Abduktio

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Abduktio tapahtuu. Kyseessä on tietenkin taitelijan näkemys tapahtuneesta, sillä muutenhan tilanteella olisi todistaja. Vai olisiko?[1]

Abduktio tarkoittaa ihmisen kokemusta siitä, että avaruusolennot kaappaavat hänet. Tämä tapahtuu yleensä kun kaapattava on nukkumassa kotonaan, surffailemassa netissä tai ajamassa autolla [2].

Ylipäätään kaikki sellaiset tilanteet, joissa henkilö on yksin tai väsyneessä tai kyllästyneessä tilassa, lisäävät avaruusolentojen ilmenemisen mahdollisuutta. Tämä johtuu tietenkin siitä, että avaruusolennot ovat ovelia, eivätkä halua joutua kiinni. Siksipä esimerkiksi todistajat kaappaukselle estävät avaruusolentojen kaapatuksi joutumista, ellei sitten tapahdu ns. ryhmäkaappausta.

Abduktioihin liittyviä tuntomerkkejä[muokkaa]

Abduktioon liittyy monenlaisia, mitkä enemmän ja mitkä vähemmän luotettavia tuntomerkkejä, joista on niiden riittoisuuden vuoksi tehty ranskalaisin viivoin laitettavaan listaan hyväksyttäviä kohtia.

Tästä syystä Fox Mulder onkin koonnut haastattelukokeen, jossa edetään kohti todennäköisyyttä siitä, että kyseessä on todella abduktio eikä vain jonkun huomiota kaipaavan sekopään selittelyn tuotos.

Ensimmäinen kerros[muokkaa]

Kohde saattaa kokea, että häneltä katoaa aikaa. Kyse saattaa olla joistakin minuuteista, tai voi olla kyseessä oikein kunnon tujaus, ja kerralla katoaa ihan tunteja tai päiviä

Kohde kokeen merisairauden, korkeuserojen tai asennevammaisuuden kaltaista fyysistä heikkoutta. Saattaa jopa ilmetä tilanteita, joissa kehon osat reistailevat kokemusten vuoksi.

 • Lentämisen/Kohoamisen tunne

Kohde kokee, että hän on noussut ilmaan tai että hänet on nostettu ilmaan, millä tavalla oletetun abduktion voi päätellä tapahtuneen. (Avaruusoliot tunnetusti eivät uskalla laskeutua maapallon pinnalle, sillä joku vittumainen lappuliisa ihan varmasti yhyttää heidän aluksensa laittomasta parkista, vaikka kuinka olisi näkymättömyyssuojat päällä ja kaikki muukin tehty. Linnaahan se tarkoittaisi, kun poloisilla alieneilla ei olisi maapallon rahaa, millä maksaa.)


Nämä kohdat eivät vielä todista paljon mitään, sillä jokainen pillerinisti ja alkoholisti pystyvät jopa aivojensa toiminnan heiketessä selittämään tällaisia kokemuksia.


Toisen asteen yhteys[muokkaa]

Abduktion kohde (jos tämä ei ole Masokisti), luultavasti ei pidä kokemustaan mielekkäänä, ja tämä saattaa jopa olla sitä mieltä, että kyseessä on painajainen.

Usein abduktion kohteet kertovat myöhemmin, että heidät alistettiin kaikenlaisille inhottaville kokeille sekä tutkimuksille, joiden kaltaisia he eivät ole koskaan ennen kokeneen ja jotka rampauttivat heidät henkisesti.

Kohteet voivat valittaa, että heidän mahdollisuutensa taistella vastaan tai ylipäätään liikkua rajoittuivat kokemuksen aikana, jopa ilman että sitä olisi millään selvillä keinoilla ajettu läpi.


Nämäkään selitykset eivät vielä riitä minnekään Mulderin silmissä, sillä jokainen hammaslääkärikäynti, dementoituneen haastattelu sekä mikä tahansa parisuhde tuottavat edellä kuvatut kokemukset.


Kolmas huti[muokkaa]

 • Ruumiista irtaantuminen

Kohde voi kokea irtaantuneensa ruumistaan tai muulla tavalla tulleensa henkisen kokemuksen lähteeksi. (Tämä vaatii tarkkaa haastattelua, sillä lentokoneesta tippuminen ei ole tällainen kokemus, vaikka voisikin tuntua siltä.)

