Ääni

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Sun pitää kuunnella aineen ääniä. Ja ääniä äänien takaa”
~Tuomari Nurmio
”Kuulen äänen, kuulen äänen, sen, sen, sen, enää sure en.”
~Eppu Normaali

Ääni on yksinkertaisesti aineessa etenevää aaltoliikettä. Ääniä on paljon erilaisia. Ääniä tulee kokoajan kaikkialta. Olet joutunut kuuntelemaan ääniä koko elämäsi, jollet sitten ole kuuro. Ja joudut kuuntelemaan vielä vuosia. Jossain vaiheessa sinusta alkaa tuntua siltä ettet jaksa enää. Äänet alkavat ahdistaa. Yhtäkkiä kuitenkin huomaat, että alat kuulemaan yhä selkeämmin ja selkeämmin kaikista pienimpiäkin ääniä. Sellaisia, joita muut eivät kuule. Ja kun kuuloaistisi on tästä kehittynyt tarpeeksi, voit kuulla ääniä jopa pääsi sisältä. Ja niitä ääniä kannattaa totella...

[muokkaa] Yleistä

Äänet jakautuvat kahteen alaluokkaan; päänsisäpuolisiin ja päänulkopuolisiin ääniin. Tiedän, että tämä saattaa olla hieman hämmentävää jos olet ääliö, mutta se ei ole vakavaa. Haluaisit varmaan tietää miten erotat päänulkopuoliset ja päänsisäpuoliset äänet toisistaan. Aina et tähän pystykään, mutta tunnistamalla äänenlähteen esimerkiksi diileriksesi taikka poliisiksi, voit turvallisesti olettaa äänen olevan päänulkopuolinen. Jos taas äänenlähde on esimerkiksi julkkis taikka nainen, voit olettaa kyseisen äänen olevan päänsisäinen, koska kuuluisuuden henkilöt ja naiset eivät tunnetusti puhu sinulle.

[muokkaa] Uusi teoria

Uuden testausvaiheessa olevan teorian mukaan ääni on aine. Esim. tietyllä aallonpituudella ääni reagoi kemiallisesti lasin kanssa ja lasi hajoaa. Lähde? Toinen asia, joka tukee tätä teoriaa on se, että kun joku oppii uuden sanan hän toistelee sitä useasti elämänsä aikana, eli ääni menee korvasta sisään ja tulee suusta ulos, mutta aivot myös kopioivat ääntä, eli ääntä voi luoda myös keinotekoisesti. Lähde? Ääni siis jakautuu silloinkin kahteen alaluokkaan aitoihin ja kopioihin.

Wiki letter w.png Tämä artikkeli on tynkä. Artikkelin kirjoittajat ovat todennäköisesti myös.
Ole Hikipedian kaveri ja laajenna artikkelia.
Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruustiedot

Muuttujat
Toiminnot
Valikko
tärkeitä
foorumi
Työkalut