Ero sivun ”Käyttäjä:Tacoman/Kiinan kieli” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 1: Rivi 1:
Kiinan kielen - 漢語 (hànyǔ) tai 中文 (zhōngwén) - puhujia on pääasiassa [[Kiina]]ssa, [[Taiwan]]issa sekä useissa muissa Kaukoidän valtioissa. Kiina kuuluu vino-silmäisiin kieliin, joita kiinan lisäksi ovat mm. [[tiibet]] ja [[japani]]. Kiinan kielen kirjoitusmerkkejä on niin paljon, että kukaan ei ole oppinut lukemaan, eikä ymmärtämään sitä, sitä vain katsellaan.
+
Kiinan kielen - 漢語 (hànyǔ) tai 中文 (zhōngwén) - puhujia on pääasiassa [[Kiina]]ssa. Kiina kuuluu vino-silmäisiin kieliin, joita kiinan lisäksi ovat mm. [[tiibetin kieli|tiibet]] ja [[japanin kieli|japani]].
   
  +
== Kiinan kirjoitusmerkit ==
  +
  +
Kukaan ei ole oppinut lukemaan, eikä ymmärtämään sitä,koska kiinan kielen merkeistä on loputtomasti erilaisia (henkilökohtaisia) muunnoksia ja niitä on muutenkin paljon. sitä vain katsellaan ja yritetään arvata tai tajuta, mitä kiinan kielisen tekstin kirjoittaja on tarkoittanut kirjoituksellaan viestiä.
   
   

Versio 25. syyskuuta 2007 kello 14.31

Kiinan kielen - 漢語 (hànyǔ) tai 中文 (zhōngwén) - puhujia on pääasiassa Kiinassa. Kiina kuuluu vino-silmäisiin kieliin, joita kiinan lisäksi ovat mm. tiibet ja japani.

Kiinan kirjoitusmerkit

Kukaan ei ole oppinut lukemaan, eikä ymmärtämään sitä,koska kiinan kielen merkeistä on loputtomasti erilaisia (henkilökohtaisia) muunnoksia ja niitä on muutenkin paljon. sitä vain katsellaan ja yritetään arvata tai tajuta, mitä kiinan kielisen tekstin kirjoittaja on tarkoittanut kirjoituksellaan viestiä.Katso myös


Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.