Ero sivun ”Joulupukki” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Käyttäjän ”213.214.155.26” tekemät muokkaukset kumottiin ja artikkeli palautettiin käyttäjän B14 versioon.)
(Käyttäjä tyhjensi artikkelin)
Rivi 1: Rivi 1:
{{suositeltu}}
 
{{Wikipediaan|Joulupukki}}
 
{{Diktaattori | nimi = Joulupukki | kuva = [[kuva:Papa_santa.jpg|250px]] | titteli = [[Joulu]]n sankari | vallassa = 1854–2007 | edelsi = [[Jeesus]] | seurasi = [[Lordi]] | synttäripäivä = [[25. joulukuuta]] | synttäripaikka = [[Lappi|Lapissa]] | kuolinpäivä = [[19. kesäkuuta 2008]] | kuolinpaikka = [[Muumilaakso]] | puolue = Kiltit lapset }}
 
 
'''Joulupukki ''' (''Satan Claus'', ''Jouluspuge'', ''Darth Santa'', ''Lord Claus'' tai ''Hou houmo sapiens'', s. [[24. joulukuuta]] [[1854]] – k. [[?]]) on [[Korvatunturin demokraattinen tonttutasavalta|Korvatunturin demokraattisen tonttutasavallan]] pitkäaikainen diktaattori. Väitetään, että Joulupukki olisi läheistä sukua [[Rasputin|Grigori Rasputinille]]. Pukki on tullut tunnetuksi erityisesti vastustajiaan ja puolustajiaan tasapuolisesti lahjovana johtajana, josta kukaan ei uskalla sanoa mitään pahaa.
 
 
Joulupukin oikea nimi on Klaus Poskiparta, mutta tuota nimeä ei nykyisin ollenkaan käytetä. Jostakin republikaanisten amerikkalaisimperialistien älynväläyksestä Korvatunturin itsevaltias sekoitetaan toiseen lahjovaan johtajaan, pohjoisnavan Santa Clausiin. Näillä henkilöillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä keskenään.
 
 
Joulupukki juhlistaa syntymäänsä ja ylösnousemustaan joka vuonna [[25. joulukuuta]]. Eräät pienet uskonnolliset vähemmistöt ovat koettaneet aikojen saatossa napata [[ko.]] juhlapyhän itselleen, mutta Joulupukin asema joulun sankarina on pysynyt vankkumattomana. Joulua vietettiin pukin syntymän kunniaksi ensimmäisen kerran vuonna [[1854]]. Joulun vietto koostuu kahdesta osasta. Ensin pukin palvojat uhraavat [[sika|sikoja]] ja havupuita isäntänsä puolesta, jonka jälkeen Joulupukki palkitsee palkitsemisen arvoiset alamaisensa pienillä lahjoilla. Yleensä myös lauletaan erinnäisiä ylistyslauluja, kuten ''Joulupukki, Joulupukki''...
 
 
==Yksinvaltius==
 
 
[[Kuva:Santa_shit.jpg|200 px|thumb|Näin käy niille, jotka ovat olleet todella tuhmia.]]
 
Joulupukki on Korvatunturin kiistaton yksinvaltias. Hän on sekä sen valtakunnankansleri, pääministeri, presidentti, hovioikeuden ylin virkamies, että kuningas-keisari, joka tunnetaan lyhyesti nimellä '''Pukki'''. Hänen kuninkaalliseen asuunsa kuuluvat verenpunainen nuttu, housut ja kartionmuotoinen kruunu (johon uskotaan virheellisesti kuuluvan tupsu). Hänellä on oma lapsiarmeijansa nimeltä [[tontut]]. Armeijaa johtavat kauheat [[Maailmanlopun kolme iskelmälaulajaa]]. Joulupukin halveksuvaa asennetta ihmiskuntaa kohtaan kuvaa hyvin se, että pukki kutsuu ihmisiä ”''lapsikseen''”. Epäkelvot yksilöt kuuluvat Pukin hierarkiassa ryhmään ”''tuhmat lapset''”. Nämä saavat tuntea Pukin peniksen vihan joka joulu, kun joulupukki murtautuu sisälle savupiipusta, tai niin kuin Suomessa ”tulee tuomaan lahjoja”. Joulupukin fanaattisimmat kannattajat taas kutsuvat itseään ”''kilteiksi lapsiksi''”. Tämä outo kultti pitää yllä Joulupukin maallista valtaa ja pystyttää hänen kunniakseen palvontapaaluja, joita kutsutaan [[joulukuusi]]ksi.Jotkut väittävät, että joulupukkia ei ole olemassa. Mutta ei kannata uskoa mihinkään mikä ei ole olemassa, joulupukkiin kannattaa uskoa, joten joulupukki on olemassa.
 
