Posti

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 15. syyskuuta 2021 kello 16.48 käyttäjän Täi (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Postilaatikot Lehto, Rahikainen ja Määttä kovennettua kärsimässä. Golgata 1941.

Posti on suomalainen postilaatikoiden muodostama ammattiyhdistys. Vaikka Posti kiivaasti ajaakin postilaatikoiden oikeuksia, tämä ei ole estänyt ilkeitä talonmiehiä ristiinnaulitsemasta postilaatikkoja ihmisten pihoihin.

Kansainvälinen postilaatikko-oikeusjärjestö Postnemsty onkin suositellut postiluukkujen asentamista kaikkiin maailman oviin, jotta postilaatikot voisivat jälleen elää vapaina ja onnellisina. Postnemsty tuomitsee yksimielisesti talonmiehien toimet.

Postimies saattaa olla myös isäsi, mutta asian selvittäminen saattaa olla jopa kohtalokasta (äidillesi), joten unohda koko asia ja nauti elämästäsi ja äidistäsi.

Triviaa[muokkaa]

Posti toimii tehokkaasti.
  • Postimiesten maalaamat taulut eivät suinkaan ole postmoderneja tai edes postimpressionistisia teoksia vaan paskaa.
  • Toisen maailmansodan aikana postimiehet merkattiin rintapieleen kiinnitettävällä paperinpalalla. Näistä merkeistä nähtiin mille rippi/keskitysleirille postimies lähetettiin. Nykyään näitä "postimerkkejä" näkee ainoastaan elokuvissa ja pikkujouluissa pomon rintapielessä.
  • Postin palveluja käyttämällä voi joutua ikuiseen kadotukseen (postilla on huone mihin se kadottaa tärkeät paketit kirjekuoret yms.)