Ero sivun ”Eino Leino” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Uusi sivu: Eino Leino oli Ranskan presidentin, Napoleonin pikkuveli. Hän syntyi 12.02.1844 Ruotsin Tukholmassa Äitinsä, Annamarin isättömänä lapsena. Syntyesään hän painoi 5,22 kiloa, ja p...)
p
Rivi 1: Rivi 1:
  +
{{tajunnanvirtaa}}
Eino Leino oli Ranskan presidentin, Napoleonin pikkuveli. Hän syntyi 12.02.1844 Ruotsin Tukholmassa Äitinsä, Annamarin isättömänä lapsena. Syntyesään hän painoi 5,22 kiloa, ja pituutta hänellä oli 60 CM.
+
'''Eino Leino''' oli [[Ranska]]n presidentin, [[Napoleon]]in pikkuveli. Hän syntyi 12.02.1844 [[Ruotsi]]n [[Tukholma]]ssa [[Äiti]]nsä, Annamarin [[isä]]ttömänä [[lapsi|lapsena]]. Syntyesään hän painoi 5,22 kiloa, ja pituutta hänellä oli 60 CM.
Jo nuoruudessa Leino osoitti kiinnostusta saatanalliseen musiikkiin, ja hänestä tulikin näinolen klassista musiikkia soittaneen lordin esikuva. Saatuaan hiukan naisen sukupuolielintä juuri sinne itseensä, hän huomasi yllättäen olevansa 10 lapsen isä. Isoveli Napoleon ei pitänyt tästä, vaan lähetti hänet kauas pois kotikonnuiltaan - suomeen. Suomessa Eino ryhtyi kirjoittamaan rakkausrunoja ex - vaimoilleen. Hän kuitenkin unohti vaimojensa osoitteet, joten kirjoitukset jäivät hänelle itselleen. Näistä hän myöhemmin tarinoi kalevalan, joka on vieläkin luettavissa.
+
Jo nuoruudessa Leino osoitti kiinnostusta [[saatana]]lliseen musiikkiin, ja hänestä tulikin näinolen klassista musiikkia soittaneen [[lordi]]n esikuva. Saatuaan hiukan naisen [[sukupuolielin]]tä juuri sinne itseensä, hän huomasi yllättäen olevansa 10 lapsen isä. Isoveli Napoleon ei pitänyt tästä, vaan lähetti hänet kauas pois kotikonnuiltaan - [[Suomi|suomeen]]. Suomessa Eino ryhtyi kirjoittamaan rakkausrunoja ex - vaimoilleen. Hän kuitenkin unohti [[vaimo]]jensa osoitteet, joten kirjoitukset jäivät hänelle itselleen. Näistä hän myöhemmin tarinoi [[kalevala]]n, joka on vieläkin luettavissa.
  +
[[Luokka: Henkilöt]] [[luokka:runoilijat]]

Versio 28. elokuuta 2007 kello 11.31

Eino Leino oli Ranskan presidentin, Napoleonin pikkuveli. Hän syntyi 12.02.1844 Ruotsin Tukholmassa Äitinsä, Annamarin isättömänä lapsena. Syntyesään hän painoi 5,22 kiloa, ja pituutta hänellä oli 60 CM. Jo nuoruudessa Leino osoitti kiinnostusta saatanalliseen musiikkiin, ja hänestä tulikin näinolen klassista musiikkia soittaneen lordin esikuva. Saatuaan hiukan naisen sukupuolielintä juuri sinne itseensä, hän huomasi yllättäen olevansa 10 lapsen isä. Isoveli Napoleon ei pitänyt tästä, vaan lähetti hänet kauas pois kotikonnuiltaan - suomeen. Suomessa Eino ryhtyi kirjoittamaan rakkausrunoja ex - vaimoilleen. Hän kuitenkin unohti vaimojensa osoitteet, joten kirjoitukset jäivät hänelle itselleen. Näistä hän myöhemmin tarinoi kalevalan, joka on vieläkin luettavissa.