 
Iloisesta ulkokuorestaan huolimatta Joulupukki on säälimätön itsevaltias, joka odottaa lapsiltaan ehdotonta uskollisuutta. Joulupukin salainen [[poliisi]], tonttu Torvisen johtama kyttäyspartio, pitää yllä luetteloa kannattajista ja liittolaisista sekä vaientaa yltiöpäisimmät vastustajat. Maltillisempi oppositio vain jätetään tylysti ilman lahjoja.
 
 
===Resurssit===
 
Joulupukin loputtomien resurssien lähteenä on pukin ja muorin sarjatuottamien tonttujen arvostettu nyrkkiperintäjaosto. Jaostoon otetaan jäseniksi vain rumimpia ja kykynsä tonttuilun vaikealla työsaralla osoittaneita yksilöitä. Ympärivuotisessa toimessaan jaoston elähtäneet nysät kiertävät iloluontoisten ihmisten luona toimittamassa heille oman osansa [[krapula]]a. Samaisessa yhteydessä nämä korruptoituneet karvaturvat käyttävät pieniä [[vasaralapio]]itaan(tm) lappaessaan hämmentyneiden uhriensa kitaan [[paska]]a. Uhrin tajunta puolestaan siirretään parkkiin hutkaisemalla vasaralapiolla(tm) jo hikeentyneeseen ohimoon viimeisen vaiheen työrauhan takaamiseksi. Toimenpiteen viimeisessä vaiheessa kuullaan usein sadistista naurua tontun arpoessa Harrison–Stetson-metodilla soveliasta vaihtokurssia uhrin lompakon setelivarantojen ja kuraisten kolikoiden välille.
 
 
===Likvidointi===
 
 
[[Kuva:Rudolph-the-red-nosed-reindeer.jpg|thumb|Puolustusjärjestelmä [[poro|P.E.T.T.E.R.I.]] kiertoradalla. Kuvan ottaja oli täysin terve ja nuori ihminen, jonka elinajanennuste kuvaamisretkelle lähdöstä hujahdettuaan parillakymmenellä vuodella alas oli noin 5 [[sekunti]]a kuvaa ottaessa. Valitettavasti se oli arvioitu liian yläkanttiin.]]
 
Tuhmien lasten luettelo tarkastetaan ennen jokaista joulua, ja ennalta ehkäisevät iskut suorittaa Joulupukin lippulaiva ''Reki'' pommittamalla joulun vastustajien savupiippuja kiertoradalta. Iskuja koordinoi tietojärjestelmä nimeltä [[poro|P.E.T.T.E.R.I.]] Tämä supertietokone on satelliitin kautta yhteydessä lippulaivaan ja prosessoi valonnopeudella Torvisen kokoamaa tietokantaa ja välittää Pukille iskukohteina olevien savupiippujen koordinaatit. P.E.T.T.E.R.I.:n nerokas yhden punaisen valon varoitusjärjestelmä antaa Joulupukille tietoa sääolosuhteista sekä mahdollisesta [[ilmatorjunta|ilmatorjunnasta]]. Kirjaimet tulevat sanoista
 
'''P'''ukin '''E'''rinomainen '''T'''unareita '''T'''orjuva, '''E'''linikää '''R'''ajoittava '''I'''sku.
 
 
==Aseistus==
 
 
Tonttuarmeijan ehkä kuuluisin ase on tappava [[Kulkunen]]. Tämä automaatti [[konekivääri]] on saanut nimensä kilisevästä tulitusäänestään. Ensimmäiset havainnot tästä aseesta tehtiin jo noin 50-vuotta sitten: "Kilisee, kilisee kulkunen helkkyen, välkkyen.
 
Kilisee, kilisee kulkunen loistehessa nietoksen."
 
 
==Lelupaja==
 
[[Image:'s Dead.jpg|thumb|Joulupukin hauta.]]
 
