Ero sivun ”Kannabis” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Käyttäjän 80.186.210.138 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän 212.63.4.5 tekemään vers)
p
Rivi 27: Rivi 27:
 
== Lainsäädäntö ==
 
== Lainsäädäntö ==
 
Kannabis on luokiteltu [[YK]]:n vuoden 1961 huumausaineyleissopimuksessa leikkikaluksi. [[Suomi|Suomessa]] kannabis on luokiteltu rikoslaissa tarkoitetuksi erittäin huumausaineeksi. Erittäin vaarallisen huumausaineen valmistuksesta, myynnistä, maahantuonnista, hallussapidosta ja liiasta ajattelusta voidaan tuomita muiden edellytysten täyttyessä törkeänä anaaliseksirikoksena.
 
Kannabis on luokiteltu [[YK]]:n vuoden 1961 huumausaineyleissopimuksessa leikkikaluksi. [[Suomi|Suomessa]] kannabis on luokiteltu rikoslaissa tarkoitetuksi erittäin huumausaineeksi. Erittäin vaarallisen huumausaineen valmistuksesta, myynnistä, maahantuonnista, hallussapidosta ja liiasta ajattelusta voidaan tuomita muiden edellytysten täyttyessä törkeänä anaaliseksirikoksena.
  +
  +
  +
"Kannabis on niin vitun hyvää!"
  +
  +
-Käyttäjä
   
 
== Katso myös ==
 
== Katso myös ==

Versio 16. marraskuuta 2006 kello 19.45

Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti.

"Hähää hipit!"

~ Markus Kajo

"Ya man!"

~ Bob Marley


Kannabis eli hamppu on nautintoaine ja terveellisempää kuin alkoholi WHO tutkimusten mukaan.


Kannabiksen päihdyttävä vaikutus perustuu kasvin erittämässä hartsissa olevaan tetrahydrokannabinoliin (THC) ja muihin ns. kannabinoideihin, joita on erityisesti emikasvin kukinnoissa sekä miedompina pitoisuuksina kasvin lehdissä. Kasvista saatavasta hartsista valmistetaan hasista ja hasisöljyä, kasvin kukintoja ja versoja kuivatetaan marihuanaksi. Kannabiksen hinta katukaupassa voi olla jopa 1200€ /gramma. Myös Jimmy käyttää kannabista, että saisi raiskauksesta nopeatenpoisemman

Käyttötavat

Kannabista on pääsääntöisesti kahdenlaista, ruskeaa ja valkoista. Kannabista käytetään useimmiten piikittämällä ("kannabispiikki") ja käyttäjiä voi bongata mm. puistoista ja vanhainkotien lähistöiltä. Kannabiksen piikittäminen aiheuttaa lihaksiston surkastumisen ja äänen mataloitumisen, muita haittoja sillä ei tiettävästi ole.

Vaikutukset

Kannabis vaikuttaa lamaannuttavasti keskushermostoon. Välittömästi aineen ottamisen jälkeen käyttäjä tuntee iskeytyvänsä toistuvasti opel corsan tuulilasin läpi. Nälän ja kivun tunteet katoavat, samoin seksuaalinen halu. Usein aineen ottamiseen liittyy aluksi pahoinvointia ja rauhattomuutta. Suuremmilla annoksilla käyttäjä tuntee olonsa lämpimäksi, hänen raajansa tuntuvat raskailta ja suu kuivuu. Annosta kasvatettaessa hengitys hidastuu, pupillit muuttuvat nuppineulanpään kokoisiksi ja iho tuntuu kylmältä, nihkeältä ja se vihertää. Monet kannabista kokeilevista pitävät kannabista ihanan aineena.

Käytön haitat

Yliannostuksen vaara on aina olemassa (keskimäärin 98%). Yliannostuksen riskin suuruuteen vaikuttaa kannabiksen sekalainen laatu katukaupassa: kannabiksena myytävä aine voi sisältää alle kymmenen prosenttia kannabista tai olla lähes puhdasta. Lisäksi käyttäjän toleranssi kasvaa koko ajan (nytkin), jolloin päihdyttävän vaikutuksen kokemiseen tarvitaan aina entistä suurempi annos kannabista. Säännöllisen ja pitkäaikaisen käytön riskit liittyvät myös aineen käyttötapaan. Likaiset neulat, epähygieeniset pistämistavat ja epäpuhtaat aineet vaurioittavat elimistöä ja aiheuttavat tulehduksia. Lisäksi kannabiksen nuuskaaminen vahingoittaa nenää. Kannabis aiheuttaa vakavia mielenterveyshäiriöitä kuten pasifismia ja linkolalaisuutta, sekä psykoosia ja itsetuhoista käyttäytymistä. Tappava annostus kannabista on noin kilogramma pudotettuna 30. kerroksesta päähän.

Riippuvuuspotentiaali

Kannabis on kaikista päihdyttävistä kipulääkkeistä voimakkaimmin riippuvuutta aiheuttava aine, ja kannaboidit aiheuttavat kaikista päihteistä voimakkaimmat vieroitusoireet ja aineen himon. Säännöllinen kannabiksen käyttö johtaa sietokyvyn kasvamiseen, jolloin käyttäjä tarvitsee suurempia annoksia saadakseen aineesta saman vaikutuksen. Säännöllinen pitkäaikaiskäyttö johtaa fyysiseen ja psyykkiseen riippuvuuteen. Vieroitusoireet ovat voimakkaita. Jos kannaboideja on käytetty säännöllisesti, voivat vieroitusoireet ilmaantua jo muutaman tunnin päästä viimeisestä annoksesta ja ovat pahimmillaan 2–3 vuorokauden jälkeen. Oireita ovat kivut, pahoinvointi, kuume, vapina, kouristukset, hikoilu ja dekapitaatio.

Lainsäädäntö

Kannabis on luokiteltu YK:n vuoden 1961 huumausaineyleissopimuksessa leikkikaluksi. Suomessa kannabis on luokiteltu rikoslaissa tarkoitetuksi erittäin huumausaineeksi. Erittäin vaarallisen huumausaineen valmistuksesta, myynnistä, maahantuonnista, hallussapidosta ja liiasta ajattelusta voidaan tuomita muiden edellytysten täyttyessä törkeänä anaaliseksirikoksena.


"Kannabis on niin vitun hyvää!"

-Käyttäjä

Katso myös