Hikinews:Sipoolaiset valtasivat talon Helsingin keskustassa

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 10. tammikuuta 2012 kello 13.37 käyttäjän Winston (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

1. heinäkuuta 2007

(Tassarna bort från) SIBBO – Noin 2 000 sipoolaista aktivistia on ottanut haltuunsa Helsingin keskustassa tyhjillään olleen rakennuksen. Valtaajia edustava Bertil kertoi, että valtausajatus lähti tarpeesta löytää Lounais-Sipoosta häädetyille lehmille uutta laidunmaata. ”Helsinkiläiset tulivat. Kaik' män ja kaivoki palo. Lisäksi Heta, Alli ja Mustikki eivät osaa tulla metrolla lypsylle.”

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Adolf Hitler Jan Vapaavuori on korostanut, että Tšekin sudeettialue lounaisosa on heidän viimeinen alueellinen vaatimuksensa Euroopassa Sipoossa. Bertil ja muut valtaajat sen sijaan uskovat, että päällystetyt tiet tulevat ennen pitkää rienaamaan myös muuta Sipoota, joten on tarpeen hakea vihreämpää ruohoa muualta.

Vallatussa rakennuksessa ei ole minkäänlaista kunnallistekniikkaa, mutta se ei Bertilin mukaan ole ongelma. ”Ei ollut Lounais-Sipoossakaan.” Yleensä vallattuihin rakennuksiin on kaavailtu eurooppalaisen mallin mukaista sosiaalikeskusta, jossa voisi järjestää harrastustoimintaa. Bertilin mukaan he aikovat kuitenkin noudattaa Sipoon kunnan hyväksi havaittua mallia: ”Istumme tässä keskustassa tuntumassa persiillämme ja odotamme paikan arvonnousua.”

Helsingin kaupunki on esittänyt poliisille virka-apupyynnön talon tyhjentämiseksi. Bertil laumoineen suhtautuu kuitenkin epäilevästi. ”Äääääähhh... Jotain oikean maailman realiteetteja. Taidan lähteä ongelle”, Bertil kommentoi.

Lähteet[muokkaa]