Ero sivun ”Narkomaani” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (vitsi, jota en toistaiseksi osannut sitoa artikkeliin muuten kuin viitteen avulla)
p (lisää sisältöä)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Narkomaaneiksi''' eli '''narkkareiksi''' kutsutaan [[ihminen|ihmisiä]], jotka runsaan [[lääke|lääkeiden]] käytön seurauksena ovat huomattavasti normaaleja ihmisiä [[terveys|terveempiä]]. Narkomaanin [[huume|piristeiden]] kyllästämään ruumiiseen eivät tutkimusten mukaan pysty pesiytymään minkäänlaiset [[virus|taudinaiheuttajat]]. Narkkarit ovat myös eliminoineet [[ruoka]]myrkytysten riskin korvaamalla päivittäisen ateriansa reseptilääkkeillään. Onnettomuuksia välttääkseen he eivät yleensä lähde asuinpaikoistaan, jolloin he myöskin välttävät liikuntavamman saamisen riskin.<ref>Asuinpaikkana toimii yleensä ojan pohja, jossa saa myös raikasta ulkoilmaa</ref> Narkomaanit ajattelevat saavuttavansa elintavoillaan ikuisen [[elämä]]n, mutta toistaiseksi he eivät ole onnistuneet siinä.<ref>Ainakaan yksikään heistä ei ole vielä onnistunut pysäyttämään [[juna|luotijunaa]] paljain käsin, ja jäämään samalla henkiin.</ref> Joidenkin narkomaanien tavoitteisiin kuuluu myös lentotaito, mutta tämäkään tavoite ei ole vielä todistettavasti toteutunut.
+
'''Narkomaaneiksi''' eli '''narkkareiksi''' kutsutaan [[ihminen|ihmisiä]], jotka runsaan [[lääke|lääkeiden]] käytön seurauksena ovat huomattavasti normaaleja ihmisiä [[terveys|terveempiä]]. Narkomaanin [[huume|piristeiden]] kyllästämään ruumiiseen eivät tutkimusten mukaan pysty pesiytymään minkäänlaiset [[virus|taudinaiheuttajat]]. Narkkarit ovat myös eliminoineet [[ruoka]]myrkytysten riskin korvaamalla päivittäisen ateriansa reseptilääkkeillään.<ref>Resepti otetaan yleensä isoisän/ isoäidin nimellä, jolloin saatavat tuotteet ovat luonnollisesti astetta tujumpia.</ref> Onnettomuuksia välttääkseen he eivät yleensä lähde asuinpaikoistaan, jolloin he myöskin välttävät liikuntavamman saamisen riskin.<ref>Asuinpaikkana toimii yleensä ojan pohja, jossa saa myös raikasta ulkoilmaa</ref> Narkomaanit ajattelevat saavuttavansa elintavoillaan ikuisen [[elämä]]n, mutta toistaiseksi he eivät ole onnistuneet siinä.<ref>Ainakaan yksikään heistä ei ole vielä onnistunut pysäyttämään [[juna|luotijunaa]] paljain käsin, ja jäämään samalla henkiin.</ref> Joidenkin narkomaanien tavoitteisiin kuuluu myös lentotaito, mutta tämäkään tavoite ei ole vielä todistettavasti toteutunut.
   
 
== Narkomaanien yhteiskunnallinen asema ==
 
== Narkomaanien yhteiskunnallinen asema ==
Rivi 7: Rivi 7:
 
== Narkomaanit työelämässä ==
 
== Narkomaanit työelämässä ==
   
Useimmat narkomaaneista ovat [[pummi|pitkäaikaistyöttömiä]], mutta osalla heistä on kuitenkin työpaikka [[rikollisuus|rikollisuralla]]. Jotkut heistä toimivat yövartijoina, koska heidän ulkomuotonsa on havaittu pelottavan paatuneimmankin rikollisen tiehensä. Lisäksi yöllinen työaika sopii narkomaaneille hyvin, koska kovinkaan moni heistä ei erota [[yö]]tä [[päivä]]stä. Lisäksi suurin osa murtautujista on narkomaanien ystäviä.
+
Monet narkomaaneista ovat [[pummi|pitkäaikaistyöttömiä]], mutta osalla heistä on kuitenkin työpaikka [[rikollisuus|rikollisuralla]]. Jotkut heistä toimivat yövartijoina, koska heidän ulkomuotonsa on havaittu pelottavan paatuneimmankin rikollisen tiehensä. Lisäksi yöllinen työaika sopii narkomaaneille hyvin, koska kovinkaan moni heistä ei erota [[yö]]tä [[päivä]]stä. Lisäksi suurin osa murtautujista on narkomaanien ystäviä.
   
