Aasia

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

”Perillä ollaan, kaverit!”

~Kristoffer Kolumbus

”Kuka on tuo idiootti?”

~Intiaani pusikossa
Ettei se nyt voi mitenkään jäädä epäselväksi...

Aasia on osa maailmaa. Se sijaitsee Euroopan ja Afrikan toisella puolella sekä Kolumbuksen märissä päiväunissa[1]. Sanoisinpa jopa, että Aasia on 'maanosa'.

Historia[muokkaa]

Nykykäsityksen mukaan Jumala loi Aasian samaan aikaan kuin muunkin maailman. (1800-luvulla varsinkin Britit olivat ihan varmoja, että Jumala oli ensin harjoitellut Aasian avulla ja vasta sitten luonut sivistyksen kehdoksi Euroopan, mistä he pitivät todisteina kiinalaisia sekä ”niitä muita vinosilmiä”.)

Ensimmäiset asukkaat olivat kenguruja ja sisiliskoja[2], joita Aasiassa ei kuitenkaan tiettävästi ole ollut. Aatamin ja Eevan jälkeläiset sijoittuivat alueille vasta sittemmin. Siitä eteenpäin he ovat katuneet tuohon arojen ja lieteseutujen kauhuun juuttumista niin paljon, että he tappelevat pahaa oloaan keskenään kuin pahaiset kakarat. (Ero on siinä, että pahaisia kakaroita ei aseista Yhdysvaltojen hallitus… Tai toisaalta.)

Sen jälkeen aasialaiset päättivät keksiä tapoja, joilla puolustaa itseään. Kiinalaiset keksivät laittaa kiviä päällekkäin, japanilaiset keksivät pitkän ja terävän viivoittimen, ja siperialaiset keksivät pakkasen. (Ilman sitä nykyistä Venäjää tuskin olisi olemassakaan.) Kenties parhaan metodin keksivät kuitenkin thaimaalaiset kommandot, jotka naamioituivat naisiksi ja pääsivät siten kurkunviiltoetäisyydelle vihollisesta. Tämä perinne on säilynyt paikoitellen nykypäiviin asti. Välillä käy tosin lapsuksia, kun länsimaalainen turisti maksaa poikatytölle sellaisen summan tämän palveluksista, ettei poikatyttö kestä suorittaa tehtäväänsä ja muuttuu itse länsimaisen dekadenssin osaseksi[3]

George W. Bush pitää koko maanosaa lastensadun tuotoksena, sikäli kuin muistaa mitä hänen lapsensa ovat siitä hänelle lukeneet. Itse hän ei ole tunnustautunut lukutoukaksi.

Maantiede[muokkaa]

Aasiassa on maata, mutta se on ihan huonoa. Pohjoisessa on liian kylmä, mutta koska alue on niin suuri, sitä ei saa siirrettyä millään etelämmäksi. Ei se auttaisi kuitenkaan mitään, kun etelässä on malariasääskiä ja lännessä sitäkin monta kertaa pahempi epidemia; taleban. Idässä maa on yleensä siedettävää, mutta sitä riittää vain niin kauan kuin maa pysyy paikallaan. Kun se ei pysy, maisema näyttää samalta kuin vanhainkodin hoitohuoneissa. Kaikki on kaatuneena ja ihmiset tärisevät.

Yleisesti ottaen parhaat näköalat ovat ehkä Uzbekistanissa[4]. Indonesia on kiva.

Politiikka[muokkaa]

"Haluan... tuon kansalaisen aamiaisekseni" - Keisari[5]

Aasiassa on useita maita, joista osa on tasavaltoja, joskus jopa kansantasavaltoja. Nämä tasavallat ovat tavallisesti yhtä tasavaltaisia kuin lapsiperhe, jossa valta on jaettu tasan vanhempien kesken ja lapset saavat totella tai itkeä tai totella[6].

