Nolla

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta 0)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nolla on eräs nykyisen kulttuurin tärkeimmistä aikaansaannoksista. Se keksittiin Intiassa Arabiassa Euroopassa, todennäköisesti jossakin päin Keski- tai Länsi-Eurooppaa. Nolla on empirismin näkökulmasta tyhjä mollura, joka on muodoltaan kuin donitsi, mutta soikeampi.

Kautta aikain ajattelijat, kuten filosofit ja tiedemiehet ovat käyneet keskustelua nollan keskuksen sisällöstä. Antiikissa suosituin oli Aristoteleen teoria, jossa hän esitti nollan keskustan olevan tyhjä; liikkumaton liikuttaja. Keskiajalla kirkko kielsi teorian ja ilmoitti, että nollan keskellä on paperista muodostunut valkea soikio. Internetin keksimisen jälkeen nollan keskustaksi on voitu osoittaa sähköisen 0-binäärikentän soikionmuotoinen pikseli-ilmenemisalue. Tämä ratkaisu tosin pätee vain sitä varten luotuihin tietokoneisiin, eikä siten varsinaisesti kosketa alkuperäistä kysymystä.

Ihmisistä esimerkiksi elämäm koululaiset, AV-mammat sekä incelit ja muut neitsyet luetaan usein nolliksi. Vuonna 2000 syntynyt nolla, jota ei aikajatkumolotossa lykästänyt, tunnetaan nollanollana. Onko olemassa pateettisempaa asiaa kuin se, että synnyt alle vuosi vuosituhannen vaihteesta? Ei. Jos vanhempasi olisivat panneet vuotta aikaisemmin, olisit nähnyt kaksi vuosituhatta, mutta ei sitten. Nyt joudut tyytymään hiekan syömiseen ja nuoremmillesi vittuilemiseen, sillä olethan sentään aikajanallisesti lähempänä '90-lukua kuin ne keskenkasvuiset pikkuvauvat. Ja sinut lykittiin menemään ysärin puolella, joten itse asiassa olet elänyt kahdella vuosituhannella. Nollanollia nollampia ovat siis nollaykköset, jotka eivät edes pääse vittu baariin. Söisivät paskaa.

Katso myös[muokkaa]

Numerot
Nolla - Yksi - Kaksi - Kolme - Neljä - Viisi - Kuusi - Seitsemän - Kahdeksan - Yhdeksän - Kymmenen - Neljäkymmentäkaksi - Kuusikymmentäyhdeksän - Sata - Kolmesataakolmetoista - Kuusisataakuusikymmentäkuusi - Tuhat - Miljoona - Ääretön