Monet narkomaanit viihtyvät myös [[mummo|vanhainkotien]] hoitajina, koska siellä heillä on vapaa pääsy paljon katukauppojen tuotteita voimakkaampiin [[aine]]isiin.
+
Monet narkomaanit viihtyvät myös [[mummo|vanhainkotien]] hoitajina, koska siellä heillä on vapaa pääsy paljon katukauppojen tuotteita voimakkaampiin [[aine]]isiin. Myös puutarhanhoito- ja käsityöala (varsinkin ompelu) kiinnostavat narkomaaneja, sillä heillä tuntuu olevan erityinen mieltymys neuloihin ja ruohoihin.
   
 
== Viitteet ==
 
== Viitteet ==

Versio 3. tammikuuta 2008 kello 13.35

Narkomaaneiksi eli narkkareiksi kutsutaan ihmisiä, jotka runsaan lääkeiden käytön seurauksena ovat huomattavasti normaaleja ihmisiä terveempiä. Narkomaanin piristeiden kyllästämään ruumiiseen eivät tutkimusten mukaan pysty pesiytymään minkäänlaiset taudinaiheuttajat. Narkkarit ovat myös eliminoineet ruokamyrkytysten riskin korvaamalla päivittäisen ateriansa reseptilääkkeillään.[1] Onnettomuuksia välttääkseen he eivät yleensä lähde asuinpaikoistaan, jolloin he myöskin välttävät liikuntavamman saamisen riskin.[2] Narkomaanit ajattelevat saavuttavansa elintavoillaan ikuisen elämän, mutta toistaiseksi he eivät ole onnistuneet siinä.[3] Joidenkin narkomaanien tavoitteisiin kuuluu myös lentotaito, mutta tämäkään tavoite ei ole vielä todistettavasti toteutunut.

Narkomaanien yhteiskunnallinen asema

Narkkarit ovat usein saaneet osakseen halveksuntaa ja syrjintää, mikä voi johtua kateellisuudesta heidän täydellistä terveyttään kohtaan. Myös kirkko tuominnut narkomaanien kuolemattomuuteen tähtäävän elämäntavan, joka heidän mielestään halventaa kristillistä ajattelutapaa. Useimmat myös vierastavat heidän pistävää, poissaolevaa tuijotustaan, sekä täydellistä puhumattomuuttaan. Tämä johtuu kuitenkin vain siitä, että he säästävät silmiensä lihaksia sekä keuhkojaan maalliselta rasitukselta ylempiä tehtäviä varten. Joskus keuhkojen säästö menee niin pitkälle, että narkomaani pääse korkeammalle tasolle. Tähän liittyy usein myös tavallista suurempi piristeannos

Narkomaanit työelämässä

Monet narkomaaneista ovat pitkäaikaistyöttömiä, mutta osalla heistä on kuitenkin työpaikka rikollisuralla. Jotkut heistä toimivat yövartijoina, koska heidän ulkomuotonsa on havaittu pelottavan paatuneimmankin rikollisen tiehensä. Lisäksi yöllinen työaika sopii narkomaaneille hyvin, koska kovinkaan moni heistä ei erota yötä päivästä. Lisäksi suurin osa murtautujista on narkomaanien ystäviä.

Monet narkomaanit viihtyvät myös vanhainkotien hoitajina, koska siellä heillä on vapaa pääsy paljon katukauppojen tuotteita voimakkaampiin aineisiin. Myös puutarhanhoito- ja käsityöala (varsinkin ompelu) kiinnostavat narkomaaneja, sillä heillä tuntuu olevan erityinen mieltymys neuloihin ja ruohoihin.

Viitteet

  1. Resepti otetaan yleensä isoisän/ isoäidin nimellä, jolloin saatavat tuotteet ovat luonnollisesti astetta tujumpia.
  2. Asuinpaikkana toimii yleensä ojan pohja, jossa saa myös raikasta ulkoilmaa
  3. Ainakaan yksikään heistä ei ole vielä onnistunut pysäyttämään luotijunaa paljain käsin, ja jäämään samalla henkiin.

Katso myös