Monissa Aasian maissa hallitus on rauniot siitä dynastiasta tai muusta vuosituhansia vanhasta kulttuurista, jonka länsimaalaiset kävivät raiskaamassa heti löydettyään sen. Yleensä tätä kulttuurien polttohautaa pitää lähestyä varovasti, sillä se on räikeän värinen, äänekäs ja liikkuu kuin virtsa viemäriin, pyörteillen ja ympäristöstä välittämättä. Tällaisissa oloissa löytää mielenkiintoisen fuusion, jossa käyttäytyminen sekä työmoraali ovat suoraan keisarillisesta hikipajasta mutta alueen ulkoasu kuin huonoimmasta japanilaisesta manga-lehdestä. (Poikkeuksen tekee Japani, jossa ei missään oloissa löydä yhtään isosilmäistä ja koulutytön vaatteisiin pukeutunutta japanilaista, paitsi ehkä television viihdeohjelmista, vaikka etsisi koko päivän. Sen takia mangaa varmaan kirjoitetaan juuri Japanissa.)

Joukossa on myös maita, joilla ei ole valtiomuotoa, kuten Kirgisia. Kukaan ei ole kestänyt viettää alueella niin pitkään, että osattaisiin selittää miten ihmeessä sellainen elämänmuoto voi pysyä pystyssä.

Väestöjakauma[muokkaa]

Aasialaisista 100 % on aasialaisia. He jakautuvat myös pienempiin ryhmiin. Esimerkiksi Indonesian asukkaat ovat indonesialaisia ja Portugalin asukkaat portugalilaisia. Havainnollistuksen Portugali ei liity Aasiaan.

Aasialaisia ei voi tunnistaa aasialaisiksi kysymättä heiltä "Päivää, oletteko aasialainen?" On arvioitu että osa aasialaisista on kiinalaisia ja toinen osa intialaisia. Kuitenkin kiinalaisten mielestä kaikki aasialaiset ovat kiinalaisia, ja intialaisten mielestä kukaan intialainen ei ole aasialainen. Ehkäpä siksi, että Intia oli aikaisemmin brittien siirtomaa, ja he tekivät intialaisista eurooppalaisia laajalla plastiikkakirurgialla.

Kulttuuri[muokkaa]

Aasiassa on kulttuuria, mutta siitä ei ole paljoa tietoa pääasiassa tiedon puutteen vuoksi.

Jos aasialaiselta yrittää kysyä jotakin heidän kulttuuristaan, he eivät vastaa. Jos he taas vastaavat, he vastaavat vain saatuaan vanhemmilta luvan. Silloinkin vastaus on tasan se, mitä vanhemmat sallivat heidän vastata. Jos he erehtyvät vastaamaan väärin, heidän odotetaan tekevän itsemurhan suvun kunnian pelastamiseksi. Jos he epäonnistuvat siinäkin, vanhemmat tappavat itsensä häpeästä. Tiedon hankkimisen hankaluutta lisää se, että useat rituaalit sekä perinteet ovat niin vanhoja, että vain joku aasialaisen kaukainen esi-isä voisi yrittääkään päätellä, kuka hullu ja miksi on mennyt sellaisen perinteen aloittamaan. Kauan haudassa maanneet esi-isät eivät ole pahemmin avanneet sanaista arkkuaan, mikäli siellä arkussa sanoja edes olisi.

Soundin järjestämän lukijaäänestyksen mukaan pidetään erittäin todennäköisenä sitä, että black metal syntyi jossain päin Aasiaa.

Mytologia[muokkaa]

Kulttuurista vuorovaikutusta tämäkin; länsimaalaisille paremmin tunnettu painajaishahmo on löytänyt tiensä kummittelemaan aasialaisen pariskunnan lomakuvien tiedostoihin

Kuuluisat aasialaiset filosofit väittivät rautakaudella, että Aasia on osa aasia. Nykyaikaisilla eläinkokeilla tätä ei ole kuitenkaan pystytty varmentamaan.

Samoin kuin muualla maapallolla, Aasiassa mytologia kerää enimmät materiaalinsa suoraan lähiluonnosta. Tästä syystä aasialaisiin kansantaruihin liittyvät usein tiikerit, lehmät, vesipuhvelit, esi-isät, vesitautinen kaukasialainen, todella pahasti eksynyt Hiiden hirvi, kuolemaa tuottavat enteet ja niiden hoitaminen jonkin eläimen rääkkäämisellä, ikuinen häpeä sekä jalkasieni.