Joulupukin henkilökulttia pitää yllä asetutkimukseen ja -testaukseen keskittynyt [[Korvatunturi]]n Lelupaja. Joulupukin leppoisasti ”leluiksi” kutsumat massatuhoaseet tuottavat viennin avulla sievoisia summia rahaa. Pajan tuotteet kääritään kirkkaaseen papereihin ja naruun ja välitetään erilaisille terroristiryhmittymille sekä muille yleishyödyllisille järjestöille, esimerkiksi [[George W. Bush|Bushin]] hallinnolle. Lelupaja varmistaa, että Pukin ''Reki'' on valmiiksi aseistettu kerran vuodessa tapahtuvia täsmäiskuja varten. Joskus ”pukki" tulee ovesta. Jos se on lukossa, pukki tiedustelee, onko oven takana omia vai vihollisia kysymällä: ''”Onko täällä kilttejä lapsia?”'' Jos vastausta ei kuulu, pukki räjäyttää oven auki ja tunkeutuu sisään.
 
 
==Yksityiselämä==
 
[[kuva:pukki.png|thumb|Joulupukki isännöimässä/emännöimässä kyseistä TV-ohjelmaa (Kiimalinja).]]
 
Joulupukin huhutaan olevan naimisissa, joskaan avioliitto ei ilmeisesti suju niin hyvin kuin (maksetussa) lehdistössä syötettävä propaganda antaa ymmärtää. Puolisosta on liikkunut tietoja erittäin vähän, mutta todennäköisesti ''muoriksi'' kutsuttava henkilö on [[nainen]].
 
 
Jouluaamuna tuotetaan myös koko maan kansalle ja ennen kaikkea yksinkertaisille lapsille ''Joulupukin Kuumalinja'' -ohjelmaa, jota pidetään koko Korvatunturin historian suurimpana [[propaganda]]ohjelmana. Joulupukki on järjestänyt ja tuottanut sen yhdessä [[Pikku Kakkonen|Pikku Kakkosen]] väen kanssa ja näin Pikku Kakkosta palvovat lapset soittelevat Joulupukille puheluja pitkin aamua. Joskus joku soittaa myös pilapuhelun ja tuolloin pukki kaappaa kyseisen lapsen mukaansa kierroksellaan.
 
 
Myös yksi Joulupukin tontuista, [[Tonttu Toljanteri]], onnistuu nostamaan suosiotaan tekemällä itsestään tylsän ja typerän ohjelman joka vuosi ennen joulua. Ohjelmassa Toljanteri sählää ja sotkee ja haukkuu muita tonttuja. Toinen sähläävä ja sotkeva Korvatunturin asukas on pukin koira Syltty.
 
 
==Vallanvaihto==
 
Ilmeisesti joulupukin paikan [[Lappi|Lapin]] naamioituna ruhtinaana on ottamassa [[Lordi]]. Pukilla myös huhutaan olevan perillisiä ([[Antti Tuisku]]). Dna-testit varmistavat asian tuota pikaa. Toisaalta asianomaiset kieltävät jyrkästi huhumme todenmukaisuuden, joten virallinen perillinen on yhä [[Lordi]].
 
 
==Katso myös==
 
*[[keripukki]]
 
*[[syntipukki]]
 
*[[EVVK|puhu pukille]]
 
*[[Paneminen|päästä pukille]]
 
*[[Valhe|valepukki]]
 
 
==Aiheesta muualla==
 
*[http://www.ilmatar.net/~np/misc/joulupukistit.html Joulupukistien pyhät kirjoitukset]
 
{{lapset}}
 
[[Luokka:Epäjumalat]][[Luokka:Diktaattorit]]
 
[[Luokka:Pukit]]
 
[[Luokka:vaaralliset hullut]]
 
[[Luokka:Joulu]]
 
[[Luokka:Ovikellonsoittajat]]
 
 
[[sk:Santa Claus]]
 
 
[[ar:بابا نويل]]
 
[[bg:Дядо Коледа]]
 
[[da:Julemanden]]
 
[[de:Weihnachtsmann]]
 
[[el:Άγιος Βασίλης]]
 
[[en:Santa Claus]]
 
[[es:Papá Noel]]
 
[[fr:Père Noël]]
 
[[he:סנטה קלאוס]]
 
[[hu:Mikulás]]
 
[[it:Babbo Natale]]
 
[[ja:サンタクロース]]
 
[[nl:Kerstman]]
 
[[no:Julenissen]]
 
[[pl:Święty Mikołaj]]
 
[[pt:Papai Noel]]
 
[[ru:Дед Мороз]]
 
[[sr:Деда Мраз]]
 
[[sv:Jultomten]]
 
[[zh:圣诞老人]]
 
[[zh-tw:聖誕老人]]
 

Versio 12. heinäkuuta 2009 kello 13.38