä siinä sitten on? Naama kiinni ja kuuntele. Olemme nyt pääsi sisässä koko ajan keskustelemassa, etkä hetkeäkään epäile ettet olisi hullu? Hmm... Hullu ei voi ajatella filosofisesti. Hullut ovat yksinkertaisesti tyhmiä. Tyhmiä? Mielestäni ihmisten joukkomurhaaminen on viisasta. Asiasta toiseen, sinua viedään todellisessa maailmassa sairaalaan juuri tällä hetkellä? Minkä takia? Koska olet idiootti. Mistä näin päättelet? Koska vain idiootti sammuu juotuaan 2 litraa omenamehua... Ekosysteemissäsi on jotakin häikkää. Mitä häikkää? Olen tavallinen ihminen. Tavalliset ihmiset eivät voi olla filosofisia. Sitten olen erilainen. Ja et filosofinen. En. Aivan. Käydäänkö uimassa? Kyllä käydään. Laita sinä uimashortsit niin minä pistän pikkuhousut jalkaan. Oukkidoukki. Minne mennään uimaan? Mites olis Yyteri? Ei käy. Olemme sisälläsi, joten käymme uimassa rakossasi. Kiva juttu... En taida uida. No mitä vittua sä vikiset voisit vähän rakentavammin joskus ajatella ehkä minua ei kiinnosta opettaa tollaisia idiootteja niinkuin sinä, naama kiinni ja juo sitä omaa pissaasi senkin hölmö!

Nostalgista ajattelukykyä[muokkaa]

Olemme matkanneet nyt 100 kilometriä ajan ja iäisyyden halki. Mitä näemme? Luolan joka pursuaa värikkäitä karamellirakeita. Mitä nyt? Iske kiinni. Karkki? Joo. JEE!! Karkkia siis. Naama kiinni! Vittu mitä vittua?! Syvässä ajattelussa ei voi koskettaa mihinkään konkreettiseen, kiinnostaako? Joo. Kiinnostaako? Joo. Ei kiinnosta, kiinnostaako. Ei muakaan kiinnosta, kiinnostaako sua mikä mua kiinnostaa. Kiinnostaa. Joo. Ruokaa. Et voi olla nälkäinen omassa päässäsi. Ai en vai? Arvaas mitä: ruumiisi kuoli äsken. Joudut elämään näin koko ajan loppuun asti. Jaa. Aika mälsää. Niin on. Mennäänkö ostamaan koira. Joo, mennään vaan. Koirakauppa on vasemmassa älykkyyslohkossa. Ihmisillä ei ole niistä kumpaakaan. Onneksi olen kala. Niinpä, hyvä juttu. Itse mahtava Hulk on pitämässä koirapuotia aivoissasi. Se on vihreä ja haisee. KIVAA!!! Aivan. Se on todellakin kivaa. Mitä sanoisin jos saisit nyt ikuisen ummetuksen. Mitä? pystytkö tekemään niin? En. Jaa. Jos joku on oikeasti lukenut tätä tekstiä alusta tähän pisteeseen, on hän varmaan saavuttamassa astraalista käännepistettään. Mitä sitten tapahtuu? Hän kuolee. Kuolema Klux Klux Klaanille, sillä he yrittivät nirhata kaikki hyvät N'Ubunturäppärit. Hehän ovat ihan perseestä. Paitsi Ilkka Jääskeläinen ja Obi-Wan Kenobi. Näin on. Kiinnostaa--

Tämä oli esimerkki ajattelusta. Koittakaa sitä joskus ja kohdatkaa astraalinen käännepisteenne.

Katso myös[muokkaa]