 • Telepaattiset kokemukset

Kohde voi kokea, että tämä voi puhua sanomatta mitään, tai että hänelle puhutaan ilman sanoja

 • Seuraamisen tunne

Kohde voi tuntea, että häntä edelleen seurataan, että hänelle välitetään viestejä ilman suoraa puhetta tai että hänen hampaissaan oleva implantti lähettää radioviestejä[3].


Mikään tästäkään tosin ei vielä tarkoita mitään, sillä kaikki nuo kuvaukset sopivat hihhuliin sekä pettämistä harkitsevaan häntäheikkiin.


Lähikontakti[muokkaa]

 • Kohtaaminen

Kohde kertoo havaintoja harmaista, pienistä olennoista, jotka kommunikoivat telepatialla, joiden iho on harmaa ja joiden silmät ovat lasittuneet, sieluttomat ja suuret.


(Tämä kohta voi tosin tarkoittaa myös, että on vieraillut vanhainkodissa)


 • Törmäys

Kohde kertoo paenneensa tummanpuhuvaa ja torahampaista elukkaa, joka halusi selvästi joko munia kohteen vatsaan tai syödä tämän.


(Tämä tilanne voi tosin myös seurata siitä, jos hakkuu ex-vaimoaan.)


 • Metsästys

Kohde voi kokea, että hänet yritetään voittaa älykkyydessä, jonka jälkeen hänelle tehtäisiin lääketieteellisenä toimenpiteenä pääkallon poisto]] rastapäisen kammotuksen toimesta.


(Kyse voi kuitenkin olla vain maksamattomista huumeveloista)


 • Tapaaminen

Kohde voi kertoa iloisen tarinan siitä, miten tämä kohtasi ruskean värisen ystävän, joka opetti tälle kaikenlaista kivaa ja uutta ja teki ihmeellisiä asioita hänen kanssaan.


(Tosin jos tämän tarinan kertoo lapsi, niin se voi myös olla nahkatakkinen setä pakettiautollaan)


Lopputulos[muokkaa]

Jos haastateltavan kanssa on päästy neljän kerroksen verran eteenpäin, eikä mikään vieläkään näytä vaikuttavan tarpeeksi epäilyttävältä kumotakseen väitettä, Fox Mulder kiittää, kumartaa ja poistuu luvaten suojella sinua ja palata asiaan pian[4].

Noin tuntia myöhemmin tulee mustia pakettiautoja, sinä matkustat mielenkiintoiseen paikkaan ja tutustut kansallisen turvallisuuden nimissä toimivan organisaation kiertoajelulle.

Abduktiivinen päättely[muokkaa]

Abduktiivinen päättely tarkoittaa päättelyä, jolla päästään abduktiosellisesti parhaaseen saatavilla olevaan selitykseen eli siihen, että avaruusolennot ovat kaapanneet henkilön. Abduktiivisessa päättelyssä keskeisintä on se, että ufokaappaus perustellaan siten, että kaikki saatavissa oleva todistusaineisto viittaa avaruusolentoihin.

Abduktiivisessa päättelyssä johtopäätös ei seuraa premisseistä väistämättä, vaan se voi olla myös epätosi, vaikka kaikki esitetyt premissit olisivat tosia. Johtopäätös on kuitenkin, etenkin avaruusolentojen ystävistä, "riittävän hyvä".

Viitteet[muokkaa]

 1. On monenlaisia todistajia. On eläviä todistajia. On kadonneita todistajia, joiden lausuntoa ei ehditty ottaa...
 2. Viimeksimainittua tosin tehdään kovin harvoin sisätiloissa, mutta teoreettisestihan se on aivan mahdollista.
 3. Tämä kohta tosin voi olla vain aiemmin haastattelussa ohi sivuutettu hammaslääkärin suorittama pila
 4. Laskekaa itse. Montako kaveria Mulder LUPAA PELASTAA ja montako hän oikeasti koko sarjan mitassa ONNISTUU PELASTAMAAN. Ihme, että miehellä on ainuttakaan kaveria, kun toinen on sellainen pahan ilman lintu...

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]