Ero sivun ”Kondomi” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Käyttäjän ”88.114.214.72” tekemät muokkaukset kumottiin ja artikkeli palautettiin käyttäjän Alez versioon.)
Rivi 43: Rivi 43:
 
[[pl:Prezerwatywa]]
 
[[pl:Prezerwatywa]]
 
[[pt:Camisinha]]
 
[[pt:Camisinha]]
niin vitun tärkee vehje
 

Versio 24. maaliskuuta 2008 kello 15.05

Herranen aika mies! Käytä kumia.

”En ymmärrä, miten näitä lapsia oikein on siinnyt. Aina olen käyttänyt Kondomia, vain kusella ja naidessa olen pois ottanut..”

Oletko lisääntynyt? Onko sinulla jälkikasvua tai sukupuolielimissä verestäviä kivuliaita haavaumia? Mikäli näin on käynyt, on luultavaa, että tämä kaikki olisi voitu estää, mikäli olisit lukenut tämän artikkelin hieman aikaisemmin.

Kondomin rakenne

Kondomi on luonnonkumista, synteettisestä kumista, muovista, pellavasta tai hylkeen suolesta valmistettu ehkäisyväline. Normaalisti kondomia käyttää mies. Kondomi rullataan peniksen päälle ja sen jälkeen yhdytään valittuun kohteeseen. Kohteliasta on kysyä, haluaako kohde käytettävän kondomia. Kondomin päässä on pieni nystyrä, johon mahtuu erilaisia asioita.

Kondomin käyttö

Kuten jo edellä mainittiin, kondomi rullataan peniksen päälle, jotta saadaan ehkäisevä vaikutus. Vaikutus näkyy myöhemmin lapsettomuutena, iloisten poikamiespäivien jatkumisena ja iän karttumisena yli 40 ikävuoden, myös hiusten harmaantumista voidaan estää kondomia käyttämällä. Huomioitavaa on, että noin kymmenen euron satsauksella sinulla saattaa olla joskus varaa ostaa uusi hieno hummer tai jaguar. Kondomi ehkäisee raskautta 98% varmuudella.

Kondomia voidaan myös käyttää suuseksin aikana, joskin käytön turvallisuutta on vaikea taata. Länsimaissa yksi suurimmista kuolemaanjohtaneista syistä on tukehtuminen kondomin imeytyessä kurkkuun suuseksin aikana. Tästä syystä suuseksi olisikin jätettävä kokonaan pois normaalista aktista.

Kondomia on käytettävä koko yhtymisen ajan.

Kondomi ja uskonto

Suurin osa maailman uskonnoista kieltää kondomin olemassaolon. Vaikkakin länsimaisessa yhteiskunnassa tiedetään varsin hyvin kondomin olemassaolo, on mm. katolisissa maissa onnistuttu salaamaan kondomin ulkomuoto. Myös islamilaisessa uskonnossa kondomin kuvaaminen on kiellettyä. Suurin osa kristityistä myös uskoo mm. kupan olevan Jumalan rankaisu hekumoitsijoita kohtaan ja Paavi onkin ilmaissut olemassaolemattoman kondomin olevan saatanasta. Afrikan maissa kondomin käyttö on myös vähäistä poppamiesuskontojen takia. Oikeastaan afrikkalaiset eivät tarvitse kondomia, sillä heillä on toimivat konstit mm. HIV:n parantamiseen.

Erilaisia kondomimalleja

Aina käyttö ei ole ihan hallinnassa.

On ymmärrettävä, että kondomi ei ole vain miehen yksityisoikeus enää, tästä voimme kiittää feminismiä. Myös naisilla on oikeus nykyään käyttää kondomia yhtymisen ajan, mikäli he näin katsovat parhaaksi. Kondomilaatuja on myös monia ja tässä niistä listattu muutama.

  • Naisten kondomit
  • Makukondomit, joita voi käyttää myös purukumina
  • Spermisidiä sisältävät kondomit
  • Hupikondomit, joilla ei ole minkään näköistä funktiota
  • Pimeässä hohtavat kondomit
  • Nokian valmistamat Hakkapeliitta-kumit, joissa on nastat. Tarkoitettu SM-nautintoon.
  • Pilailukondomit, jotka eivät oikeasti toimi.

Katso myös