-

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lähettikö diilerisi sinut vahingossa tänne? Ei huolta, etsimäsi on vain klikkauksen päässä.

- on eräs välimerkki. Se on erittäin kiintoisa objekti, sikäli kun sillä voidaan ilmaista yhdysmerkkiä, tavuviivaa, ajatusviivaa, repliikkiviivaa, ranskalaista viivaa ja miinusmerkkiä. Nyt näin yhtäkkiä joku voisi väittää ettei em. viivoilla ole lainkaan eroa, mutta tällöin tapahtuisi huomattava typografinen virhe, sillä kyseisiä viivoja on luullun kahden sijasta neljää eri kokoa.

Näiden lisäksi on vielä kaksi vertikaalisessa suunnassa makaavaa viivaa, keno- ja vinoviiva. Myös niiden ero on selkeästi havaittavissa; vinoviiva kenoutuu vasemmalle, ja kenoviiva vinoutuu oikealle... vai kuinka se nyt meni? Muodoiltaan vino- ja kenoviivat muistuttavat etäisesti _-merkkiä, mutta tutkijat eivät ole saaneet selville vinojen viivojen keksimisaikakautta. Oletetavasti tavalliset viivat keksittiin jo varhaiskeskiajalla, kun taas kenot viivat keksi luultavimmin painokoneensa prototyypin seinään paiskannut Johannes Hensflesh Bin Laden Rum Gutenberg. Tutkijat tutkivat edelleen kenojen viivojen ja Gutenbergin yhteyttä.

Katso myös[muokkaa]

Aakkoset
A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö, !, ?, #, &, (, ), ^, *, -, +, /, Π, , ¿