Verrattuna länsimaiseen kulttuuriin, jossa hirviöt ovat sopeutumaan päin nykyaikaisen urbaanin elämänmenon kanssa, Aasiassa tiukka, hyvin perinteinen ja jäykkä rakennuskulttuuri sekä asenteet pitävät huolen siitä, että ihmisten elämäntyyli sallii hirviöiden yhä olla tasan niin aikansa nähneitä kuin ne haluavat. Jos esimerkiksi jokin paikallinen kauhea peto lasten painajaisista ei muuten saisi saalista 2000-luvun Aasiassa, paikalliset puhkovat muutamalta lapselta silmät ja lähettävät heidät viidakkoon keisarin aikaisten aseiden kanssa, vähän kuin tasoitukseksi. Osasyynä tähän toimintaan on myös länsimaalaisten vaatimat kiintiöt, joiden mukaan Aasian kansantarujen hirviöt eivät saa kuolla sukupuuttoon, jotta niitä voidaan edelleen vangita eläintarhoihin sekä käyttää pienen peniksen jatkeena metsästyspalkintoina.

Ihan kiva, mutta välttämätönkö?[muokkaa]

Kun useat eri länsimaiset delegaatiot ovat kysyneet useilta Aasian mailta, miksi ihmeessä he hakkaavat koko ajan länsimaat tuotantoluvuissa, he lähettävät aina saman kuvatiedoston.

Kysymys kuuluu luonnollisesti, onko Aasialla yhä paikkansa uuden vuosituhannen länsimaisen demokratian ihanteissa?

Vastaus on ei, sillä aasialainen työmoraali yhdistettynä heimokulttuuritason ihmisoikeuksiin tarkoittaa sitä, ettei mitään länsimaista demokraattista kulttuuria tule olemaan enää muutamassa sadassa vuodessa. Jos Kiinassa kaikki kansalaiset loikkaisivat kerralla ilmaan ja tulisivat alas, länsimaista puolet tuhoutuisivat saman tien maanjäristyksien sekä tsunamien takia. Kiinan kannalta on kuitenkin kannattavampaa kilpailla orjatyöpalkoilla länsimaat ulos maailmankartalta, jolloin he eivät ole syyllisiä mihinkään.

Tätä kehitystä on pidätellyt lähinnä länsimaalaisia rakastavien jumalien suorittamat tuhot Aasiassa, mutta koska maailma on mitä on ja heidän palvojiensa määrä vähenee koko ajan, jossakin vaiheessa Aasian väkiluku kasvaa liian suureksi, saavuttaa kriittisen massan ja heidän tuhoamisensa jumalten vitsauksillakaan ei enää ole mahdollista. Väestölaskelmien perusteella tämä tapahtuu noin viidessä vuodessa, paitsi jos Kiina lakkaa tappamasta tyttölapsiaan, jolloin aika tippuu noin puoleen tuntiin. (Jos tuo puoli tuntia osuu Kiinalaisille merkittävän juhlapyhän kohdalle, tuo aika voi tippua vieläkin pienemmäksi.)

Viitteet[muokkaa]

  1. Eivät kaikki perverssit ole vasta 2000-luvulla ilmaantuneet
  2. No, oikeastaan siellä oli ensin dinosauruksia, mutta ei sukupuuttoon kuolleita kuuntele kukaan
  3. No eihän lypsylehmääkään kukaan tapa jos maitoa tulee! - Thaimaalainen poikatyttö
  4. Lähde ei suostunut paljastamaan itseään, sen paremmin Hikipedian perversseille kuin asiasisällön puolesta
  5. Aasiassa historia on seurannut muiden maanosien tavoin yleistä mallia; osa johtajista on valistuneita itsevaltiaita, ja osa on sitä toista ainesta.
  6. Tosin nykyaikaisessa vapaan kasvatuksen perheessä tämä asetelma saattaa kääntyä oireilun omaisesti päinvastoin

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

  • Melkein missä tahansa kotisi irtaimiston sisäpinnassa. Todennäköisesti myös vaatteissasi.